Moonspell79 Napisano 15 Października 2008 Napisano 15 Października 2008 Hej, Czy ktoś jeździł lub jeździ na tym siodle? Czy jest ona wygodne i jak w użytkowaniu się spisuje- wytrzymałe? Obecnie posiadam Selle Italia C2 Gel Flow - czy Fizik jest wygodniejszy od tego? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam: Michał
tobo Napisano 15 Października 2008 Napisano 15 Października 2008 mam fizika aliante w wersji z karbonowa skorupa i tytanowymi pretami. wazy 280 gram. moj tylek jest bardzo wybredny co do siodel i nie toleruje braku wygody w tym wzgledzie. przy zakupionym rowerze bylo wlasnie to siodlo i myslalem ze bedzie pierwsza rzecza jakiej sie pozbede. wczesniej mialem ciezkie i dobrze wyscielane kanapy np siodlo speca bg2. na fiziku jezdzi mi sie ku mojemu zaskoczeniu bardzo wygodnie, mimo ze w porownaniu do wczesniejszych siodel to wydaje sie bardzo twarde. wymaga ono jednak wiekszej dbalosci o to co sie ubiera do jazdy i czy posmaruję przed wyjazdem tylek zeby sie nie poodgniatac, nie poobcierac i nie odparzyc. poprzednie siodla tolerowaly bylejakie spodenki i bylejaką wkladke - fizik nie. jesli zlekcewaze dbalosc o komfort to siodlo kwituje to od razu skopaniem mojego tylka do zmasakrowania wlacznie najdluzsze dystanse na nim to 97 kilometrow - i po tym przebiegu nie bylo za wygodnie ale dlatego ze jak pisalem wyzej nie zabezpieczylem sie odpowiednio. przy dobrej jakosci spodenkach i wkladce nie ma jednak problemu.
Rulez Napisano 15 Października 2008 Napisano 15 Października 2008 Zamieniłem Fizik Aliante na Fizk Gobi XM, i wg. mnie Gobi jest wygodniejsze.
ulvgar Napisano 16 Października 2008 Napisano 16 Października 2008 A co mógłbyś napisać o Fizik Gobi?
Rulez Napisano 16 Października 2008 Napisano 16 Października 2008 Wygoda to bardzo indywidualna sprawa, Siodełko Gobi jest dosyć długie dzieki temu zapewnia możliwość dobrania sobie na nim pozycji , umożliwia też przesuwanie cię na nim i zmianę wyważenia roweru w szerokim zakresie. Mniej niż Aliante. uciska na prostatę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.