premier2 Napisano 20 Marca 2009 Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 na asfalcie robi się ścieżka, więc zbieram manele i ide pojeździć... Heh, troche wiało i sypneło śniegiem, ale 90km zaliczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikan Napisano 21 Marca 2009 Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Rajd na pierwszy dzień wiosny 52km na dziewiczą górę, przy temp. ok. 7 st. i wmordewindzie 20km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 21 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Dzisiaj przejażdżka do Sosnowca do rowerowego. Po drodze zaliczone kilka miejsc z przeszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 21 Marca 2009 Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Odwiedzenie lotniska w Pyrzowicach (nawet ladne jest ^^ ) Ogolnie 78km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 21 Marca 2009 Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 byłem tam równy tydzień temu brak czasu na odbiór Foxa.. uniemożliwił mi dziś jazdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 21 Marca 2009 Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Z tego co pamiętam to tam górek nie ma xD Ale lotnisko fakt - dużo przyjemniejsze od wrocławskiego xD a z rowerowych to wymyśliłem coś hahah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 23 Marca 2009 Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 co do górek to zależy od której strony jedziesz odebrałem Foxa i wygląda na to, że już jest wszystko w porządku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 23 Marca 2009 Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Kupiłem katalog rowerowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 23 Marca 2009 Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 omen A co z Foxem było nie w porządku? Dziś zrobiłem swój kalendarz zawodów, trochę tego jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 24 Marca 2009 Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 co hm.. lewa goleń zaczęła mi przepuszczać olej w każdym mać razie już jest okej. Wymiana uszczelek, i olejów wraz z czyszczeniem.. cena lepiej nie mówię. Teraz tylko mam nadzieję, że długo już tego robić nie będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 24 Marca 2009 Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Heheh a ja kask kupiłem Giro I stwierdziłem, że czas na leczenie tzn. będę tył bajka Hah mam erotyzm na thomsona i chyba jakąś używkę na ebaju wyhaczę.... z setbackiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 26 Marca 2009 Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Dorwałam niedawno nowe katalogi Giant'a i sie zaśliniłam na kilka modeli... jak co roku. Myślę o nowym rowerku (w ramach nagrody, jak skończę pisać prace mgr, może w maju), ale chyba tym razem nie będzie to Geant tylko Decathlon Rockrider 8.1. Czytałam o tym rowerze bardzo pozytywne recenzje. W katalogu Decathlon jest za 2500 zł. Urzekła mnie jego waga (12,6 kg w wersji L, czyli w wersji dla mnie nawet lżejszy) i tarczówki Avid Juicy. Co sądzicie? Aha, chciałam spytać czy ktoś miał do czynienia z pedałami zatrzaskowymi Wellgo? Są w "standardzie" w tym rowerku. Czy dla początkującego ujdą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 26 Marca 2009 Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Zdjąłem korbę i wykręciłem suport, chcąc założyć nowy, ale się okazało, że zakrętka jest o 0.5mm za gruba i na nowy suport nie chce wejść, więc jutro muszę skoczyć do roweroweg :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 26 Marca 2009 Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 nie będzie to Geant tylko Decathlon Rockrider 8.1. Za to powinnaś dostać ban'ana heheh Chyba że miałaś na myśli sklep Polecam Auchan hehe Wellgo ujdą, ale optowałbym za Shimano PD-M520, koszt nie wielki, a IMO są lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 26 Marca 2009 Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 spotkałem ostatnio w lesie ziomka z decathlonu(reduta), jeździ właśnie na 8.1... pracownicy mają sporą zniżkę więc kupił takowy sprzęt za 1700 jak twierdził, pedały miał jakieś zatrzaskowe, strasznie dziwne i małe(żaden ze znanych mi modeli).. możliwe że welgo właśnie Proponował bym uderzyć do decathlonu i się wypytać dokładnie, może uda się kupić "przez kogoś" taniej Rowerek fajny... tylko ta rama :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 26 Marca 2009 Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Wreszcie doszla paczka uffff.... zalozylem siodlo, rogi i ustawilem sag. