Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 8

Lookas 46

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj na "dzień dobry" (czyli o 5 rano :D ) 20 km, na "dobranoc" (wróciłem przed chwilą) 30 km - obydwie trasy po lesie... Do tego amortyzator dostał porcję brunoxu - a ja ciągle odwracam wzroku od napędu, który powoli zaczyna domagać się czyszczenia...

Ja dzisiaj kupiłem i założyłem nowe oponki Maxxis Wormdrive 1.9 drut,(trafiłem na takie ważące 560g czyli niewiele więcej od wersji kevlarowej) łacznie na obu kołach zyskałem 0,5 kg. Pierwsze wrażenia: tylne koło ślizgało się po mokrej trawie jak po lodzie, a jadąc po asfalcie te opony mogą służyć jako detektor piasku, nawet przy niewielkiej jego ilości słychać odbijające się od ramy drobinki. Ale za to niskie opory i łatwiejsze rozpędzanie się. Obszerniej napisze po pierwszym dłuższym wypadzie.

łuhhh wczoraj się skatowałem przejeżdżając po górkach 49km tak, że pod koniec na podjazdach nogi już nie jechały :icon_mrgreen: (może to wynikało z przerwy 21-dniowej)

a dziś bez problemu kraków - skawina - prawie oświęcim - łączany - kaszów - kraków czyli 109,4km, średnia słaba, bo tylko 23,6 ale przez 40km prowadziłem wycieczkę z sakwami (ekspedycja na Hel, pozdrowienia dla chłopaków)

i w cale nie jest gorąco.. chmur jakoś tak jakby za dużo..

Oj dzisiaj duzo się działo :P

Rano pojechałem do Decathlonu i znowu wymieniłem koło na reklamacje z tej samej przyczyny. Póżniej po powrocie pojechałem do rowerowego i kupłem linki i końcówki, w domu skróciłem pancerzyki i dałem nowe linki. Pojeździłem koło domu i coś zaczeło strzelac, okazało sie że to łańcuch znowu pekł. Ponownie pojechałem do rowerowego i zakupiłem łańcuch XTR`a i oponki Continentale Explorery 2.1. Po założeniu łańcucha okazało sie że skacze na kasecie i zmuszony byłem kupic kasete, kupiłem XT. Teraz wszysto działa jak nowe ;)

Jutro wybiorę sie na jakiś dłuższy trening(mały głód rowerowy) i jednocześnie przetestuje napęd :)

Dzisiaj 30 km do Zagórza Śląskiego i z powrotem. 2 razy mijałem się z niebieskim feltem i białym ktm-em, chyba z forum bo już jakbym je kiedyś widział.Ja z góry w kierunku tamy oni pod górę w kierunku miasta, poźniej odwrotnie oni w kierunku tamy ja w kierunku miasta pod górę. Po dłuższej jeździe moge powiedzieć że nowe Maxxisy mają niskie opory na asfalcie, rower lżej się rozpędza (0,5 mniej masy rotującej), ale jazda po mokrym albo piasku nie jest już taka przyjemna piach sypie po ramie a woda skupia sie na środku opony i nawet przy małych prędkościach chlapie.

ja dziś byłem w Brzeszczach na trasie Wyścigu Solidarności, obejrzałem czołówkę polskiej szosy, złapałem kapcia podczas powrotu, wymieniłem klocki na spiekane Accenta i jeszcze dostałem nowy kask - Limar 909 niebieski :D

wyszło jak do tej pory 47,5km, zacnym tempem :)

• Mod Team

A ja dziś się wściekłem troszku w pracy i stwierdziłem, że trzeba dać ujść tej energii... efekt 53,77km i wg garmina spaliłem 1658cal w całkiem sporym słońcu goniłem więc mam dość teraz sobie poprawiłem arcyzdrowym BigMac'em i FishMac'em i zakończyłem krewetkami z sosem i jest fajnie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...