tomeks Napisano 16 Października 2008 Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Przedstawiam wam moj rower po kilku zmianach:D jeszcze tylko oponki i powinno byc ponizej 10kg Bar ends (rogi ) - con-tec - 63g Brakes (Front&Rear)): (Hamulec przedni i tylny) - Avid Juicy 5 - 908g Brake Levers: (Klamki Hamulcowe) - incl. Cables: (Pancerze i linki ) - 75g Cassette: (Kaseta) - Shimano XT 11-34 - 290g Chain: (Lancuch) - sram x-7 - 275g Crankset: (Korby) - shimano xtr m952 tuned - 790g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - Shimano xtr m952 - 113g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) - shimano xtr 08 gs - 195g Fork: (Widelec) - rock shox sid race/world cup - 1250g Frame: (Rama) - cube reaction pro 20" - 1521g Grips: (Gripy) - Boplight - 36g Handlebar: (Kierownica) - truvativ team 151g Headset: (Stery) - fsa orbit z - 85g Misc option ( inne ) - smar, zipy - 10g Pedals: (Pedaly) - crank brothers egg beater sl - 262g Rim tape ( opaski ) - tasma izolacyjna - 20g Seat: (Siodlo) - Selle Italia slr kit carbonio - 140g Seatpost: (Sztyca) - rfr - 248g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) - noname - 24g Shifters: (Manetki) - shamiano xtr - 220g Skewers: (Zaciski kol) -xt - 123g Spacers: (Podkladki pod mostek) - 20mm carbon - 10g Starnut: (Gwiazdka) - 20g Stem: (Mostek) - truvativ team - 149g Tire (Front): (Opona przednia) - irc mythos xc 2 used - 521g Tire (Rear): (Opona tylna) - irc mythos xc 2 used - 509g Top Cap: (Top cap) - vp tuned - 9g Tubes: (Detki) - Maxxis ultra light - 250g Wheel Front: (Kolo przednie) - 831g -Hub: (Piasta) -xt -Rim: (Obrecz) - dt 4.1d -Spokes: (Szprychy) - 32x DT Revo -Nipples: (Nyple) - no name Wheel Rear: (Kolo tylne) - 1023g -Hub: (Piasta) - xt -Rim: (Obrecz) - dt 4.1d -Spokes: (Szprychy) - 32x DT Revo -Nipples: (Nyple) - no name razem 10121g i jak wam sie podoba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 16 Października 2008 Udostępnij Napisano 16 Października 2008 nie martwisz się o połączenie SIDa i tarczy ? nie chodzi mi tu o luzy, lecz o to że będzie wymagał częstego serwisowania co też zawsze trochę kosztuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 16 Października 2008 Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Ładny Jeszcze bym dał niebieskie nyple przy okazji jakiegoś przeplotu Przedstawiam wam moj rower po kilku zmianach:D Kross A6 po "kilku" zmianach ? Bo masz go jeszcze w profilu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 16 Października 2008 Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Fajny, fajny, tylko wg. mnie sid wizualnie nie pasuje. Jakie stopniowanie zebatek w korbie? caly sezon jezdzileś na dwublacie? na pierwszy ogień chyba koła, co?;D to są mega ciężkie ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 16 Października 2008 Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Mega ciężkie? Żarcik mam nadzieję, mnie by takie koła wagowo satysfakcjonowały w wersji ostatecznej roweru Rowerek z niebieskimi akcentami, imo sid się komponuje ;] Ale fakt z tarczą, ale ja bym się właśnie o trwałość bał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Października 2008 Udostępnij Napisano 16 Października 2008 szara eminencja xtr... to jest cos nie to plastikowo-blyszczące badziewie co teraz robia i mozna dostac za grosze. az nie wiem co tu robi nowy xtr z tylu... to swiętokradztwo.... dzis najwiekszy nawet wypas nie jst niczym ciekawym.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 16 Października 2008 Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Ja bym dał inne zaciski http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...roducts_id=2084 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 16 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2008 ja tez, gdybym mial na to kase teraz tylko zmienie opony, bo te juz niedlugo zakoncza swoj zywot i bede zbieral na kola, chcialem kupic je teraz ale zakupilem kolarke i na kola juz nie starczylo te nie sa najgorsze i jeszcze sie troche pokreca wiec wymienie je moze w nastepnym sezonie o sida sie raczej nie martwie, wiele ludzi tak jezdzi i jakos nic sie nie dzieje, a na tym rowerze nie bede az tak duzo jezdzil, raczej tylko maratony plus czasami jakies treningi w terenie. na 2x9 jezdze od niedawna, ale postawilem na ten system poniewaz mysle, ze jest najbardziej optymalne dla mnie rozwiazanie. zebatki to 29 stronglighta i 44 xt. chcialem zakupic szara eminencje na tyl, ale wedlug mnie lepiej pracuje nowy modlel wiec na niego tez postawilem, no i ten bardziej mi sie podoba rower zlozony pod wzgledem moich potrzeb wiec nie kazdemu moze sie podobac tak jak mi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 16 Października 2008 Udostępnij Napisano 16 Października 2008 No ta korba to cud miód malina Już dawno jej nie widziałem odkąd wszyscy się przesiedli na te brzydkie Hollowtechy II. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 16 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Lekko, tylko te koła; 300g można urwać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2008 mam juz w planach zlozenie kol o wadze 1450g, jak juz zmieniac to raz a porzadnie moze w nastepnym sezonie atak na 8.9xx kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 17 Października 2008 Udostępnij Napisano 17 Października 2008 w czym jest lepszy stary xtr od nowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 17 Października 2008 Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Wg. mnie Sid pasuje, zmień jeszcze śrubki na niebieskie i będzie ładnie. Do tego zaciski to i na wyglądzie i wadze zyskasz, no i potem koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 17 Października 2008 Udostępnij Napisano 17 Października 2008 mam juz w planach zlozenie kol o wadze 1450g, jak juz zmieniac to raz a porzadnie moze w nastepnym sezonie atak na 8.9xx kg Może na takich obręczach ? http://cgi.ebay.com/Alex-Rim-Scandium-Disc...id=p3286.c0.m14 A tu są koła na tych obręczach http://cgi.ebay.com/Cycle-King-Hub-DT-Revo...id=p3286.c0.m14 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 17 Października 2008 Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Bardzo ładny bajk, tak jak już pisałem na gg. SID pasuje :] Aby służył tylko. A jakie koła planujesz poskładać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 17 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Właśnie to jest dobre pytanie jakie koła i jaki budżet chcesz przeznaczyć żeby uzyskać 1450 g ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2008 mam w planach kola ztr olympic, dt revo, dt 240s potem moze jakies niebieskie zaciski tune'a i troche alu srubek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 3 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem, i nic nie stanie na przeszkodzie prawdopodobnie w sobote powinien sie pojawic projekt na nowej ramie takze, byle do soboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 goodbay my love http://allegro.pl/item479993923_cube_react...lne_xtr_06.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 10 Listopada 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Czemu sprzedajesz taki sprzęt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 to nie jest moj rower tam jest tylko moja ramka, u mnie jest to co bylo tylko ze z nowa rama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 10 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 A dokladniej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 czekam na opony, jak zaloze to porobie jakies fotki i wrzuce projekt, waga wzrosla sporo ale bede z nia walczyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 10 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Ej, ja chce tego SIDa z tej aukcji.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi