Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 8

Lookas 46

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś cały dzień się wybierałem na rower, ale deszcz mnie odstraszył.

Poza tym łaziłem po serwisach w poszukiwaniu śrubki do PopLocka, którą zgubiłem.

Śrubkę dorwałem w Śrubtexie, ale manetka nadal nie działa.

Poza tym dotarł nowy kask, fajnie wygląda, tylko jest troszkę za duży :D

35 km z Omenem, głównie teren. Ostro ! to lubię :D

Wypiekłem klocki w piekarniku a tarcze umyłem benzyną ekstrakcyjną, teraz to ten hamulec działa tak jak powinien :) Założyłem oponki terenowe (RoRo).

Umyłem i przesmarowałem rower po dzisiejszym lekko błotnym wypadzie B)

53 km - do szkoły i z powrotem okrężną drogą częściowo szlakiem orlich gniazd :) jakoś mnie naszło tak by dziś szarpnąć się bikiem, bezproblemowo na szczęście udało sie go pozostawić przypiętego do kaloryfera w budynku szkoły, a dodatkowo grałem dziś w nogę

W miejscu gdzie mostek trzyma kierownicę zszedł lakier a przez ciągłe deszcze wyszła rdza więc pomalowałem Neokorem, ot uroki stalowej ramy :) Ale po skręceniu nie widać więc nie muszę lakierować na czarno.

Wyczyściłem już napęd z piasku ale nie mam gdzie umyć ramy więc wieczorem podjadę na karcher.

A teraz idę coś zjeść i biorę się za centrowanie koła :D

Pohulałem z chłopakami po Wielkiej Sowie i okolicach w ramach zlotu :)

Wygiąłem szprychę (też w ramach zlotu) po tym jak grupy patyk chciał się zaprzyjaźnić z moim tylnym kołem + przeserwisowałem tylnego Novatec'a który zaczął fisiować i skrzypieć...

Więcej strat - niet ! :D

Dziś byłem u mechanika, żeby zrobił coś z niedziałającym PopLockiem, bo sam sobie rady nie dam. NIestety żadnego nie zastałem.

Poza tym przejechałem się spokojnie w terenie, trochę ponad 1h.

Wieczorem umyłem i nasmarowałem rower, jutro maraton :)

zajrzałam dzisiaj do decathlonu

kupiłam rękawiczki takie http://www.decathlon.com.pl/PL/r-kawiczk-z...zarne-49670761/

mam nadzieję, że będą się dobrze sprawować w takie chłodne poranki jak były ostatnio (p-wiatr), chociaż napisane, że zimowe, to nie wyglądają na b. ciepłe ale za to mają windstopper, więc powinno być ok

oczywiście pewnie się teraz zrobi upał więc nie będę miała okazji ich wypróbować przed jesienią ;)

a oprócz tego obejrzałam rockridera 8.1 i doszłam do wniosku, że mi się nie podoba wizualnie, poza tym nie wierzę, że rzeczywiście waży 12600 ;)

a zatem skreślam go z listy potencjalnych zakupów :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...