susi33 Napisano 9 Października 2008 Napisano 9 Października 2008 Podczas uzytkowania mojego duro nagle ni z tad ni z owad zaczalem slyszec i odczwac na kierownicy stuki pochodzace z mojego duro E. Pochodzą one z lewej golenii (ta z mocowaniem na hamulec) i pojawiają sie gdy amor zegnie sie wiecej niz 4cm i odbije. Podczas jazdy odczuwa się jakby jakis element uderzał o drugi. Wie ktoś może co może być przyczyną?
paweu Napisano 9 Października 2008 Napisano 9 Października 2008 Najprawdopodobniej sprężyna przy uginaniu dotyka wnętrza goleni. Problem możesz rozwiązać: a) bezinwazyjnie - przekręcić o pół obrotu regulator naprężenia wstępnego - sprężyna też się obróci i powinno pomóc (choć niekoniecznie) inwazyjnie - obracać sprężynę na "czuja" lub zaopatrzyć sprężynę w koszulkę termokurczliwą
susi33 Napisano 9 Października 2008 Autor Napisano 9 Października 2008 gdzie moge kupic i ile koszuje koszulka termokurczliwa?
borekd Napisano 9 Października 2008 Napisano 9 Października 2008 koszulke to w np. hurtowni elektrycznej koszt prawie zerowy... pare groszy to to kosztuje
susi33 Napisano 10 Października 2008 Autor Napisano 10 Października 2008 bezinwazyjne metody nic nie daly ale jak rozkrecilem amora i wyjalem sprezyne i zaczalem go uginac to nic nie stukalo, czyli wszystkiemu winna jest sprezyna. czy ta koszulke termokurczliwa trzeba zalozyc na cala sprezyne?
Morf99 Napisano 10 Października 2008 Napisano 10 Października 2008 Niekoniecznie, ale jak założysz na całą to nic złego się nie stanie
susi33 Napisano 10 Października 2008 Autor Napisano 10 Października 2008 jeszcze jedno pyt. kupilem te koszulki ale o srednicy troche wiekszej niz drut z ktorego zrobiona jest sprezyna. nasunela mi sie mysl. Czy to trzeba ta koszulke nawinac na sprezyne czy kupic taka duza zeby sprezyna zmiescila sie w srodku? Po zastygnieciu jest to dosc twarde, prawie jak plastik. Z nawinieciem bedzie problem ponieważ ostatni zwój dotyka poprzedniego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.