Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 8

Lookas 46

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też chcę wiedzieć :P

Dzisiaj nic rowerowego nie zrobiłem bo się rozchorowałem :/

Cały dzień siedzę i czytam fora rowerowe, co gorsza dalej mam rozterki na temat modernizacji mojego bike'a.

Ostatnio słyszę dobre opinie na temat hydraulików XT 2008, no i cena rozsądna.

Poza tym próbuję załatwić gdzieś plastik osłaniający łożysko w HollowTechu II. Nie ma ktoś zajechanych misek?

Tak to wygląda:

http://img112.imageshack.us/my.php?image=zdiu6.jpg

Dziś jak zwykle przesiedziałem dzień na forach, wieczorem wziąłem się za działanie, ściągnąłem koła, zdemontowałem kasetę i tubeless kit (co ciekawe zalałem 90ml mleczka a po miesiącu zdołałem wyciągnąć 30ml, reszta poszła w uszczelnienie). Zajęło to dużo czasu, wyjątkowo brudna i nieprzyjemna robota, podziwiam tych, którzy zmieniają opony przy takim zestawie. Chlapie mleczko, klei się, ble B)

Poza tym dokładnie je obejrzałem i zauważyłem wbity mały kolec w oponę, jeździłem z nim pewnie z pół sezonu, wszystko się fajnie uszczelniło i spokój ;)

Niestety obręcze Mavic XC717 po dwóch sezonach nadają się praktycznie do wyrzucenia, wyszedł na zewnątrz miernik zużycia, teraz się zastanawiam czy bardziej opłaca mi się sprzedac koła w tym stanie czy rozebrać je i sprzedać same piasty.

• Mod Team

roswell rozumiem, że babrałeś się w mleczku ściągając oponę z obręczy XC717 która seryjnie nie jest przeznaczona do UST.

Możesz mi trochę naświetlić sprawę w jaki sposób w takim razie udało ci się ten patent zrobić? B)

Powrót do jazdy po prawie miesięcznej abstynencji

Fifi

To kup całe przednie koło cena jest okazyjna, poza tym przednia obręcz raczej jeszcze posłuży. Dość dziwne bo po jednej stronie jest nieco bardziej zużyte, widać już miernik zużycia, natomiast po drugiej stronie ścianka jest w stanie bdb, dziwne.

Najprawdopodobniej był krzywo ustawiony hamulec.

Pixon

Zrobiłem to przy pomocy opaski uszczelniającej NoFlats.

Dzisiaj rozebrałem rower na części, no nie do końca bo napotkałem "mały" problem, śrubka od gripshifta jest zjechana i nie mogę jej ściągnąć z kierownicy, nie podoba mi się to ;).

Poza tym porobiłem fotki kół i amora i pewnie wkrótce powędruje na allegro. Aha dziś dotarły pedały Crank Brothers Eggbeater C, zaciski Accent Professional, i sztyca Smica 350x27,2 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...