kezcuzj Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Czyszczenie maszynki plus dodatkowo serwis sterów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Rano jadac do miasta zerwałem łańcuch Później rozkręciłem cały rower na części i go umyłem po wczorajszym błotnistym maratonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k2cl Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Dzisiaj na "dzień dobry" (czyli o 5 rano ) 20 km, na "dobranoc" (wróciłem przed chwilą) 30 km - obydwie trasy po lesie... Do tego amortyzator dostał porcję brunoxu - a ja ciągle odwracam wzroku od napędu, który powoli zaczyna domagać się czyszczenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek9999 Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Ja dzisiaj kupiłem i założyłem nowe oponki Maxxis Wormdrive 1.9 drut,(trafiłem na takie ważące 560g czyli niewiele więcej od wersji kevlarowej) łacznie na obu kołach zyskałem 0,5 kg. Pierwsze wrażenia: tylne koło ślizgało się po mokrej trawie jak po lodzie, a jadąc po asfalcie te opony mogą służyć jako detektor piasku, nawet przy niewielkiej jego ilości słychać odbijające się od ramy drobinki. Ale za to niskie opory i łatwiejsze rozpędzanie się. Obszerniej napisze po pierwszym dłuższym wypadzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Serwis- nowe stery, nowa gwiazdka Dom- złożenie roweru Trasa- testowa po mieście, docieranie hebli Po 17dniach w końcu na rowerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotobiker Napisano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 tak gorąco że na rower pójde najwcześniej za godzine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hrabia Napisano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 łuhhh wczoraj się skatowałem przejeżdżając po górkach 49km tak, że pod koniec na podjazdach nogi już nie jechały (może to wynikało z przerwy 21-dniowej) a dziś bez problemu kraków - skawina - prawie oświęcim - łączany - kaszów - kraków czyli 109,4km, średnia słaba, bo tylko 23,6 ale przez 40km prowadziłem wycieczkę z sakwami (ekspedycja na Hel, pozdrowienia dla chłopaków) i w cale nie jest gorąco.. chmur jakoś tak jakby za dużo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Miałem wyjść na rower pod wieczór, bo za dnia z gorąco i duszno, a tu deszcze leje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insideee Napisano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 45km szosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 22 km po mieście + awantura na planie filmowym, bo z kadru nie chciałem wyjść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotobiker Napisano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 36 km troche terenu, troche szosy a i jeszcze w serwisie wymienili mi na gwarancji hamulce i suport i wycentrowali koło z tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Oj dzisiaj duzo się działo Rano pojechałem do Decathlonu i znowu wymieniłem koło na reklamacje z tej samej przyczyny. Póżniej po powrocie pojechałem do rowerowego i kupłem linki i końcówki, w domu skróciłem pancerzyki i dałem nowe linki. Pojeździłem koło domu i coś zaczeło strzelac, okazało sie że to łańcuch znowu pekł. Ponownie pojechałem do rowerowego i zakupiłem łańcuch XTR`a i oponki Continentale Explorery 2.1. Po założeniu łańcucha okazało sie że skacze na kasecie i zmuszony byłem kupic kasete, kupiłem XT. Teraz wszysto działa jak nowe Jutro wybiorę sie na jakiś dłuższy trening(mały głód rowerowy) i jednocześnie przetestuje napęd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek9999 Napisano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Dzisiaj 30 km do Zagórza Śląskiego i z powrotem. 2 razy mijałem się z niebieskim feltem i białym ktm-em, chyba z forum bo już jakbym je kiedyś widział.Ja z góry w kierunku tamy oni pod górę w kierunku miasta, poźniej odwrotnie oni w kierunku tamy ja w kierunku miasta pod górę. Po dłuższej jeździe moge powiedzieć że nowe Maxxisy mają niskie opory na asfalcie, rower lżej się rozpędza (0,5 mniej masy rotującej), ale jazda po mokrym albo piasku nie jest już taka przyjemna piach sypie po ramie a woda skupia sie na środku opony i nawet przy małych prędkościach chlapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Tomek pewnie widziałeś Gevere na felcie i Roberta na KTM`ie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiowa Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 W tym tygodniu na koncie zrobione w jeden dzień około 71 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19daniel88 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Dzisiaj 18,32 km ze średnią 22.8 po Wojewódzkim parku kultury i rozrywki w Chorzowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuku Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 ja dziś byłem w Brzeszczach na trasie Wyścigu Solidarności, obejrzałem czołówkę polskiej szosy, złapałem kapcia podczas powrotu, wymieniłem klocki na spiekane Accenta i jeszcze dostałem nowy kask - Limar 909 niebieski wyszło jak do tej pory 47,5km, zacnym tempem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 W tym tygodniu na koncie zrobione w jeden dzień około 71 km A jak kolano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotobiker Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 kilka km przy okazji robienia zdjec ale za chwile ide na jeszcze na rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hrabia Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 dziś tylko wizyta na forum... no i jeszcze intensywnie myślałem, kiedy będzie dobrze wyczyścić napęd... a wieczorem w planie jest zrobić przelewik wpisowego na maraton w Istebnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Kilka km po mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 1 Lipca 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 A ja dziś się wściekłem troszku w pracy i stwierdziłem, że trzeba dać ujść tej energii... efekt 53,77km i wg garmina spaliłem 1658cal w całkiem sporym słońcu goniłem więc mam dość teraz sobie poprawiłem arcyzdrowym BigMac'em i FishMac'em i zakończyłem krewetkami z sosem i jest fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Dzisiaj 49km trochę po błocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotobiker Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 40 kilka km wiekszosc teren ,kilka wiekszych podjazdow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 A ja dzisiaj kupiłem nowe hamulce V-brake Shimano Deore XT BR-M770 . I skarpety Northwave (białe) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.