Skocz do zawartości

[korba] Rózne długości ramion?

Michlis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W maju kupiłem do roweru MTB (jeżdżę rekreacyjnie) korbę Truvativ Five D, niestety nie pamiętałem żeby regularnie dokręcać śruby i w efekcie lewa korba ma teraz wyrobione gniazdo na kwadrat i spore luzy. Prawa część korby jest w dobrym stanie, więc chciałem dokupić na allegro tylko lewe ramię, jakiś uniwersalny model. Jedyny jaki znalazłem jest o długości 170mm, a Five D ma 175mm, stąd moje pytanie, czy można zmontować taką korbę razem i ta różnica 5mm będzie odczuwalna w czasie jazdy?

Ewentualnie może ktoś wskazał by mi na allegro korbę na kwadrat pod suport 113mm do celów rekreacyjnych w przystępnej cenie?

• Mod Team

Tak 5 mm będzie odczuwalne, trzeba znaleźć taką długość jaką ma drugie ramię. Ciężko będzie dostać jedno ramię. Prędzej skup się na szukaniu używanych kompletów, gdzie ludzie sprzedają tanio bo mają całkowicie zjechane zębatki.

Jak poczekasz miesiąc to ja ci swoje ramiona od korby Alivio mogę sprzedać za 10 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...