levisik Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Witam. Posiadam rowerek zlozony na nastepujacych elementach: Klamkomanetki Deore LX Korba Deore FC-M470 ( zębów 48-36-26 ) Ciag mam górny. Jaka przerzutke byscie polecili, bo na jakiejs starej shimanowskiej nie moge tego zestroic. To obciera, to nie schodzi na sam dol itd itd... Wiec pewnie potrzebny jest jakis precyzyjniejszy sprzet. Z tylu jak cos mam kasete deore 9 rzedowa i przerzutke deore LX. Z gory dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Ale za ile pln? Moim zdaniem nie ma co szaleć, jakieś deore lx/xt wystarczy w 100% na parę lat zwykłego użytkowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 A jak wygląda sprawa montowania przerzutki, kiedy mam nisko wygwintowane dziury na śruby od koszyka na bidon, a chcę założyć przerzutkę typu down swing i koszyk będzie przeszkadzał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 No przy Down Swingu obejma może wypadać po środku mocowania koszyka, dlatego jedyne wyjście to Top Swing albo rezygnacja z drugiego koszyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Gdyby jeszcze chociaż było wiadomo jaka to rama. W moim Matts'ie (18'') bez problemu zamontowałem down swing'a i koszyk na bidon. A przerzutkę mam LX'a i chodzi jak należy. Przednia nie ma aż tyle roboty, więc nie ma co szastać kasą. Chyba że u Ciebie ma tyle roboty ; ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 10 Października 2008 Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Tylko o to chodzi, że nie mogę zrezygnować z tego koszyka, bo mam tylko ten. Wyrwałem gwint z ramy przy drugim miejscu na koszyk i zostaje mi tylko ten koszyk. Chcę down swinga, bo podobno jest lepszy- wolniej luzy łapie. Moja rama to author solution. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 10 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Jedno chcieć, drugie woleć. Skoro nie ma innej rady, to jeszcze pozostaje zlikwidowanie tego koszyka na bidon, kupno przerzutki z downswingiem i kupno plecaka z bukłakiem. Wtedy picie będziesz woził na plecach. Innej możliwości nie ma chyba, że montujesz topswing i sprawa załatwiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
levisik Napisano 10 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Jeszcze sa takie rzeczy jak uslugi tokarskie. Jak urwales stare mocowanie, mozesz nagiwntowac, poprosic o dorobienie mocowania pod wymiar... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.