Skocz do zawartości

[Test Plecaka] Vaude Alpin Vent 25+5

twmax

Rekomendowane odpowiedzi

Wstęp:

Od dłuższego czasu zastanawiałem się nad plecakiem rowerowym. Wszystkie które miałem po prostu nie zdały rezultatu nie posiadały dobrego systemu i miałem za każdym razem mokre plecy. Przeglądałem czytałem i w końcu zdecydowałem się na plecak Vaude Alpin 25+5.

http://www.sfpl.pl/shop/view/Product/produ...y&context=3

Zalety:

1. Pojemność 25 + 5 wystarcza w zupełności. Kieszenie bardzo dobrze podzielone, są bardzo funkcjonalne. Dzięki paskom kompensacyjnym plecak doskonale układa się na plecach nawet wtedy gdy nie mam w nim za wiele.

2. Funkcjonalność w pełni mnie zadowala plecak bardzo szybko się reguluje do pleców poprzez ściąganie pasków idealnie leży na plecach i w czasie jazdy i ma doskonałą wentylację pleców. Praktycznie nie odczuwamy wagi ani tego żeby gdzieś zawadzał. Jedyna rzecz jaką jeszcze nie udało mi się wykorzystać to osłonaprzeciwdeszczowa. Kolejna rzecz to możliwość regulacji naciągu metalowego stelaża na plecach. Plecak nie dotyka w żaden sposób pleców. Kieszenie w pasie biodrowym są super.

Wady:

1. Cena wydaje mi się wygórowana, za tą cenę powinno się dodawać bukłak na wodę ;(

2. Plecak nie ma obicia jeśli położymy go na mokrą trawę lub na brudną ziemię to plecak się brudzi.

3. Ramiona niestety lubią być mokre wydaje mi się iż szelki powinny być z siatki.

4. Nie można plecaka prać w pralce.

Podsumowanie:

Wydaje mi się że wśród plecaków obecnych na rynku ten naprawdę zasługuje na uwagę warto go kupić mimo tych niewielu wad jakie zauważyłem.

pozdrawiam

MAX

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...