rodinal Napisano 9 Października 2008 Napisano 9 Października 2008 szybkie pytanie, musze wiedziec na teraz mam stare buty shimano spd i chce kupic nowe pedaly, znalalzlem uzywki 540, ponoć mało jezdzone ale bez blokow, czy moje buty beda pasowac? czy lepiej kupic 30 zl drosze nowe 520-stki?
cyklista Napisano 9 Października 2008 Napisano 9 Października 2008 Będą pasowac,bo to ten sam system SPD we wszystkich modelach pedałów Shimano.
pawel934 Napisano 9 Października 2008 Napisano 9 Października 2008 Ale pedały wcześniej też miałeś shimano? Bo to, że masz stare buty shimano o niczym nie świadczy. Jednak jeśli wcześniej też miałeś pedały shimano to bez żadnych obaw możesz kupić te 540.
rodinal Napisano 9 Października 2008 Autor Napisano 9 Października 2008 wczesniejsze pedały byly jakies noname`y, nowe 540-stki już są i ładnie pasują, takie info dla innych jak patrzylem na zdjecia na allegro to tylko przód bloku jest w moich troche węższy niż te wystawiane. wątpie zeby sie starł o jakies 2-3 mm, co? ale ważne ze dzialaja i pasuja
szaman Napisano 24 Października 2008 Napisano 24 Października 2008 dopiero zaczynam z SPD i man takie pytania 1 bloki w butach powinny byc dziubkiem do przodu? 2 jakie bloki będa pasować do shimano PD-M747?(mam SH55 czy sa dobre)
cyklista Napisano 24 Października 2008 Napisano 24 Października 2008 1) Tak, dziubkiem do przodu. 2) Będą pasować. Cytat ze stronki: http://www.mtbr.com/cat/older-categories-b...36_1518crx.aspx Got a tip and put the multifunctional Shimano cleats (multiple release mode SM-SH 55 SPD Cleat Set) on my shoes.
black rider Napisano 8 Marca 2009 Napisano 8 Marca 2009 a czy bloki looka wepną się w pedały SPD? proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej sprawy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.