Rulez Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Niezła reaktywacja, Romet wprowadza coś znacznie ciekawszego niż Wigry http://www.bikeboard.pl/index.php?d=sprzet...41&art=3228 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Kross niech się schowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweu Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Zapowiada się ciekawie. Chętnie dowiedziałbym się więcej o tych sprzętach niestety jak na razie internet "milczy" na ich temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Wszystko wyjdzie w praniu. Na razie aptekarskie informacje, ciekawe czy będzie to kolejny rower z dobrym osprzętem okupionym gorszą ramą czy może...Romet nas czymś zaskoczy. Za dwa lata cała maratońska czołówka na Rometach, kto wie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Romet 29 er coś pięknego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2008 I jeszcze parę fotek : http://www.flickr.com/photos/tags/romet/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Osobiście patrze z ogromnym zainteresowaniem bo historie mają tak świetną, że miło by było to reaktywować. Black Jack bardzo przyjaźnie wygląda. Fajnie formowane kilka rurek. Po prostu mi się podobają. Może malowanie kilku mogło by być lepsze, ale jest przyjemnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dred123 Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 ogolnie fajne rowery ale jednak Kross ma lepsze ceny i lepiej wyposazone rowery na sezon 2009 np: model trekkingowy na osprzecie praktycznie calym Deore i z tylu przerzutka Xt ,korby Truvativa na isis oraz amor Suntor olejowy z blokada model NCX, dynamo w przednim kole, blotniczki ,bagaznik itd. a cena 1799 zl i KTO TO PRZEBIJE???? :) Kellys?? Merida ??? Giant ??- mysle ze nie. Romet?- raczej tez nie. Co do roweru 29er to bedzie w ofercie rower Krossa na rurkach Reynolds ,oprzet : manetki Xt , przerzutka tyl XT , przod Deore , korby Truvativ z lozyskowaniem zewnetrznym i zintegrowana osia, obrecze Alexa, piasty Novatec , hamulce Avid Juicy 3, amor Tora Race 29" z pop lockiem, komponenty Truvativ,Oponki Schwalbe Racing Ralf, nie pamieta siodla ale chyba fizik , kolor ramki srerbno-czarny, a cena 3999 zl , wiec mysle ze kuszaca propozycja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2008 No tak, właściwie to nie wiesz jak wyposażone są Romety a już uznałeś ich niższość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 wow, od razu widać ze sie spisali- cieniowane wygięte rurki jak we wszystkich noramlnych rowerach "szanowanych' marek, a teraz dopiero kross wypuścił cioniowane rury i traktują to jak wielkie osiągnięcie, co troche mnie dziwi. Fajnie ze firma odżyła jak się okażą lekkie i sztywne to na bank kiedyś sobie sprawie bo i to jaki lans jak ktoś spoza środowiska zapyta jakim się jeździ rowerem na zawody i usłyszy że na Romecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Dobrze by było gdyby Romet "wjechał" na nasz rynek po latach. Firma "prężnie" się rozwija bo z tego co wiem to są oni połączeni z Arkusem. Jeżdżąc ostatnio przez Niemcy i Węgry i Słowację w wakacje widziałem kilka "TIRów" (czyt. zestawów drogowych) z plandekami opisanymi "ARKUS & ROMET INTERNATIONAL TRANSPORT" - osobiście się obaliłem. Patrząc na tamte ciężarówki mam wielkie nadzieje, że rowery będą takie jak ich park samochodowy używany do transportu - Niezawodny i dobrze wyposażony. Po wejściu na stronę którą podał RULEZ od razu w oczy rzucił mi się model MOSQUITO - wizualnie - piękny sprzęt - ciekawe jak z komponentami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Brakuje tylko lekkiego fulla ~100-120mm. Ale dobrze, że marka powraca, bo od małego Rometa zaczynałem przygodę z rowerami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 jak tylko pojawi się marka romet muszę koniecznie zobaczyć te rowereki jeżeli będzie jakiś ciekawy model to może zmienię obiekt westchnień? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dred123 Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 No tak, właściwie to nie wiesz jak wyposażone są Romety a już uznałeś ich niższość czytalem opis niektorych modeli Rometu i ceny,troche tez ze zdjec mozna wywnioskowac Ja wiem tylko jedno ze marka Romet jest najepiej znana z marek rowerowych w Polsce.Z badan przerpwadzonych kilka lat temyu wynika ze marka Romet pomimo ze "archaiczna" nadal jest swietnie znana na rynku polskim. Wprowadzenie marki Romet jest riposta ze strony Arkusa na pozycjonowanie marki Kross przez firme z Przasnysza przez modele Level, Sign itd. Ja osobisie ubolewam i uwazam ze super byloby dla polskiej branzy rowerowej gdyby to firma Kross posiadala prawa do marki Romet. Marka ta rozwinelaby skrzydla wowczas w calej Europie. Kross postawil wszystko na rozwoj produktu i budowanie marki. Arkus dopiero teraz doszedl do wniosku ze ma silna bron - marke Romet( jak dotychczas rowery marka Romet oznaczali rowery klasyczne typu Jubilat ,ktore defkato sa produkowane na Ukrainie i sa dosc slabej jakosci ). Popatrzecie co firma Kross zrobila z tak mloda marka" Kross" -jest znana i ceniona w calej Europie ,a gdyby byla na ich rowerach marka "Romet" mysle ze rozwoj marki i firmy bylby jeszcze szybszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 ogolnie fajne rowery ale jednak Kross ma lepsze ceny i lepiej wyposazone rowery na sezon 2009 np:model trekkingowy na osprzecie praktycznie calym Deore i z tylu przerzutka Xt ,korby Truvativa na isis oraz amor Suntor olejowy z blokada model NCX, dynamo w przednim kole, blotniczki ,bagaznik itd. a cena 1799 zl i KTO TO PRZEBIJE???? :) Kellys?? Merida ??? Giant ??