Skocz do zawartości

[opony] Jakie opony?

ShiAce

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, i od razu przechodzę do tematu. Mianowicie jakiś czas temu kupiłem zapasowy komplet kół z przeznaczeniem na wyścig, nikt nie wie co to za firma, gdyż nie idzie niema żadnych napisów, ale koła i tak są świetne, wazą 1,7 kg mają wysokie na 4,8cm stożki i po 14 grubych na 2cm karbonowych szprych < tez się zdziwiłem. Gdy dostarczono mi koła od razu chciałem założyć opony i pojechać, pojawił się jednak problem, gdyż średnica kół jest minimalnie większa. Gdy po 2 godzinach walki i połamanych łyżkach wreszcie się udało założyć opony, tylko ze opona była tak naciągnięta, że po każdych 10 km dostawałem gumę, założyłem drugi komplet opon i to samo. słyszałem ze są opony które mają trochę większą średnice, bynajmniej łatwiej wchodzą na normalne felgi. Opony które próbowałem wcisnąć to Continental gp 4000 i michelin pro race. Z góry dzięki za pomoc.

NIe, spoko na obręcz 27 * 1 1/4 to bym nawet tego łomem nie naciągną, koła te postawione kolo Ksyriumów elite nie różnią się niczym, obręcz jest tak samo szeroka i wyższa może o max 2mm (Trzeba położyć poziomnice bo na oko niema żadnej różnicy), tylko ze rowek jest trochę płytszy niż normalnie i to jest chyba największy problem.

Spokojnie, to nie są koła pod sznytki, bo ścigam się od 5 lat i nieraz miałem przyjemność oglądać obręcze pod szyki itak jak milion razy widziałem obręcz pod zwykłą oponę, różnica polega jedynie na tym ce ta kola mają o dziwo większą średnicę. Może znacie jakieś opony które by podpasowaly, bo przy zakładaniu wchodziły wam niewiarygodnie łatwo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...