Skocz do zawartości

[rower]Centurion Czy Trek?

stwrwars1357

Rekomendowane odpowiedzi

Który rower kupić 11 latkowi 150cm wzrostu?co będzie na nim robił?jeździł na szosie i po terenie i podstawowe skoki

a oto rowery(w sklepie są takie same i oba po 1199)

http://rowery.onet.pl/4,35,155253,12010,ce..._50,sprzet.html

http://rowery.onet.pl/4,35,136853,13840,tr...700,sprzet.html

a wybór tylko te dwa nie piszcie mi lepiej kupić ten. Bo to rower na urodziny i 2 miesiące kupowałem komuś innemu rower i mówił że te są fajne ale nie stać go bo miał tylko 8 stów a po drugie tylko te są z ramą 16"

Żadnego z nich, nie można na siłę uszczśliwiać małolata ciężkim rowerem z młotkiem zamiast amortyzatora.

Może się zniechęcić do jeżdżenia i tyle z tego będzie.

Jeśli na dodatek chce na tym skakać to tylko taki (z opcją zmiany korby na 3 tarczową) :

http://www.allegro.pl/item451280180_super_...e_rowerowy.html

Hmm po wgłębnym zastanowieniu uważam że rower zaproponowany przez Rulez-a nawet by się nadawał, ale rower ma być "do wszystkiego", ale nie ma niestety takiego na świecie :) W sumie przecież dzieciak nie będzie jeździł po szosie w dalekie trasy i po lesie też km za dużo nie narobi. Więc rower w typie tego Magnuma pewnie by wystarczył, nie zdąży się nawet na nim zmęczyć, a przy okazji wytrzyma jego wygłupy i rama się nie rozleci po roku. Ale to tylko moje skromne zdanie :)

Ale dalej obstawiam Centuriona jeśli chodzi o rowery do zwykłej jazdy i w porównaniu z Trekiem :) Kolor to sprawa gustu, nie jest aż taki zły, będzie go dobrze widać na ulicy. Ale jak chciałby na nim skakać to nie za bardzo, to jest rower do innej jazdy. Czy on naprawdę będzie chciał skakać czy tak tylko napisałeś? Ja myślę że jak 11 - latek dostaje rower to wcale nie musi na nim skakać i nie wiadomo jakie rzeczy robić, czasem 11 - latkowie na rowerach po prostu jeżdżą :D

Żadnego z nich, nie można na siłę uszczśliwiać małolata ciężkim rowerem z młotkiem zamiast amortyzatora.

Może się zniechęcić do jeżdżenia i tyle z tego będzie.

Jeśli na dodatek chce na tym skakać to tylko taki (z opcją zmiany korby na 3 tarczową) :

http://www.allegro.pl/item451280180_super_...e_rowerowy.html

Moim pierwszym rowerem był 15.5 kg Kellys z atrapą amortyzatora. Zaraziłem się od tego czasu, cyklozą.

Ja gdy byłem młody, marzyłem dostać rower na urodziny i to taki z półki do 500 zł. Więc nie gadaj głupot o "uszczęśliwianiu na siłę"

Ile taki 11 latek może ważyć, że niby rower miałby nie wytrzymać? 40 kg? Gadałem kiedyś przejeżdżając przez osiedle z dzieciakami, co to skakały sobie w parku. Nawet byś nie uwierzył ile zwykły składak jest w stanie wytrzymać :) Oczywiście do czasu , który to zależy od wagi bikera i jego ambicji.

Wg. mnie przesadzasz i to sporo, w końcu dla większości naszego narodu wydać ponad 1000 zł na tak pospolite urządzenia jakim jest rower to szczyt szczytów. Poza tym zapominasz że apetyt rośnie w miare jedzenia, kupując teraz dzieciakowi rower za 2k, za rok będzie chciał za 4 k. Wiem z autopsji.

Pozdrawiam

chce podnosić sobie tylko przednie kolko i się buny hop uczyć taki mi powiedział a czy macie jakieś porady dotyczące w.w trików?

Na tych rowerach nie dokona takowych wyczynów. Większość dzieci w wieku 10-14lat widzi bikerów jak latają na hopach i dropach, robią tricki no i potem na zwykłych roweruch chcą robić to samo.

Spoko - przejdzie mu i może doceni to że dostał rower górski za ponad 1000zł...

W każdym razie - możesz mu życzyć powodzenia - jestem niemal pewien że mu się nie uda nic z tego co chce osiągnąć.

Smutne, no ale prawdziwe... - wybacz.

ale on chce tylko się nauczyć tylko tych dwóch trików.a uczy się 4 dni przedniego kolka na krawężnikach itp. i teraz wpadł w depresje bo mu kolega powiedział ze jest cytuje"żal mi cie uczysz się 4 dni i nawet tego nie umiesz nigdy się nie nauczysz"

czy to jest wina roweru czy nieumiejętności jego?koledz mają troche gorsze rowery i to umieją.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...