Skocz do zawartości

[amortyzator przód] Drop off jednopółkowy z koroną od dwupółki

Andrew

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chcę wymienić swoje duro na coś lepszego.

Zainteresowała mnie ta aukcja http://www.allegro.pl/item461700727_marzoc...off_150_mm.html

Jest to składak:

- dolne golenie od Dirt Jumpera II 2003r

- górne golenie od drop offa

- korona od drop off triple dwupółkowego

- tłumiki od drop offa (jeden zwykły i jeden z regulacją zewnętrzną na dole goleni).

- bez sprężyn, oba korki mają wentyle.

Czy to ma prawo dobrze działać? Uginałem ten amortyzator na podłodze i działał ładnie.

Obawiam się , czy korona wzięta od dwupółki da radę w jednopółce, bo jest ona mniej solidna od oryginalnej.

Co sądzicie?

• Mod Team
Napisano

Czemu ma być słabsza?

Choć faktycznie skoro są takie zmiany to z amorkiem musiało się dziać coś niedobrego,

bo nikt nie przerabia w taki sposób widelca gdy jest cały i dobry.

Napisano

Ma być słabsza dlatego, że normalnie jest przystosowana do współpracy z górną półką i normalnie obciążenia rozkładają się na nie dwie, a zwłaszcza zginające w osi roweru.

Napisano

Gość sam napisał że sprzęt dla lżejszych bikerów do rekreacyjnej jazdy... Tylko po co komu skok 150 w jeździe rekreacyjnej.

Głębokość na jaką wchodzą golenie w koronę jest chyba mniejsza niż w MXie PRO do XC... A tam skok jest 100mm. Z 66 z takim samym skokiem nawet nie ma co porównywać. Ja bym nie ryzykował. Amor może pracować ładnie ale jak założysz do roweru to szybko zobaczysz jak sztywny (w osi podłużnej roweru) będzie.

Napisano

wydaje mi sie tez ze szerokosc gniazd mocujacych rury widelca przy dwupolkowym amorze w dolnej koronie jest mniejsza niz takiej samej korony w widelcu jednopolkowym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...