ShiAce Napisano 13 Października 2008 Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Witam, i od razu przechodzę do tematu. Mianowicie jakiś czas temu kupiłem zapasowy komplet kół z przeznaczeniem na wyścig, nikt nie wie co to za firma, gdyż nie idzie niema żadnych napisów, ale koła i tak są świetne, wazą 1,7 kg mają wysokie na 4,8cm stożki i po 14 grubych na 2cm karbonowych szprych < tez się zdziwiłem. Gdy dostarczono mi koła od razu chciałem założyć opony i pojechać, pojawił się jednak problem, gdyż średnica kół jest minimalnie większa. Gdy po 2 godzinach walki i połamanych łyżkach wreszcie się udało założyć opony, tylko ze opona była tak naciągnięta, że po każdych 10 km dostawałem gumę, założyłem drugi komplet opon i to samo. słyszałem ze są opony które mają trochę większą średnice, bynajmniej łatwiej wchodzą na normalne felgi. Opony które próbowałem wcisnąć to Continental gp 4000 i michelin pro race. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 13 Października 2008 Udostępnij Napisano 13 Października 2008 2cm karbonowe szprychy musza byc za######iste czasami tak bywa z obreczami nawet 26" a na pewno nie ma zadnych oznaczen na obreczach? moze sa to akurat jakies nietypowe moze jakies 630-stki kupiles czyli 27 x 1 1/4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShiAce Napisano 13 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2008 NIe, spoko na obręcz 27 * 1 1/4 to bym nawet tego łomem nie naciągną, koła te postawione kolo Ksyriumów elite nie różnią się niczym, obręcz jest tak samo szeroka i wyższa może o max 2mm (Trzeba położyć poziomnice bo na oko niema żadnej różnicy), tylko ze rowek jest trochę płytszy niż normalnie i to jest chyba największy problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 13 Października 2008 Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Może to koła pod szytki ? Daj zdjęcie tego rowka na opone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 13 Października 2008 Udostępnij Napisano 13 Października 2008 rowek? czy normalnie to wyglada jak w kolach pod opony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 13 Października 2008 Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Troche inaczej http://images.google.pl/images?hl=pl&q...aj+obraz%C3%B3w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 13 Października 2008 Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Słowa bynajmniej używamy do wzmocnienia ZAPRZECZENIA a nie do pochwalenia się jego znajomością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShiAce Napisano 14 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Spokojnie, to nie są koła pod sznytki, bo ścigam się od 5 lat i nieraz miałem przyjemność oglądać obręcze pod szyki itak jak milion razy widziałem obręcz pod zwykłą oponę, różnica polega jedynie na tym ce ta kola mają o dziwo większą średnicę. Może znacie jakieś opony które by podpasowaly, bo przy zakładaniu wchodziły wam niewiarygodnie łatwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShiAce Napisano 14 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Zna ktoś, lub miał kiedyś do czynienia z oponami które bardzo łatwo wchodziły na obręcz? Jeśli tak to proszę pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 14 Października 2008 Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Słowa bynajmniej używamy do wzmocnienia ZAPRZECZENIA a nie do pochwalenia się jego znajomością. To było do mnie ? ShiAce- weż koła do sklepu i może jakieś opony ci wejdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 15 Października 2008 Udostępnij Napisano 15 Października 2008 a moze ta obrecz to jakis feler z fabryki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 15 Października 2008 Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Ja czekam na zdjęcie tych kół [fotki]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShiAce Napisano 15 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Ok jak będę miał czas to postaram się wrzucić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.