Xender Napisano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Bo ta univega ma niby amora DURO a kross ma Launcha ;/ dotego geometria ramy w tej univwedze jest dosc uniwersalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 17 Października 2008 Udostępnij Napisano 17 Października 2008 co ma amor do geometri ramy? Słuchaj ja bym nie kupił tej univegi bo bałbym sie na tym skakać. Sign jest już jeżdżony od kilku lat przez sporą grupkę osób i o złamaniach ramy rzadko coś słychać. No może duro jest lepsze od tego launcha racja... ale reszta w tej uniwedze oprócz hamulców jest do d.... serio. Już lepiej chyba by było kupić signa, sprzedać luncza i kupić duro taniej by wyszło a rower będziesz miał na lepszym osprzęcie. Ale ja bym sie nie spieszył co do takich transferów, pojeździłbym na launchie, sprawdzał czy nie pęka, jak pęknie wysłać do krosa i może potem sprzedać tą nówke z gwary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2008 To chyba bedzie jednak Kross xD A ten amor RST wystarczy mi na pocątek? http://e-rower.pl/agang-2008-p-1645.html obczailem jeszcze cos takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 17 Października 2008 Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Niee ten agang brzydki jak cholera i sprzętowo kiepski sign to chyba dobre rozwiązanie. mozesz jeszcze poczekać tez na nowe modele 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Łooo do 2009 to jeszcze daleko Agang mnie skusil dlatego ze wydaje sie wmiare dobry do lekkiego dirtu i do turystyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 18 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Dobry wybór. A na Lauchu miałem przyjemność jeździć i nie jest to takie złe jak się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 witam właśnie zamierzam kupić tak jak kolega , ale na allegro jest sporo okazji z używkami za pół ceny : http://www.allegro.pl/item458147653_kross_...io_polecam.html http://www.allegro.pl/item459557533_street...n_ds_tanio.html czy warto prosze o dorade , ew. co do wymiany w taki rowerze ? żeby sobie poskakać bez boleśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Danniels Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Zastrzegam że nie znam się specjalnie na grawitacji (w liceum na bmx'ach trochę się wygłupiałem), więc moją opinią tylko, broń Boże się nie kieruj, ale jak na moje to ten drugi fajniejszy. Primo - Duro z przodu to zupełnie inna liga niż filigranowa Gila. Drugie primo - Jest chyba lepszą bazą do tuningu - chodzi mi o bardzo fajny hamulec z tyłu i brak jakiegokolwiek z przodu. Trzebaby dowiedzieć się czy przednia piasta nadaje się pod tarczę (na fotkach trudno się dopatrzyć) czy szykować się na wymianę i póki co zakładać byle jaką v-kę. Reszta to zdaje się seria, ale to pęknięte siodełko w pierwszym i niewinne "kilka rys" trochę zalatują umytym i porządnie skatowanym sprzętem. Poza tym brak przedniego hamulca oznacza że właściciel nie robił endo na każdym przejściu i główka ramy, stery oraz amorek są w lepszym stanie. Czarny rowerek do wzięcia jest za większą kaskę, ale może udałoby się go upolować taniej. Jak nie te, to jeszcze się trafi okazja. Bez gorączki. Kupowanie używanego sprzętu na Allegro to jednak spore ryzyko, że trafi nam się bardzo skatowany egzemplarz.. Pozdrawiam Jacuń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 No własnie kupowanie używek to ryzyko Patrząc na te 2 rowery z 1 strony do skakania pardziej dopasowany jest ten czarny ( i hamulec, lepszy amor). Ale z koro jest dopasowany do skakania to znaczy że ktoś już na nim latał i może być zkatowany. Biały natomiast wygląda tak jakby ktoś jeździł na nim trekkingowo (bez większych przeróbek od seryjniaka, z tego co widze to nawet lakier nie odprysnął pod łancuchem) no i będziesz musiał nad nim popracować trochę, ale za to wygląd roweru mówi o tym ze chyba raczej nikt na nim nie skakał jakoś specjalnie ostro a i zapytaj sie tych sprzedających czy mają jeszcze gwarancje na te rowery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 18 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2008 http://e-rower.pl/agang-2008-p-1645.html Jednak author ^^ ma wyzsza rame... i jest fajniejszy bardziej jak typowy MTB, a ja nie chce takeigo ekstremalnego duala ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 czyli te popytam o gware , a i mówicie , że lepszy czarny tak ?? bo w końcu sie pogubiłem , fajniejszy czarny oczywiście , ale skoro biały ma pękniete siadełko to pewnie na nim skakał (tak na moim też pękło siadełko:P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2008 znowu sie waham czy kross sign ds cz ten author http://e-rower.pl/agang-2008-p-1645.html author ma naprawde przystepna geometrie.. jak wypadaja te rowery w bezposrednim porownaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 