MarcinGoluch Napisano 9 Października 2008 Napisano 9 Października 2008 Witam! W wątku prosze o umieszczanie wszystkich linków do sklepów znajdujących się w Australii lub których podstawową walutą jest dolar AUD. Pewnie niektórzy pomyślą po cholere. A już wyjaśniam. W sytuacji kiedy popularny kierunek zakupów USA uległ znacznemu pogorszeniu z racji skoku waluty to dolar AUD leci w dół na łeb na szyje. Był okres gdzie różnica dolara USD do AUD wynosiła 5gr. Obecnie dolar USA 2,56zl, natomiast dolar AUD 1,73zł i jest to bodajże najniższy kurs w przeciągu ostatnich 5lat. Pierwsze dwa linki z koszulkami: http://shop.ebay.pl/merchant/supalnih888_W...QQ_fromZQQ_mdoZ http://shop.ebay.pl/merchant/fear_ur_dream...QQ_fromZQQ_mdoZ u drugiej osoby już kupowali rodacy . Zerknijcie na super rozwinięty komentarz od osoby rzeszów2008 Pozdrawiam! Marcin
s1810 Napisano 9 Października 2008 Napisano 9 Października 2008 Dzięki może skorzystam , jak coś jeszcze ciekawego wyszukasz to wklejaj. Pozdrawiam Sebastian
GdyniaBiker Napisano 9 Października 2008 Napisano 9 Października 2008 Kurczę, nie jestem obeznany w tych sprawach, czy ja dobrze widzę, jeśli mam powiedzmy 90zł na koszulkę, to zamiast kupić u nas 1, to mogę tam kupić 3?! Niesamowite Chłopie, dzięki Muszę sobie coś przypasować, ta koszulka RockyMountain byłaby w moim stylu Mam tylko nadzieję, że krój i jakość, materiał są przyzwoite, ale jakie by nie były, to 3 koszulki w cenie 1 to jest warte ryzyka Ktoś mnie uszczypnie?
Xanagaz Napisano 9 Października 2008 Napisano 9 Października 2008 W Łodzi też możesz mieć koszulkę za 30PLN, szczyp!
MarcinGoluch Napisano 10 Października 2008 Autor Napisano 10 Października 2008 Jakość materiałów jest naprawdę ok. Jakiś czas temu przyjechały 4koszulki i po testach stwierdzam że nie różnią się od "polskich" koszulek za 60-70zl. Materiał po dłuższym czasie mimo noszenia plecaka sie nie mechaci. Wykonanie wzorów i kolory bardzo ładne. Przy 4koszulkach nie było cła. Wartość jest na tyle mała że nikt nie będzie się w cło bawił. Ahia i czas dostawy ostatniego zamwóienia z australii zamknął się w 9dniach czyli szybciej niż niektóre priorytety w polsce .
zabiel17 Napisano 10 Października 2008 Napisano 10 Października 2008 A jest coś takiego, jak np w sklepach angielskich, gdzie za większą kwotę dostajesz wysyłkę gratis??
gerus Napisano 10 Października 2008 Napisano 10 Października 2008 SIe popatrzy:) Cos ciekawego znalazlem Crakovia krakow prosto z australii http://cgi.ebay.com.au/Crakovia-Krakow-pro...id=p3286.c0.m14 BCM chyba szyje w australii:) Koles ma aukcje z koszulkami z logo bcm oraz w jego starszych aukcjach tez
MarcinGoluch Napisano 10 Października 2008 Autor Napisano 10 Października 2008 Gerus widzialem tą koszulke i inne tego sprzedającego. Jakby ktos chciał kupić np koszulke z polskiego aratonu to może w australii z przesyłką kupić taniej niż w polsce .
GdyniaBiker Napisano 11 Października 2008 Napisano 11 Października 2008 Kurczę, to naprawdę szybko Nie ma szans, żeby doliczyli cło? A jakiego rzędu to może być suma? Bo nie jestem zbyt w temacie, nie chciałbym być jednym na stu, któremu akurat taki peszek się trafi Xanagaz - a co to za magiczne miejsce ? U nie takich nie ma.. Decathlon? Czy gdzie?
GdyniaBiker Napisano 11 Października 2008 Napisano 11 Października 2008 A myślicie, że przy zamówieniu rzędu 200zł nie doliczą cła? Bo robi się więcej chętnych Może się okazać, że lepiej nie oszczędzać na kosztach wysyłki i zamówić na 2 paczki powiedzmy, żeby cła nie było? Jaca zasiał wątpliwość w mym umyśle - czy to nie jest może wyprzedaż? Ja bym chciał koszulki L, a teraz są same XL..
