ender Napisano 24 Października 2008 Udostępnij Napisano 24 Października 2008 a ja dzisiaj otrzymalem kask limar 960 za 150zl od uczestnika forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HANSON Napisano 24 Października 2008 Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Rano rozpieprzyłem dętkę za 50 zł Popołudniu wyjechałem na trening - końcówka długiego zjazdu typu Single Track i zakręt zbyt szeroko wzięty - poślizg tylnego koła, poślizg przedniego koła i rycie trawy bokiem. MP3 player się trochę przerysował bo mam go zawsze na udzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 24 Października 2008 Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Ojej co to za detka aż za 50zł, na razie najdroższe z jakimi się spotkałem to Latexy Michelina za 35zł. Dziś wziąłem się za wymianę łożysk w korbie, poza tym powoli trzeba myśleć nad planem treningowym na zimę. Mam nadzieję, że w listopadzie będzie ładna pogoda bo jeszcze coś bym pojeździł. Poza tym własnie pooglądałem filmik z maratonu w Jaśle. Takie filmiki to bardzo fajna sprawa. Uwiecznili mnie w 6:00- 6:05 jak miałem problemy z napędem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 24 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Dzisiaj niestety nic rowerowego poza forum. Jutro może wyprawa po MXR'y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filus Napisano 24 Października 2008 Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Dzisiaj 10 km po zmroku z nowa lampka całkiem fajnie było tylko zimno no i schiza troche miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 40,5 km ze średnią 20.6 km/h, troszkę się ubłociłem ale fajnie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinsdale Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 w czwartek udało się nakręcić 45km po Łagiewnikach i pagórkach koło Smardzewa, po drodze raz kurs kolizyjny z moim obrał samochód na przejeździe ścieżki rowerowej z ulicą, a w Smardzewie jakiś spory pies, na szczęscie w kagańcu i z próbującym go dogonić właścicielem dzisiaj do tego zmiana czasu, zmrok już o 17, więc przez najbliższe kilkanaście tygodni trzeba się będzie wyluzować z konkretniejszymi wypadami po pracy co najgorsze, od jakiegoś półtora tygodnia nie mogę pozbyć się puchnącego (i to nie wiadomo od czego) łokcia, opuchilizna już 2 razy schodziła i pojawiała się na nowo. W związku z tym jazda po wertepach nie przysparza zbyt ciekawych doznań pozdrówko dekadenckie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 25 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Dzisiaj 20,42km. Poza tym starałem się rozkręcić na części pierwsze moje Judy XC, ale nie wyszło nic z tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 26 Października 2008 Udostępnij Napisano 26 Października 2008 jurasek, lepiej obmacaj oponkę dokładnie ja ostatnio odpoczywam od roweru... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 26 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Porowerowałem 15km w terenie. Przyjemnie jest, panuje piękna kolorowa jesień w lasach. Dwa razy zaliczyłem glebę, pierwsza na stromym korzenistym podjeździe, a drugi raz powalił mnie na ziemię obślizgły korzeń zamaskowany trawą i mchem. I widziałem stado jeleni/koziołków, czterech ich było Szkoda że nie miałem wtedy aparatu w dłoni. Chyba się starzeję bo postanowiłem zakupić błotniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 26 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Października 2008 22,15 km z kumplem. Wywiało nas na obrzeża miasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 26 Października 2008 Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Rano rozpieprzyłem dętkę za 50 zł Popołudniu wyjechałem na trening - końcówka długiego zjazdu typu Single Track i zakręt zbyt szeroko wzięty - poślizg tylnego koła, poślizg przedniego koła i rycie trawy bokiem. MP3 player się trochę przerysował bo mam go zawsze na udzie Czyżby padła dętka Panaracer GreenLite? Tylko ich cena jest aż tak zabójcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pati Napisano 26 Października 2008 Udostępnij Napisano 26 Października 2008 KM 20,33 AVS 20,84 Szosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 26 Października 2008 Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Dzisiaj 53,37 km ze średnią 20,97 km/h średni puls 135. