Skocz do zawartości

[opony]kilka propozycji do 100-200 zł za sztuke.

Maniek2506

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam przymusową wymianę opon lecz nie mogę się zdecydować. Rowerku używam w 30% na asfalcie w 70% po lasach.

Proszę o dobranie mi dobrego ogumienia w przedziale cenowym 100-200 zł/szt. w tej chwili mam założone opony 26x1.95

Z Wyrazami Szacunku

Maniek

Napisano

Na podstawie uzyskanych informacji trudno doradzić cokolwiek, z drugiej strony wszystko się nada, zwł., że asfalt nie dominuje, a w zakresie do 200zł za sztukę (wow!) to do wyboru masz praktycznie każdy model każdej marki :) Więc przydałoby się jakieś uściślenie: jaki to typ terenu? Ścigasz się? Enduro, czy może zależy Ci na szybkości transportu? Wyjedziesz na nich w góry? Będziesz na nich jeździć zimą? W błocie? Latem? Po szutrach? Ścieżkach? BTW 100zł wystarczy spokojnie na sztukę, a nawet na dwie ;)

Napisano

Fat Albert to opony do cięższych zastosowań (nie do normalnej jazdy , nie do XC) , jedna to wersja drutowa , druga zwijana - czym sie różnią - wagą !!!

Napisano

Rower używam do jazdy wokół jezior po ścieżkach i tylko dla zdrowia (schudnąć muszę)!! Błoto, wyścigi odpadają a w góry jak będę jechał na pewno go zabiorę a zimą też może mi wypaść wyjazd ale to sporadycznie. Jeśli natomiast chodzi o transport to nie zależy mi na szybkości. Zależy mi na wytrzymałości opony ponieważ moje Micheliny za długo nie wytrzymały, dałem parę razy rower bratu hamowaniem je dowalił ale są mocne łyse i jeszcze chodzą.

Z Wyrazami Szacunku

Maniek

Napisano

Ja od siebie mogę dodac iż jeżdzę na MICHELINACH XCR DRY2 UST a ojciec w swoim krosie A6 ma Racing Ralphy i coż w moim odczuciu na XCR jeżdzi się lepiej chociaz mam tez zupełnie inne koła.. jednak prowadzą się dobrze ale maja wade XCR na sypkim piasku strasznie latają pod tym względem RR duzo lepiej wypadają..

Napisano

Biorąc pod uwagę przedstawione przeznaczenie chyba nie ma senu kupować drogich , lekkich ,a przy tym raczej delikatnych opon . Do turystyczno rekreacyjnych zastosowań proponuję Kendy SBE albo Ritcheye InnoVader . Na takich oponach dobrze jeżdzi się po asfalcie , wterenie też ( w górach ).

Napisano
jednak prowadzą się dobrze ale maja wade XCR na sypkim piasku strasznie latają

Jakoś tego nie zauważyłem, ale XCR to praktycznie semislicki, RR mają przynajmniej jakiś bieżnik, są bardziej uniwersalne.

Napisano

witam chciałbym się podpiąc pod temat mam 100zł na 2 sztuki :icon_mrgreen: ew. moge dołożyć troche ale nie dużo

jeżdze głównie w Dircie Koła 26 , lubie skakać i głównie do tego chce opony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...