Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Października 2008 No i ponowna reaktywacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 15 Października 2008 Udostępnij Napisano 15 Października 2008 a jakie amsz detki i opony? dętki to nie wiem, pierwsze lepsze, najczęściej z bikemana a opony kenda ale nie wiem, który z napisów na nich uznać za numerek modelu zgadnijcie co... wczoraj złapałam kolejną gumę, ale tym razem chyba zasłużoną i nie w przednim tylko w tylnym (czyli tak jak się należy) - a potem wyjęłam z opony metalowy bolec długości chyba ze 3 cm (!!!) za to dzisiaj, po założeniu kolejnej nowej dętki, mam jakieś bicie góra-dół w tylnym kole - wyraźnie widać wybrzuszenie jak się kręci kołem myślałam, że źle włożona dętka ale wyjęcie, wypuszczenie powietrza i włożenie ponowne nic nie dało - wybrzuszenie nadal w tym samym miejscu. macanie opony nie dało odpowiedzi... co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 15 Października 2008 Udostępnij Napisano 15 Października 2008 a obrecz nie wybrzuszona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 15 Października 2008 Udostępnij Napisano 15 Października 2008 To może być również wina źle ułożonej opony - spuść powietrze i spróbuj pougniatać oponę; a gdyby nie pomogło, zdejmij ją i załóż jeszcze raz. Pozdrówko obstawiające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 15 Października 2008 Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Dzisiaj kolejne z cyklu "nightrider in forest" 29 km ze średnią 20 km/h no i w końcu pękły 3 tysiące w tym sezonie Mało... ale i tak jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 15 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Października 2008 kantele a to nie jest przypadkiem koło rozcentrowane. Wiem wiem wcześniej było dobrze a tu nagle miałoby się coś pokrzywić, jednak zobacz czy żadna szprycha nie jest poluzowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Danniels Napisano 15 Października 2008 Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Dzisiaj odebrałem nowe kółka Trochę wieśniacko jednak wyglądają białe obręcze, ale i tak jestem zadowolony, bo wyraźnie łatwiej się na nich przyspiesza. I kaseta XT bez porównania lżejsza jest od Deorki. Strasznie się nameczyłem z przekładka tarcz. Nie mam tu w Gdyni torksów (własciwie znalazłem w kuchni jakiś taki śrubokręcik od afgańców z targu, ale zaczął się giąć jak tylko włożyłem go w śrubę), a szkoda mi było wydać trzech dych na kolejnego multitoola w Cyklo, więc zakupiłem w metalowym komplet za 3,50. Klucz oczywiście się ukręcił nie ruszając nawet śruby. Pojechałem zareklamować (z przekory głównie). Kasy mi nie oddali, ale dostałem drugi komplecik. Dla pewności nabyłem jednak też ten z Cyklo. Z ciekawości sprawdziłem te nówki z metalowego (też się zes**ły) i w końcu poradziłem sobie multinarzędziem. Biednych nie stać na tandetę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 15 Października 2008 Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Zalozenie BB i korby. Kupilem brunox deo, w paczce byl: deo, turbo spray i co njwazniesze otwieracz do butelek (z piwem mniemam ) - dobry zakup, co nie?.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 16 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Wczoraj do końca uporałem się z regulacją SLX'a. Już w sobotę pierwszy test (o ile nie będzie lało). Postaram się to zrelacjonować na forum, pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 16 Października 2008 Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Trochę wieśniacko jednak wyglądają białe obręcze, ale i tak jestem zadowolony, bo wyraźnie łatwiej się na nich przyspiesza. a gdybyś miał czerwone, to dopieeeeero byłoby przyspieszenie uruchomiłem spd 520 za grosze kupione od Kolegi z forum wkręty regulacji naciągu były odkręcone do końca, więc naciąg był taki, że prędzej podeszwa z buta by odpadła niż bym sie wypiął mam dwa rowery na SPD brakuje mi jeszcze drugiej pompki i drugiej przedniej lampy wybór dojrzewa do kultowej RHL 06 sprawdzona skuteczność pewne mocowanie Kantele obstawiam niedokładnie złożoną oponę, popuścić powietrza i poobserwować jak głęboko krawędź opony wchodzi w obręcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Danniels Napisano 17 Października 2008 Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Wiadomo że czerwone są szybsze. Z wyjątkiem BMW - najszybsze są czarne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 