mudia Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Dziś mój napęd (8 rzędowa kaseta i łańcych HG50) zaczął wydawać dziwne odgłosy. Dość szybko doszedłem, że dzieje się to podczas opuszczania przez spinkę kasety. Dokładne oględziny w domu wykazały, że spinka ma wytarty trzpień na głębokość ok 1/4 mm. Spinka na ok 2k km. Dla porównania Spinka SRAMa po przekroczeniu 5k km nie ma żadnych wyżłobień (dokładnie ją obejrzałem). Morał z tego taki, żeby omijać te spinki z daleka. Nie dość, że nie pasują do łańcuchów SHIMANO (co akurat jest standardem wśród spinek), to dodatkowo materiały z jakich jest zrobiona są, delikatnie mówiąc, kiepskiej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 18 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Prawdę mówiąc to właśnie mało spinek pasuje do Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeZ Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 mi najbardziej do gustu przypadłą spinka Sramowska i używałem jej w wielu łańcuchach. Miałem kiedys problem żeby założyć ją do Connexa (ciasno bardzo sie zapinała) ale można tego typu problemy łatwo wyleczyć - skuwaczem! Po pół obrotu z każdej strony i hula. Tak jakby ktoś miał podobny problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miciu22 Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Ja używam Accenta już kilka miesięcy i nie widzę różnicy Accent vs Sram, tylko ja używam QR-9 z łańcuchem Deore (HG 53)- może one są lepsiejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mudia Napisano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Założyłem starą spinkę SRAM'a i dzisiaj napęd chodził fantastycznie. Żadnych problemów związanych z nierówną pracą przeskakiwaniem czy hałasowaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MisiuXC Napisano 19 Października 2008 Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Sram-9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 19 Października 2008 Udostępnij Napisano 19 Października 2008 MisiuXC --> po jakim przebiegu? U mnie spinka Srama dziewiatka po 12 tys km wygladala lepiej... O ile o lancuchach srama mam zdanie jednoznacznie negatywne, to o spinkach jak do tej pory mialem dobre.... Zreszta spinka to spinka - nie problem wydac 3 zl co pare tys km, trzeba tylko wiedziec co ile . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomRS Napisano 20 Października 2008 Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Ja używam Accenta już kilka miesięcy i nie widzę różnicy Accent vs Sram, tylko ja używam QR-9 z łańcuchem Deore (HG 53)- może one są lepsiejsze. To mnie Kolega pocieszył, bo właśnie sobie zrobiłem identyczną konfigurację Pozdrówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 napiszę tylko tyle że używana z łańcuchem accenta jest trochę trudna w obsludze. tj zdecydowani zbyt ciężko się ją spina i rozpina. po kilku latach używania SRAM-a nie widzę innej opcji jak używać go nadal ( tak łańcuchów jak i spinek ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.