Skocz do zawartości

["sklepy"] pseudo

topol

Rekomendowane odpowiedzi

Nie lubie smarować sklepów rowerowych ,bo przecież jaki by on nie był jest to jednak "rowerowy".Czasem ostatnia deska ratunku!

Ale to co ostatnio mnie spotkało zakrawa o postawienie pytania czy taki sklep takim mianem powinien sie posługiwać.

Sprawa tyczyła zaplotu koła.

hmm....................... jak tu zacząć?

Pojechałem odebrać koło,już w sklepie coś mi nie grało,lecz "złudzenie" - mówie.Jade do domu,wkładam koło /tył/ i co ? obręcz jest w osi z piastą :) lub jak kto woli,zaplecione jak przód.

Rozbawiony najpierw,potem troche wku......... Dzwonie do sklepu."mechanika już nie ma,będzie jutro po 15 ej/sklep do 18/ :D

Teraz najlepsze!!!!:

Rozmowa z niby mechanikiem.Szprychy dobrałem wg starych,nie mam przyrządu by obręcz idealnie w osi ustawić !!!!!!!!!!!!!

Zaprasza mnie dzisiaj z rowerem by na rowerku mógł już ustawić osiowość !! :) :) :)

Chyba pojade-oddam szprychy-wezme kase za usługe która została zle zrobiona,wieć do wykonanych jej zaliczyć nie moge.

Sklep to legenda Gdańskich rowerzystów. Medias ul.Sw.Ducha 12/14

• 2 lata później...

U mnie w Brodnicy są takie 2 sklepy w mieście z tej samej "filii". Obydwóch nie polecam! Handlują rowerami macrocash (co prawda tylko kross, ale tylko grand itp. ) No więc pewnej soboty złapałem kapcia, poszedłem do mojego zaufanego serwisu (ok 11.00, sklep do 14 w soboty).

-No niestety nie mam dętek 26' presta, będziesz musiał zajrzeć do konkurencji. (ten serwis nie dość, że jest najlepszy w Brodnicy (pozostałe to te 2 które smaruję) to jest jakieś ok.400m oddalony ode mnie, a tamte w mieście ok. 2,5km. )

No dobra poszedłem do tego jednego sklepu w mieście i przede mną jakaś pani z dzieckiem i krossem Grandem. Ułamał się plastikowy pedał i kupowała nowy. Spytała się czy mógł by jej ten koleś przykręcić te pedały (na serwisie nie miał żadnych rowerów, a ten drugi miał podłączonego pada do laptopa i sobie grał). A on jej odpowiedział (godzina ok 12.00 sklep do 14.30):

-teraz nie mam zbytnio czasu, przyjdzie pani jeszcze raz, pod koniec przyszłego tygodnia :)

Nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać. Już miałem ochotę wyjść i nie kupować dętki u takiego (za przeproszeniem) chama!

Dokładnego adresu nie znam. Jeden sklep jest na ul.mostowej naprzeciwko kina (w tym byłem tego dnia), a drugi na ul. farnej naprzeciwko kościoła Farnego (tam gdzie fotograf). A ten spoko sklep mieści się na ul.podgórnej. Nazwa sklepu "BikerBudzyk"

• 2 miesiące temu...

W Gdańsku na Chełmie jest serwis rowerowy Rowersi. Pracuje tam dwóch chłopaków, otwarte cały rok. Zawsze byłem tam zadowolony jak jeszcze korzystałem z serwisu. Ten na Św. Ducha lepiej faktycznie omijać szerokim łukiem. Buga też ma przyzwoity serwis.

witam

O MK Bike to już pisali nie raz że "dobry" sklep. Niestety sam sie o tym niedawno przekonałem, zamawiałem kask ( zachciało mi się Speca) - podałem jaki chce i kolor - wszystko dokładnie. Dostałem od razu info, że będzie max tydzień, w między czasie poprosiłem żeby ( jeżeli jest taka możliwość) załatwili inny model dla porównania, a ja na 100 % kupie 1 kask i jeszcze buty. Zgodzili się kaski miały przyjść razem. W czwartek jestem w sklepie a mam 20 parę km, kto mieszka w 3 city to wie jakie są korki o 16-17, oczywiście dostałem tel że są na miejscu, fakt są ..., ale nie te z które zamawiałem , " o kurde nie zapakowali - będą za tydzień" :). dobra, nie mam kasku ale się przebujam ten tydzień. Kolejny czwartek - dostałem info - jest przesyłka kasków nie ma. Za tydzień - bo dostawa z zagranicy itd. Za tydzień byłem w sklepie akurat była dostawa - zamówionych znowu nie ma , to ja już bardzo dziękuje, Następnego dnia, odpaliłem kompa , zamówiłem kask w Łodzi i w poniedziałek najprawdopodobniej dostawa. I taniej .. :whistling:

Oczywiście można winę zrzucić na dystrybutora z Czech, ale co mnie to obchodzi..

Do Topola

Kółka najlepiej zaplata Pan Marek Szerszyński ( Alter Sopot ) , a także Michał ze sklepu w Gdyni - MTBikes na Wilekopolskiej. W jednym i drugim przypadku będziesz bardzo zadowolony.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...