eryk_kartman Napisano 15 Października 2008 Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Witam, Mam takie pytanie, moge kupic dosyc tanio Kone Stinky 2005, gosc mowi ze bushing kit jest do wymiany, wiec tak sie zastanawiam co powinienem w tym rowerku jeszcze sprawdzic, mam teraz hardtail i ogolnie sie orientuje co i jak powinno byc, ale z fulla to kupuje pierwszy raz. Czy ktos jest mi w stanie powiedziec co musze sprawdzic, moze te Kony maja jakies mankamenty ktore sie caly czas powtarzaja ??? Moze jakis wlasciciel moglby cos powiedziec na ten temat. z gory dziekuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Października 2008 Udostępnij Napisano 15 Października 2008 jak to w fullu - oprocz stanu lozysk przydaloby sie zobaczyc czy wahacz jest prosty do tego dzialanie amortyzatora - czy zawieszenie sie wogole ugina, czy regulacje tlumienia dzialaja.jesli amortyzator wydaje dzwieki inne niz "syczenie" (co jest normalne) oznacza ze jest zapowietrzony, co moze spowodowac dokonanie przez niego zywota. zazwyczaj fulle sa traktowane brutalniej niz sztywniaki - bo prowokuja do odwazniejszej jazdy. zdiagnozuj stan spawow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wastedqba Napisano 15 Października 2008 Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Łożyska można zamówić u dystrybutora (o ile potrzebne są Ci śruby mocujące... tak jak mi :/) albo kupić dość tanio w sklepie. Słyszałem że można zajechać łożyska tak że będzie problem z ich wyjęciem... Więc ja bym się tu upewnił. Do tego stan rockersów (choć wtedy były pełne i raczej się nie gięły). Kupujesz ze sztycą? Jeśli nie to dowiedz się czy sztyca się trzyma (u mnie w Coilerze się nie trzymała i musiałem dać tulejkę 0,2 mm większą niż deklarowany przez kone wymiar). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eryk_kartman Napisano 15 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Tak ze sztyca oczywiscie, kupuje caly rower tutaj jest link http://www.irishdh.com/forum2/viewtopic.php?f=4&t=6594 a jak sprawdzic te lozyska? musze rozkrecic zgadza sie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.