Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 8

Lookas 46

Rekomendowane odpowiedzi

a jakie amsz detki i opony?

dętki to nie wiem, pierwsze lepsze, najczęściej z bikemana :)

a opony kenda ale nie wiem, który z napisów na nich uznać za numerek modelu :D

zgadnijcie co... wczoraj złapałam kolejną gumę, ale tym razem chyba zasłużoną i nie w przednim tylko w tylnym (czyli tak jak się należy) - a potem wyjęłam z opony metalowy bolec długości chyba ze 3 cm (!!!)

za to dzisiaj, po założeniu kolejnej nowej dętki, mam jakieś bicie góra-dół w tylnym kole - wyraźnie widać wybrzuszenie jak się kręci kołem

myślałam, że źle włożona dętka ale wyjęcie, wypuszczenie powietrza i włożenie ponowne nic nie dało - wybrzuszenie nadal w tym samym miejscu. macanie opony nie dało odpowiedzi... co to może być?

Dzisiaj odebrałem nowe kółka :)

Trochę wieśniacko jednak wyglądają białe obręcze, ale i tak jestem zadowolony, bo wyraźnie łatwiej się na nich przyspiesza. I kaseta XT bez porównania lżejsza jest od Deorki.

Strasznie się nameczyłem z przekładka tarcz. Nie mam tu w Gdyni torksów (własciwie znalazłem w kuchni jakiś taki śrubokręcik od afgańców z targu, ale zaczął się giąć jak tylko włożyłem go w śrubę), a szkoda mi było wydać trzech dych na kolejnego multitoola w Cyklo, więc zakupiłem w metalowym komplet za 3,50. Klucz oczywiście się ukręcił nie ruszając nawet śruby. Pojechałem zareklamować (z przekory głównie). Kasy mi nie oddali, ale dostałem drugi komplecik. Dla pewności nabyłem jednak też ten z Cyklo.

Z ciekawości sprawdziłem te nówki z metalowego (też się zes**ły) i w końcu poradziłem sobie multinarzędziem.

Biednych nie stać na tandetę.. :P

Trochę wieśniacko jednak wyglądają białe obręcze, ale i tak jestem zadowolony, bo wyraźnie łatwiej się na nich przyspiesza.

a gdybyś miał czerwone, to dopieeeeero byłoby przyspieszenie :P

uruchomiłem spd 520 za grosze kupione od Kolegi z forum

wkręty regulacji naciągu były odkręcone do końca, więc naciąg był taki, że prędzej podeszwa z buta by odpadła niż bym sie wypiął

mam dwa rowery na SPD

brakuje mi jeszcze drugiej pompki i drugiej przedniej lampy

wybór dojrzewa do kultowej RHL 06 sprawdzona skuteczność pewne mocowanie

Kantele

obstawiam niedokładnie złożoną oponę, popuścić powietrza i poobserwować jak głęboko krawędź opony wchodzi w obręcz

Dziś się wybrałem do sklepu rowerowego, ale oczywiście nic nie załatwiłem, bo serwisanta znów nie było.

Na pocieszenie kupiłem nowe siodełko do roweru, szosówki, która już wkrótce pojawi się w dziale "Sprzedam"

Gipiemme Pluma TI zostaje ze mną :(

Wstyd się przyznać, ale od 2 tygodni nie jeździłem na rowerze, no poza kilkoma km rowerem miejskim.

A to przez to, że padły łożyska w korbie. Nowe już zamówione, ale oczywiście Poczta Polska leci w ch***.

Poza tym dotarł mostek Ritchey WCS, wielkie dzięki Skrzynia!

fakt że złota polska jesień to to nie jest :P

mam nadzieję że się nieco uspokoi na weekend i uda się coś pokręcić bo póki co w październiku przebieg mizerniutki, a w przyszłym tygodniu czeka mnie wyjazd służbowy i z roweru znowu przez 4 dni nici (za to spędzę 12 godzin :( w pociągu do Budapesztu , może się przerzucę tymczasowo na jakieś forum kolejowe)

wygląda na to, że jednak poprawienie dętki dało radę. co prawda jest wybrzuszenie, ale bicia nie ma, i styknie

natomiast dzisiaj złapałam kolejną (chyba piątą, już przestałam liczyć) gumę w przednim kole. nie ma bata, wymieniam oponę... dlatego też nie dałam rady dojechać na ślub Eci i Rycerza, przepraszam bardzo :*(

@ Kantele, miałem to samo w szosie. Notorycznie co wyjazd łapałem gume.. Zdjąłem opone i dętke umyłem dokladnie i obręcz i opone, kupiłem nową dętke i bardzo dokładnie założyłem opone i od 1 tys gumy nie złapałem :icon_mrgreen:

Nawiązując do tematu to zrobilem dzisiaj oszałamiające 4 km :yes: Nie jeżdze juz w ogole, szykuje się na przełaje ;)

wkręty regulacji naciągu były odkręcone do końca, więc naciąg był taki, że prędzej podeszwa z buta by odpadła niż bym sie wypiął

Hehe, nie potrafię jeździć na inaczej skręconych spd :) One po prostu muszą mi trzymać mocno nogę, w crankach lekko wkurza mnie ten luz buta :)

Ja pomalowałem dolne golenie od r7, niech przez noc wyschnie lakier bezbarwny i jutro złożę forka do kupy - zobaczymy jak to będzie śmigać :icon_mrgreen:

No i rower generalnie przechodzi modyfikacje ;)

w jakich butach jeździsz ?

w moich turystycznych miałem problem nawet zatrzasnąć blok w pedale bo sprężyna nie chciała popuścić , a jak już wdusiłem nogę w zatrzask (dobrze że tylko jedną ) to nieźle się nasiłowałem by uwolnić buta,

ale już jest OK i pedałki ustawione na minimalny naciąg bardzo ładnie pracują

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...