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 26 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Zamówiłem zaciski Dartmoor Bolt-on. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 26 Marca 2009 Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Długo czekasz, ja już swoje dostałem jakiś czas temu. Po wieeeelkim poślizgu czasowym. Po za tym, postawiłem KTM-a na kołach w końcu i na sezon 2009 jest gotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 26 Marca 2009 Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Ja dziś 40km Ładnie się śmigało. @Robert to wrzuć jakieś foty jak się maszyna teraz prezentuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Jak złapie aparat a najlepiej się go dorobię Po za tym, i tak siodło jeszcze zostanie zmienione. Nie wiem na jakie więc może być drobna i malutka różnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Wax: oj kurde, jakoś mi się tak napisało miało byc Giant oczywiście co do pedałów to ja w ogóle jakoś tak nie jestem przekonana do pedałów zatrzaskowych. boję się ich trochę, a to efekt doświadczeń na kolarce, gdzie wystarczyło żeby inna była geometria żeby się potężnie wywalić (rozwaliłam kask wtedy bo przywaliłam bańką o chodnik), a co dopiero jak będe miała nogi do pedałów przyczepione ciekawe czy jest możliwość zamiany Wellgo na inne przy kupowaniu. MateuszA: co jest nie tak z ramą w Rockriderze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Rower, w którym kierownica jest znacząco niżej, niż siodło, jest znacznie bardziej potencjalnie niebezpieczny, niż zatrzaski - nie ma się czego bać . Nawet, jeśli już będziesz się wywalać, bo zapomnisz/nie zdążysz się wypiąć, to na bok. OTB z powodu zatrzasków się nie zdarzają . Z mojego własnego doświadczenia: panikowałam jak rasowa histeryczka przed przesiadką na SPD - nawet, kiedy wreszcie uznałam, że jest mi to niezbędne właśnie dla poprawy bezpieczeństwa i zwiększenia kontroli nad rowerem. Wyobrażałam sobie, że cofnę się do rowerowego przedszkola, że będę musiała od początku uczyć się jeździć na rowerze, że w ogóle będę bała się jeździć. Nic z tych rzeczy . Adaptacja przebiega szybciej, niż się wydaje - nawet największy niedowiarek we własne siły będzie zaskoczony, jak mu to sprawnie idzie. Zatrzaski działają na tej samej zasadzie, jak wiązania w nartach - przy ewentualnym OTB (i w ogóle przy wywrotce) wypinasz się samoistnie, więc zagrożenia, że pokoziołkujesz z rowerem, w ogóle nie ma. Ja najbardziej bałam się wywrotek na ulicy - że zapomnę się wypiąć przed skrzyżowaniem albo nie zdążę przy gwałtownym hamowaniu. I znowu nic z tego: ani razu nie wywaliłam się na ulicy - wszystkie moje wywrotki spowodowane SPD miały miejsce w terenie, głównie w piachu albo na podjazdach (więc mało bolesne). Odruchu nabiera się niemal momentalnie - a potem zbiera się już tylko profity tej przesiadki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuku Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 mogę dorzucić swoje 3 grosze nt. Rockridera 8.1. Tak się składa, że śmigałem 1,5 sezonu na modelu z 2007roku i byłem bardzo zadowolony z niego. Miałem jeszcze Hayesy 9, więc trochę awaryjne, a mój brat ma Juicy 3 i działają bardzo dobrze. Pedały bardzo fajne dla początkującego, łatwość wypinania niezwykle pomaga Co do ramy: ja miałem ramę z 2007 roku, ważyła 1900g i jak dla mnie bomba - sztywna, co prawda nie ważyłem wtedy zbyt dużo, ale naprawdę nie mam do niej żadnych zastrzeżeń. Ta najnowsza waży 1650g podobno, ale nie sądzę żeby była jakaś tragiczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Ja też własnie śmigam na Rockriderze 5.3 i jest git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 27 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Dzisiaj 18 km po mieście. Zaciski już do mnie jadą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.