KOSmal93 Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Od razu nei wiem czy dobry dział jak co oto przepraszam , posiadam hexagona v2. i chciałem wymienić w nim widelec na sun toura duro 130mm '08 jednak napisaliście mi ,że główka ramy nie wytrzyma , więc wymienił bym jeszcze rame na Street fighter (dartmoor) razem mnie wyjdzie około 600zł do tego pisaliście , że mi sie koła po krzywią więc co musze wymienić w nim (przód tarczowe mam , a tył v-brake) moge jeździć bez przedniego , mam max 1000zł na jego modernizacje , i myśle ,że wyjdzie lepszy rower niż np : /kross sign odrazu nie moge kupić nowego roweru , ponieważ nie mam odrazu tyle kasy stopniowo będe wymieniał Widelec > rama > koła PRosze napisać jaki komplet był by najlpeszy do danej sumy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 może najpierw napisz jaki styl jazdy preferujesz. Hexagon v2 to XC. A duro do XC za bardzo się nie nadaje, bo jest za wysoki i za ciężki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 albo mi się wydaje, albo kolega stosuje nie poprawną budowę zdań :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 18 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Za budowę zdań przepraszam , spać mi się już troche chce . Więc chciałem powiedzieć jak jeżdzę (jest to mój 2 rower) będzie używany tylko do dirtu (skakania po hopkach) na znanej trasce w parku poniatowski w Łodzi. Chciałbym aby rower był wytrzymały , żeby miło sie na nim skakało i żeby sie nie rozleciał może być cięzki nawet niech waży 30kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 19 Października 2008 Udostępnij Napisano 19 Października 2008 może najpierw napisz jaki styl jazdy preferujesz.Hexagon v2 to XC. A duro do XC za bardzo się nie nadaje, bo jest za wysoki i za ciężki. Przecież chce wymienić ramę razem z amorem, a patrząc po ramie jaką chce kupić to raczej nie będzie jeździł xc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Dokładnie , więc czekam na was zestaw "tuningowy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matheus Napisano 19 Października 2008 Udostępnij Napisano 19 Października 2008 a nie lepiej wymienic caly rower ? bo z tego co wiem i widzialem Panowie od skoku uzywaja innych przelozen i musialbys wymienic hamulce bo te co sa w Hexa sa chyba troche za slabe.. wiec generalnie bys musial wszystko wymienic prawie .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 19 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Spokojnie na początek V-ki mogą być. A przerzutkę będzie miał, więc problemu z przełożeniami nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2008 czy lepiej kupić np: używanego KRossa signa Ds , czy tego zmienić (na czym będzie sie lepiej skakać i co będzie wytrzymalasze) hamulce nie są mi potrzebne dobre to samo przełożenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Mam jeszcze pytanie OT. Czy opony Fast Freed ( 2.35) będą pasowały do hexagona v2 (Stock) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.