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blues Napisano 26 Października 2008 Udostępnij Napisano 26 Października 2008 dziś piękna pogoda Las Osobowicki i Rędziński pod Wrocławiem: 47,56 km, średnio 20,3 km/h, 2/3 trasy po lesie (szutr i liście odrobina błotka). Pozwolę sobie tutaj na małe ostrzeżenie: Niestety nawet w lesie nie brakuje debili. Zakaz wjazdu dla samochodów i motocykli a tam pacan robi sobie wyścigi starym peugeotem po ścieżce rowerowej. Chciał się popisać przed swoją siksą co to ją zapakował do auta i jakieś 10 m przede mną zrobił ostry nawrót i nie opanował w błocku auta. mało brakowało do czołówki a i tak ratowałem się skokiem w krzaki. Oczywiście dureń zwiał i potem tylko słyszałem jak szaleje po lesie w którym pełno ludzi z dziećmi na spacerze i rowerzystów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinsdale Napisano 26 Października 2008 Udostępnij Napisano 26 Października 2008 cymbałów nie brakuje, dzisiaj na tvn 24 na pasku była informacja o czołowym zderzeniu aut na drodze leśnej (!!) w lubuskiem z ofiarą śmiertelną; nie wiem jakie były okoliczności, ale po skutkach wydaje się że któryś z uczestników musiał zdrowo grzać leśną drogą skoro nie udało się uniknąć zderzenia zmieniając temat, dzisiaj piękna pogoda, 63km po lasach w okolicach Żeromina i Tuszyna, czarny szlak przez rezerwat Wolbórka w jesiennej szacie godny polecenia; w okolicach niektóre drogi leśne ładnie ubite i wyremontowane, tyle że np. na drodze Tuszyn - Prawda nastawiano szlabany blokujące wjazd samochodom, tyle że nie zostawiono nawet metra obok dla pieszych i rowerzystów, więc trzeba parę razy stawać omijać rowem melioracyjnym (póki co suchym) lub przeciskać się pod szlabanem, a drogą tą biegnie czerwony pieszy szlak okolic Łodzi i chyba jakiś lokalny rowerowy. A wystarczyłby o metr węższy szlaban lub jakaś minikładka obok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 A ja dzisiaj odwiedziłem dwa największe sklepy w mieście i nigdzie nie mieli czym napompować amora, a pompki też nie mieli do kupienia Mińsk to wiocha. No to przed chwilą zamówiona pompka Beto na allegro. Rozmowa dzieciaka ze sprzedawcą w sklepie: -ile kosztują takie wyścigowe koła? -ale jakie? -no takie wąziutkie -ale 26" czy 28" -obojętnie (tutaj mój szeroki uśmiech ) odpowiedź sprzedawcy: -koło 50, dętka 8, opona 20 to się dopiero nazywa wyścigowe koło Aha - przerzutka Sram 5.0 kosztuje w tym sklepie 120 zł Chyba im się nalepki pomyliły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 i na nią znajdą jakiegoś jelenia z rowerowych to odkurzyłem trenażer oraz zdecydowałem się na sprzedaż moich Magur. może ktoś chętny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 ja tez wyciagnalem z szafy trenazerek dzisiaj do tego myslalem co by tu wymienic przez zime, na razie stanelo na oponach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuku Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 ja dziś 15km, wróciłem o 16 ze szkoły, także 30min do zachodu Słońca, to już bym wiele nie pojeździł... trzeba się na trenażer przerzucić w tygodniu Omen: Długo pojeździłeś na tych Magurach Dlaczego chcesz sprzedać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyklista Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Okres jesienno-zimowy sprzyja modernizacji roweru, u mnie akurat padło na wymianę przerzutki. Niestety światowy kryzys dopadł i mnie, kasa przeznaczona na przerzutkę poszła na zakup zapasu mąki i cukru. No ale żeby nie zostać w przyszłym sezonie bez przerzutki, postanowiłem przywrócić do życia prawdziwą legendę kolarstwa górskiego Shimano SIS, przerzutka jest starsza od niektórych użytkowników tego fora, luzy ma mniejsze od młodszego o kilkanaście lat Shimano Deore, a dodatkowo przeszła modny ostatnio rust tuning. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Omen: Długo pojeździłeś na tych Magurach Dlaczego chcesz sprzedać? w sumie nie ma konkretnego powodu.. po za tym, że chce przejść na DOTa co wiąże się z Avidem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 po prawie tygodniowym odpoczynku od roweru, dzisiaj mi się jechało wprost fantastycznie, MOC! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 28 Października 2008 Udostępnij Napisano 28 Października 2008 wracając z pracy natknąłem się na zbieranie motocyklisty z asfaltu audik (prawie nówka ) obrócony o 180* a szczątki motoru w promieniu 20metrów chyba żył , bo by do karetki go nie zabierali kiedyś jak pod moim oknem ciężarówka zmieliła dziadka z rowerem to z półtorej godziny pod prześcieradłem leżał zanim grabarze go zapakowali dalszą część drogi przebyłem bez wysiłku (wolniej , niż zazwyczaj ) brrr uważajcie na siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 28 Października 2008 Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Trochę lipa z tą zmianą czasu, teraz to naprawdę jest mało czasu do jazdy w środku tygodnia. Pora zacząć korzystać z trenażera, ale najpierw muszę go kupic. Zastanawiam się nad rolkowym, poprawia równowagę i technikę pedałowania Poza tym sprzedałem dziś nieco gratów rowerowych, głównie wygranych na zawodach. Kupiłem zaciski do Kół Kozaka w bardzo okazyjnej cenie, mam nadzieje, że nie pekną jak większośc jego wyrobów, w zasadzie nie są szokująco lekkie (71g) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.