MarcinGoluch Napisano 12 Października 2008 Autor Napisano 12 Października 2008 To nie jest wyprzedaz tylko stała ekspozycja sklepu www.primetimestore.com.au. Przy paczce 25szt usłyszałem koszt przesylki 160 do 200$ więc średnio fajnie. Jezeli ktos zna dobrze angielski lub zamawial tego typu sprzet niech negocjuje koszt wysylki lub zaproponuje jakis tani sposob przesylki z australii. Z góry wielkie dzięki! Pozdrawiam! Marcin
Jaca_Sopot Napisano 12 Października 2008 Napisano 12 Października 2008 jak bedzie zrzutka, to ja biore 2 koszulki i 5 par skarpet
GdyniaBiker Napisano 12 Października 2008 Napisano 12 Października 2008 Je je jest, są i Lki Kurczę, a ja policzyłem koszt wysyłki koło 3 dych jednorazowo Ale nie powinien rosnąć liniowo, więc może.. To do negocjacji, Jaca zaczynaj, to Ty chcesz jechać do Australii przecież
dobry Napisano 13 Października 2008 Napisano 13 Października 2008 Jeżeli chodzi o cło to zazwyczaj jest to niewielka stawka jeżeli w ogóle.Ale trzeba zapłacić podatek - to już coś - 22% :-/
GdyniaBiker Napisano 13 Października 2008 Napisano 13 Października 2008 Podatek jest automatycznie przy każdej paczce doliczany??
matheus Napisano 13 Października 2008 Napisano 13 Października 2008 dlatego zastanawiam się czy warto... po ostanich problemach na giełdzie ceny wzrosły o 5% bo złotówka tyle spadła
Kuku Napisano 13 Października 2008 Napisano 13 Października 2008 Gdybyście zamawiali to dajcie znać, jestem chętny
dobry Napisano 13 Października 2008 Napisano 13 Października 2008 Podatek jest automatycznie przy każdej paczce doliczany?? teoretycznie można to pominąć, ale nadawca musi "poprawnie" wypełnić deklarację celną przy wysyłce. To znaczy musi koniecznie zaznaczyć jako prezent i jakąś niską wartość. W moim przypadku, a raczej przypadku mojej żony, zamówiona z chin komórka nie podlegała cle, ale sprzedawca wypełnił deklarację komercyjną (nie oznaczył jako prezent) i mimo niskiej wartości przez niego w deklaracji wpisanej urząd celny upomniał się o dowód zakupu. Doliczyli podatek i przy odbiorze przesyłki z poczty trzeba było ten podatek zapłacić.
MarcinGoluch Napisano 14 Października 2008 Autor Napisano 14 Października 2008 dlatego zastanawiam się czy warto... po ostanich problemach na giełdzie ceny wzrosły o 5% bo złotówka tyle spadła Dolar AUD jest bodaj jedyną walutą(dostępną na waluty.onet.pl ) do której złotówka w ostatnim czasie się umocniła także jeszcze zdecydowanie warto. Dostałem ze stanów widelec bez cła wartość podana 99$, dotarły koszulki z filipin 5szt bez cła(wartość deklarowana 50$), dotarły spodnie, koszulki i rekawice(wartość deklarowana 15$+50wysyłka ) ze stanow rownież bez cła. Nie sądze żeby przesyłką powiedzmy 10szt koszulek ktoś sobie zawracał głowę, trzeba by mieć ogromnego pecha.
GdyniaBiker Napisano 27 Października 2008 Napisano 27 Października 2008 MarcinGoluch - mówiłeś, że zamawiałeś 4 koszulki z Australii? Możesz powiedzieć orientacyjnie, jaki był koszt wysyłki? Bardzo proszę No mamy wahania waluty, widzę, że nowo wystawione aukcje z tymi samymi przedmiotami, których starsze aukcje się jeszcze nie skończyły, mają ceny o kilkadziesiąt procent wyższe
adam00 Napisano 27 Października 2008 Napisano 27 Października 2008 naprawdę moge miec oryginalna koszulke za mniej niz 50 zl lacznie z wysylka podczas gdy w polskim sklepie nie znalazlem nic tanszego niz 70zl?
MarcinGoluch Napisano 29 Października 2008 Autor Napisano 29 Października 2008 Koszty są dość spore. Za jedną koszulkę było 15$, za 4 jak dobrze kojarze cos koło 40$. Lada chwila będe coś ściągał bo dolar AUD jako jedyny zachował rosądny kurs.
adam00 Napisano 30 Października 2008 Napisano 30 Października 2008 czy bylaby mozliwosc zebys zamowil dodadtkowo jedna koszulke dla mnie? ja niestety nie mam konta na ebay
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.