Skocz do zawartości

[ Voltage yz4] upgrade

majkel111

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Jestem nowy w temacie mtb. Tzn nowy od strony technicznej. 3 lata temu za namową znajomego kupiłem voltage yz4 i zacząłem jeździć. Po 2 latach bardziej wciągnęlo mnie bieganie i rower leżał. Teraz, po maratonie, odbiło mi na punkcie Xterra więc czas zacząc przygotowania. Jak mniemam coś by wypadało zmienić w moim scottcie tylko teraz pojawia się problem co?

Generalnie używam go głownie do jeżdżenia - uwielbiam podjazdy - nie świruję na punkcie DH i jakichś tam trików czy skoków. Potrzebuję niezawodnej maszyny która pomoże mi przebyć Xterra i się do niej przygotować (także w zimie). Jak i czym go upgradeować. Jak już pisałem nie znam się na technikaliach i proszę o propozycje ewentualnie argumenty przeciw takiemu rozwiązaniu. Jest oczywiście opcja że może sprzedam voltage i wezmę coś nowego (tylko co?) jeżeli upgrade byłby za drogi/bezsensowny. Oczywiście nie zamierzam mieć roweru za 19000. Myślę, że granicą cenową jest po prostu cena nowego sensownego roweru typu xc / allmountain.

Z góry dziękuję za pomoc i wszelkie cenne opinie.

pozdrawiam

Michał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...