Skocz do zawartości

[amortyzator] duroE stuki w lewej goleni

susi33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Podczas uzytkowania mojego duro nagle ni z tad ni z owad zaczalem slyszec i odczwac na kierownicy stuki pochodzace z mojego duro E. Pochodzą one z lewej golenii (ta z mocowaniem na hamulec) i pojawiają sie gdy amor zegnie sie wiecej niz 4cm i odbije. Podczas jazdy odczuwa się jakby jakis element uderzał o drugi. Wie ktoś może co może być przyczyną?

Napisano

Najprawdopodobniej sprężyna przy uginaniu dotyka wnętrza goleni.

Problem możesz rozwiązać:

a) bezinwazyjnie - przekręcić o pół obrotu regulator naprężenia wstępnego - sprężyna też się obróci i powinno pomóc (choć niekoniecznie)

B) inwazyjnie - obracać sprężynę na "czuja" lub zaopatrzyć sprężynę w koszulkę termokurczliwą

Napisano

bezinwazyjne metody nic nie daly ale jak rozkrecilem amora i wyjalem sprezyne i zaczalem go uginac to nic nie stukalo, czyli wszystkiemu winna jest sprezyna. czy ta koszulke termokurczliwa trzeba zalozyc na cala sprezyne?

Napisano

jeszcze jedno pyt. kupilem te koszulki ale o srednicy troche wiekszej niz drut z ktorego zrobiona jest sprezyna. nasunela mi sie mysl. Czy to trzeba ta koszulke nawinac na sprezyne czy kupic taka duza zeby sprezyna zmiescila sie w srodku? Po zastygnieciu jest to dosc twarde, prawie jak plastik. Z nawinieciem bedzie problem ponieważ ostatni zwój dotyka poprzedniego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...