19 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Korba z suportem lepsza zdecydowanie u Signa, obrotowe manetki w grawitacji to pomyłka, więc znów + dla Krossa, obręcze znów Kross ma lepsze, bardziej sprawdzone, mostek i sztyca też według mnie pewniejsze w DS'ie. W Authorze żadnej lepszej części nie znalazłem niż w Kross'ie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2008 A jest w tej kategorii cenowej cos dobrego oprucz tego krossa, bo mi sie wydaje ze ten rower jest tylko do diru do jazdy turystycznej jest zamaly ;/ http://allegro.pl/item453631070_rower_gors...ert_expert.html znalalzem ejszcze cos takiego na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 19 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Nie, nie, nie. To kup Krossa w rozmiarze 17 cali, a nie 15. Choć do dirtu rama powinna być nie większa niż 16 cali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 19 Października 2008 Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Xender troche Cie nie rozumie. Najpierw pokazujesz fotki niezłego toru a teraz mówisz ze bardziej chcesz do jazdy. Zdecyduj się bo te 2 dyscypliny baardzo cięzko pogodzić. Rower 15 do jazdy na dłuższe dystanse może być troche przymaławy, ale na 17 będzie sie gorzej skakac niż na 15, ale za to do jazdy będzie lepsza. moim zdaniem kross zdecydowaine lepszy od authora i częsciowo i wizualnie. KOSmal93 w tym białym śmierdzi właśnie to złamane siodło... ale za to np przerzutka nie jest nic poobijana, nie ma odprysków pod łańcuchem. A to siodło to sh*t mogło sie złamać nawet przy xc jak ktoś cięzszy był. Ja bym poprosił sprzedającego o zdjęcie korony amorka czy nie pęka i o gware sie spytaj. Na czarnym moim zdaniem ktoś zdecydowanie skakał Jest przerobiony pod tą dyscypline. No ale moze to były skoki z krawężnika a nie ma 10m gapach kupując używkę prawie nigdy nie wiadomo co sie z nią wcześniej działo Twój wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Wiesz ja nie chce robić zadnych ewolucji w powietrzu... troche poskakac po jezdzic. Taki rower do zabawy. A co powiecie jeszcze o Kross Sign Panic? Potrzebuje info na temat tego roweru bo bardzo mi sie pdoba: http://allegro.pl/item453631070_rower_gors...ert_expert.html i jak sie sprawuje ten amorek RST omega? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 19 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Października 2008 RST Omega to straszny badziew. Sign Panic to dobry i tani rower do enduro i myślę, że tego właśnie szukasz, skoro chcesz na nim jeździć i czasem poskakać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Wiecie gdzie mozna kupic tego panica? i jaka jest jego rzeczywista cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 20 Października 2008 Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Myśle ze jeśli mieszkasz w więszym mieście to powinni go mieć w jakimś ze sklepów. sprawdz liste dealerów na stronie krossa. jak nie w sklepie to allegro. Kurier spokojnie przyśle rower, mojemu znajomemu nawet własniciel sklepu przywiózł osobiście rower pod dom No ten omega z leksza jest kiepski Na tym rowerze z aukcji to bałbym się skakać ;P Panic już lepszy. On jest właśnie zrobiony tak pod enduro. Geometria ramy bardziej do jazdy niż signa, z przodu więcej przerzutek no i hamulce tarczowe. Część częsci podobnych do signowskich wiec nie powinien sie posypać jeśli Twoje skoki nie będą za wielkie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2008 dzis pojezdzilem i znowu mam chec na sign DS xD jedyne rozwiazanei to zobaczyc go na zywo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 20 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Najlepszym rozwiązaniem byłoby przejechanie się kawałek na obu rowerach i zobaczenie co bardziej Ci pasuje. Od siebie mogę jeszcze dodać tyle: Sign do typowego dirtu, a Panic do enduro, czyli małe skoki i jazda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Więc sie zapytam: jesli ktos jest z lodzi i ma ktorys z tych rowerow chetnie spotkam sie wa parku poniatowskim i zobacze rower Jaka jest dlugos miedzy osia korby a siodelkiem w tym krossie sign DS? http://allegro.pl/item459553812_gt_avalanc...nie_okazja.html a co sadzicie o tym? bo tez ma dosc niska rame a to jest sklep obok mnie wiec moge go obejrzec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 21 Października 2008 Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Od razu Ci mówię, że TO NIE ROWER DO SKAKANIA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 21 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2008 No i juz sruuu zamowilem krossa sign DS, rama 17 kolor biały A jest jakis koszyk na bidon mocowany "nie-nasruby" bo chetnie bym sobie przyczepil a ten kross nie ma uchwytow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.