- mysle ze nie. Romet?- raczej tez nie. A ja tak jak zawsze twierdziłem i twierdzę nadal że nie ma nic za darmo. Nie ma co się napalać, że rower posiada dobry osprzęt a jest znacznie tańszy niż konkurencja. Coś za coś...i firma typu kross czy inne nie będą uprawiać dumpingu. I ceny takie często są spowodowane tym że mimo lepszego osprzętu inne elementy są gorszej jakości. Osobiście uznaję zasadę że najważniejsza jest dobra rama. Przecież to jest kręgosłup całego bike'a. Wolę mieć nawet osprzęt typu acera ale na dobrej ramie a nie odwrotnie... A romety...cóż wiele osób raczej skwituje je śmiechem bo przed oczami będą mieli pelikany i wigry 3 ...ale podejrzewam, że ich ramy będą naprawdę bardzo dobrej jakości i żeby odnowić się na rynku podejrzewam że będą nawet lepsze niż konkurencyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dred123 Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 W Levelach beda ramy Kinesis wiec mysle ze tez dobrej jakosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Ładne zobaczymy co z tego wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amugilap Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Tez trzymam kciuki za Rometa! Rowerki na fotach mi sie podobaja, o ile ramy beda porzadne to wroze im sukces Kiedys uzywalem Jubilata do downhilu, troche klucze brzekaly ale wazenia niezapomniane Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Szczerze mówią to znowu się zawiodłem. Chodzi oczywiście o 29". Rower Krossa 4000 zł, Rometa patrząc po gratach oceniam na ok 3000. Brakuje sprzetu dla przeciętnego Kowalskiego ponizej 2k. A da się taki zrobic z Dartem na duże koło + Deorka + mechaniczne tarcze+ zwykłe koła. W ten sposób tworzą rowery dla nikogo, bo mają 3000-4000 można kupic jakiś ciekawszy sprzęt zza oceanu. W ten sposób rynku 29" w Polsce nie ruszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 ale nie da się ukryć, że ramka od 29'' jest ładna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 10 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Ja osobisie ubolewam i uwazam ze super byloby dla polskiej branzy rowerowej gdyby to firma Kross posiadala prawa do marki Romet Bzdura, to właśnie zabiło by wszelką konkurencję, a konkurencja to rozwój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szosowiec Napisano 10 Października 2008 Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Motocyke i motorowery Rometu to wyroby chińskie, skladane u nas do kupy (albo i nie składane). Napis Romet dodano po to, by klient myślał, że ma to cokolwiek wspolnego z dawną polską firmą - a nie ma absolutnie nic. Zresztą, rowery pewnie też się składa z części chińskich, nawet gdy to są xtr'y... Obecny Romet jest jak E.Wedel - czyli coś co kiedyś było, a teraz istnieje tylko w głowach marketingowców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 10 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Znaczna większość firm zamawia ramy na Tajwanie czy w Chinach - to nic nowego , liczy się projekt i zdolność firmy do wyegzekwowania odpowiedniej jakości (a Kross to niby gdzie zamawia ramy ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dred123 Napisano 10 Października 2008 Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Bzdura, to właśnie zabiło by wszelką konkurencję, a konkurencja to rozwój. bzdury to ty chyba piszesz ! wiem o czym mowie i wiem jakie ma plany firma Kross odnosnie swoich produktow. Na marketingu tez sie znam bo mam dyplom z tego kierunku. Podkreslam ze jesli Kross mialby tak silna marke w swoich rekach jak Arkus czyli marke "Romet" nie musiaby sie zmagac aby przebijac sie na rynku polskim z konkurencja czyli markami typu Delta,Arkus,Magnum,Victus itp.Arkus zrobil kardynalny blad "prawie" zabijajac marke Romet a lansujac jakies dziwne nowe marki takie jak Delta. Konkurencja pewnie ale zbudowanie produktow i kultowej marki zajmuje kilkadziesiat lat. A wprzypadku "Rometu" maja to na talezu wystarczy tyko ladnie podac i zeby dobrze smakowalo Dlaczego reaktywowano marke Romet poniewaz zarowno Kross i Arkus celuja w segment sredniej i wyzszej polki rowerow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szosowiec Napisano 10 Października 2008 Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Dlaczego reaktywowano marke Romet poniewaz zarowno Kross i Arkus celuja w segment sredniej i wyzszej polki rowerow. Prawie dlatego. Słuchałem wywiadu z kimś z Arkusa odnośnie marki Romet, jego wypowiedź był jednoznaczna: "ta marka się Polakom dobrze kojarzy i dlatego postanowiliśmy do niej wrócić". Coś co dobrze się kojarzy, dobrze się też sprzedaje. A fakt że będzie to ta sama, wcześniej niesprzedawalna rzecz, trochę przemalowana... a kogo to obchodzi? Klient nie ma czasu na studiowanie historii polskiej motoryzacji, tylko krzyknie: "O! Romet! Co to były za czasy! To cudo jest polskie? A ile kosztuje?" Pecunia non olet - Pieniądze nie śmierdzą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.