17 Października 2008 Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Najszybsze czarne to są wołgi . Ewentualnie małe czarne (tzw. espresso) Pozdrówko fachowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pati Napisano 17 Października 2008 Udostępnij Napisano 17 Października 2008 A ja dzisiaj 40 min. na "rolkach" w domku, za oknem pogoda nie sprzyja wycieczkom, brrrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 17 Października 2008 Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Dziś się wybrałem do sklepu rowerowego, ale oczywiście nic nie załatwiłem, bo serwisanta znów nie było. Na pocieszenie kupiłem nowe siodełko do roweru, szosówki, która już wkrótce pojawi się w dziale "Sprzedam" Gipiemme Pluma TI zostaje ze mną Wstyd się przyznać, ale od 2 tygodni nie jeździłem na rowerze, no poza kilkoma km rowerem miejskim. A to przez to, że padły łożyska w korbie. Nowe już zamówione, ale oczywiście Poczta Polska leci w ch***. Poza tym dotarł mostek Ritchey WCS, wielkie dzięki Skrzynia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinsdale Napisano 17 Października 2008 Udostępnij Napisano 17 Października 2008 fakt że złota polska jesień to to nie jest mam nadzieję że się nieco uspokoi na weekend i uda się coś pokręcić bo póki co w październiku przebieg mizerniutki, a w przyszłym tygodniu czeka mnie wyjazd służbowy i z roweru znowu przez 4 dni nici (za to spędzę 12 godzin w pociągu do Budapesztu , może się przerzucę tymczasowo na jakieś forum kolejowe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 wygląda na to, że jednak poprawienie dętki dało radę. co prawda jest wybrzuszenie, ale bicia nie ma, i styknie natomiast dzisiaj złapałam kolejną (chyba piątą, już przestałam liczyć) gumę w przednim kole. nie ma bata, wymieniam oponę... dlatego też nie dałam rady dojechać na ślub Eci i Rycerza, przepraszam bardzo :*( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 18 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Dzisiaj 17,67 km. Już wkrótce na forum pojawi się mini test przedniej przerzutki Shimano SLX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 @ Kantele, miałem to samo w szosie. Notorycznie co wyjazd łapałem gume.. Zdjąłem opone i dętke umyłem dokladnie i obręcz i opone, kupiłem nową dętke i bardzo dokładnie założyłem opone i od 1 tys gumy nie złapałem Nawiązując do tematu to zrobilem dzisiaj oszałamiające 4 km Nie jeżdze juz w ogole, szykuje się na przełaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 wkręty regulacji naciągu były odkręcone do końca, więc naciąg był taki, że prędzej podeszwa z buta by odpadła niż bym sie wypiął Hehe, nie potrafię jeździć na inaczej skręconych spd One po prostu muszą mi trzymać mocno nogę, w crankach lekko wkurza mnie ten luz buta Ja pomalowałem dolne golenie od r7, niech przez noc wyschnie lakier bezbarwny i jutro złożę forka do kupy - zobaczymy jak to będzie śmigać No i rower generalnie przechodzi modyfikacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 To i ja się wpiszę, a co 48,5 km ze średnią 20 km/h, większość w terenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 w jakich butach jeździsz ? w moich turystycznych miałem problem nawet zatrzasnąć blok w pedale bo sprężyna nie chciała popuścić , a jak już wdusiłem nogę w zatrzask (dobrze że tylko jedną ) to nieźle się nasiłowałem by uwolnić buta, ale już jest OK i pedałki ustawione na minimalny naciąg bardzo ładnie pracują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 dzisiaj w pracy poskladalem chyba najbardziej bezsensowny rower jaki w swoim zyciu widzialem. ramka corratec revolution na osprzecie alivio/acera i z przodu pordzewialy rst, no ale klient nasz pan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 ja jakies zwykłe lake, ale już nie turystyczne No ja musiałem tak jakby hmm nadepnąć i wbijało, a żeby wypiąć noga w bok i szarpnięcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 dziś yy. wyczyściłem w Krossidle napędzik ;] po za tym, to bardzo mnie zdziwiła Poczta Polska, mianowicie wczoraj ok 16 wysłałem paczkę do kolegi piootrj a ten dziś o 17:08 wysyła mi PW, że już u niego jest przedmiot. tego jeszcze nie było ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vistat Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 tak dla odmiany to wysłali szybciej ;] ja przejechałem jakieś 10km wracałem po ciemku świecąc sobie latarką a poza tym nudy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.