Skocz do zawartości

[Dystans] Najdłuższy dobowy przelot !

Rekomendowane odpowiedzi

Rekord zrobiony we wtorek, 192 km 7h43min na mtb po szosach, ostatnie 60-70 km po górkach, Podhale + Słowacja, miało być 200+ ale z powodu braku wody i sklepów w okolicy odpuściłem sobie. A dzisiaj niecałe 120 w 4:20 luźnym tempem, teraz muszę odpocząć i zrobić sobie z 2 luźne dni.

Taaa ostatnie 70 km po górkach na Podtatrzu a wcześniej to po płaskim bo w okolicy same równiny :laugh: Te 120 następnego dnia to też po górkach ze średnią prawie 30 km/h??A i jeszcze luzikiem. Fantazjuj dalej :thumbsup:

Czy wy tu macie ludzi za kretynów :whistling: , którzy nie wiedzą co na co wychodzi.

Taaa ostatnie 70 km po górkach na Podtatrzu a wcześniej to po płaskim bo w okolicy same równiny :laugh: Te 120 następnego dnia to też po górkach ze średnią prawie 30 km/h??A i jeszcze luzikiem. Fantazjuj dalej :thumbsup:

Nie wiem czemu sie czepiasz, nie uważam żeby średnia/dystans była w jakimkolwiek stopniu czymś dziwnym/wyjątkowa, bądź też była powodem do jakieś dumy :D 1szego dnia jechałem ze śląska przez międzybrodzie->korbielów->słowacje->w okolice chochołowa, na 2 dzień wracałem z granicy w Korbielowie, tak więc był to długi zjazd praktycznie do żywca ~20km i reszta w miarę płaski asfalt, a średnia ~27 km/h na prostej trasie, i z w miarę "szybkimi" oponami za jakie uchodzą race kingi nie jest jakimś szczególnym wyczynem dla osoby jeżdżącej w miarę regularnie.

Napisałem niecałe 120, ale poprawie się, bo zaraz zostanę uznany za jakiegoś mitomana, 116,39 km, czas: 4:21:55, sporo osób podało w tym temacie naprawdę imponujące dystanse-w porównaniu do mojego "wyczynu"-i jakoś z taką reakcją się nie spotkało :D

Nie wiem czemu sie czepiasz, nie uważam żeby średnia/dystans była w jakimkolwiek stopniu czymś dziwnym/wyjątkowa, bądź też była powodem do jakieś dumy :D 1szego dnia jechałem ze śląska przez międzybrodzie->korbielów->słowacje->w okolice chochołowa,

Jeśli a tak się domyślam jechałeś przez Namestovo, wzdłuż zbiornika i przez Trstene to zwracam honor ale nie pisz wtedy o jeżdzie po górkach. To szybki i w miarę jak na te rejony wypłaszczony odcinek. W innym przypadku nie uzyskał byś takiej średniej.

Znam te okolicę bo od dzieciaka się włóczę po górach więc ciężko jest mi wcisnąć kit. Zakładając całokształt to wynik średniej jednak imponujący a wiem co mówię.

Nie porównuj zrobienia nawet 600 km po płaskim z dystansem rzędu 200/300 km na szosie w górach na niekorzyść tego drugiego. I najważniejsze nie jest ważne ile zrobiłeś w ciągu dnia a ile dasz radę dnia następnego.

Reasumując, marz się czym pochwalić i mocny z Ciebie gość.

A jak ktoś jeździł od północy np 6 rano, a potem od 15 do 20? Dlatego jest dobowy, i zaczęło się od bicia rekordu bodajże, więc tam też nie jechali na raz tylko z przerwami mieszcząc się w 24h. A jednorazowo czyli od wejścia do zejścia, bez przerw. Przynajmniej ja to tak rozumuję

Wczoraj kolejny rekord 105.4km.

http://www.navime.pl/trasa/148395/Trasa+z+dnia+2013-07-02+17%3A21

Dane z licznika: 105.4km w czasie 4:27:00 ze średnią 23,6km/h.

Gratuluję, Kobyla G.jest również moim celem. Byłem tam w styczniu,Piękne są te sosnowe lasy i wzgórza wokół zalewu i początek Wielkopolskiej Pętli Rowerowej. Ach , niech to mnie zmobilizuje do szlifowania formy.

Pozdrawiam Jurek

O, widzę że trafię do Top 100. Ostatnej soboty z kumplem zrobilismy wypad z Łodzi do Żelazowej Woli, nastepnie kółko wokół Kampinskiego PN i powrót tą sama drogą. Łącznie 330km, z tego 80km teren. Zajeło nam to troszke ponad 20h.

Jeśli ktoś z Łodzi jest chętny na tego typu przebiegi to zapraszam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...