Anitor Napisano 14 Października 2008 Napisano 14 Października 2008 Witam wszystkich serdecznie. Mam oto taki problem, chciałbym złożyć koło na tył. Tak aby było mocne i w miarę lekkie. Maksymalna cenna to 550. Oto mój proponowany zestaw: piasta tył ROMED QUILL, oś 9 mm 11 zębów 357.20 zł SUNRIMS - Obręcz SINGLE TRACK, 24" 36otw. 75 zł DT Champion black 36 szt 64.80 zł Co myślicie o piaście ??
Tadziuu Napisano 15 Października 2008 Napisano 15 Października 2008 Widzę z tego jakie części wybrałeś , ze ma to byc kolo do streetu... No dobra... ile ważysz ... bo ten singiel na tyle może nie byc za dobry ;p kiedyś już mi ktoś doradzał, że lepiej na tył jest brac double tracka... Po prostu mocniejsze ;] W sprawie szprych to bym brał srebrne... słyszałem, że czarne są o 20 % słabsze od srebrnych.. już od kilku osób... wiec ja bym nie ryzykował ale jak chcesz... A piasta...hmmm.... nie latałem na tym cudzie ale wygląda ładnie i mocno ;p.. ale pozory mylą... ja się w sprawie piasty nie wypowiem.... Może ktoś inny wypowie się na jej temat ;p Pozdrower.
Schwefel Napisano 15 Października 2008 Napisano 15 Października 2008 A ja słyszałem, że różowe szprychy są o 13,79% mocniejsze od srebrnych... W wytrzymałości nie ma żadnej różnicy między Championami czarnymi a srebrnymi.
Anitor Napisano 16 Października 2008 Autor Napisano 16 Października 2008 ważę 55kg Z tego co wiem od ludzi ST od DT nie różnią się wcale Tylko ST są dla ludzi z "techniką" a DT dla "przypalania"
GdyniaBiker Napisano 16 Października 2008 Napisano 16 Października 2008 W sprawie szprych to bym brał srebrne... słyszałem, że czarne są o 20 % słabsze od srebrnych.. już od kilku osób... wiec ja bym nie ryzykował ale jak chcesz.. Najmocniejsze są białe, bo odbijając promieniowanie świetlne nie przegrzewają się w słoneczne dni.Z tego co wiem od ludzi ST od DT nie różnią się wcale Tylko ST są dla ludzi z "techniką" a DT dla "przypalania" Bezsens. Czyli po prostu różnią się wytrzymałością, o której mowa. A wytrzymałością, to i budową. O piaście nie słyszałem, ale nie jeżdżę w tych klimatach. Mimo wszystko chyba poszukałbym tańszej, ale wybór Twój.
Jason Napisano 16 Października 2008 Napisano 16 Października 2008 Kolor szprych nie ma żadnego znaczenia , może jedynie estetyczne - na czarnych bardziej widać zadrapania GdyniaBiker - Stal traci wytrzymałość przy kilkuset stopniach C myślisz że na słońcu mogą osiągnąć temperaturę np 800 C Jakieś znaczenie może mieć rozszerzalność cieplna materiału w p. np szyn kolejowych itp a nie szprych , jak szprycha roszszerzy się o 0,01 mm to coś zmieni ?? chyba nie
GdyniaBiker Napisano 16 Października 2008 Napisano 16 Października 2008 To była ironia jakby co, ale widać byłem słabszy od Schwefela, bo bierzesz mnie na serio Zresztą może jakiś spec od marketingu czytający to forum zastosuje ten argument do promowania nowych części
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.