topol Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Nie lubie smarować sklepów rowerowych ,bo przecież jaki by on nie był jest to jednak "rowerowy".Czasem ostatnia deska ratunku! Ale to co ostatnio mnie spotkało zakrawa o postawienie pytania czy taki sklep takim mianem powinien sie posługiwać. Sprawa tyczyła zaplotu koła. hmm....................... jak tu zacząć? Pojechałem odebrać koło,już w sklepie coś mi nie grało,lecz "złudzenie" - mówie.Jade do domu,wkładam koło /tył/ i co ? obręcz jest w osi z piastą lub jak kto woli,zaplecione jak przód. Rozbawiony najpierw,potem troche wku......... Dzwonie do sklepu."mechanika już nie ma,będzie jutro po 15 ej/sklep do 18/ Teraz najlepsze!!!!: Rozmowa z niby mechanikiem.Szprychy dobrałem wg starych,nie mam przyrządu by obręcz idealnie w osi ustawić !!!!!!!!!!!!! Zaprasza mnie dzisiaj z rowerem by na rowerku mógł już ustawić osiowość !! :) Chyba pojade-oddam szprychy-wezme kase za usługe która została zle zrobiona,wieć do wykonanych jej zaliczyć nie moge. Sklep to legenda Gdańskich rowerzystów. Medias ul.Sw.Ducha 12/14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 ładnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J0seph Napisano 12 Października 2008 Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Zaplatanie, to tylko u Zbyszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 12 Października 2008 Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Zwykłe serwisy też smarować tu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Oczywiscie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kellysbicycles Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 U mnie w Brodnicy są takie 2 sklepy w mieście z tej samej "filii". Obydwóch nie polecam! Handlują rowerami macrocash (co prawda tylko kross, ale tylko grand itp. ) No więc pewnej soboty złapałem kapcia, poszedłem do mojego zaufanego serwisu (ok 11.00, sklep do 14 w soboty). -No niestety nie mam dętek 26' presta, będziesz musiał zajrzeć do konkurencji. (ten serwis nie dość, że jest najlepszy w Brodnicy (pozostałe to te 2 które smaruję) to jest jakieś ok.400m oddalony ode mnie, a tamte w mieście ok. 2,5km. ) No dobra poszedłem do tego jednego sklepu w mieście i przede mną jakaś pani z dzieckiem i krossem Grandem. Ułamał się plastikowy pedał i kupowała nowy. Spytała się czy mógł by jej ten koleś przykręcić te pedały (na serwisie nie miał żadnych rowerów, a ten drugi miał podłączonego pada do laptopa i sobie grał). A on jej odpowiedział (godzina ok 12.00 sklep do 14.30): -teraz nie mam zbytnio czasu, przyjdzie pani jeszcze raz, pod koniec przyszłego tygodnia Nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać. Już miałem ochotę wyjść i nie kupować dętki u takiego (za przeproszeniem) chama! Dokładnego adresu nie znam. Jeden sklep jest na ul.mostowej naprzeciwko kina (w tym byłem tego dnia), a drugi na ul. farnej naprzeciwko kościoła Farnego (tam gdzie fotograf). A ten spoko sklep mieści się na ul.podgórnej. Nazwa sklepu "BikerBudzyk" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sibonan Napisano 26 Marca 2011 Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 W Gdańsku na Chełmie jest serwis rowerowy Rowersi. Pracuje tam dwóch chłopaków, otwarte cały rok. Zawsze byłem tam zadowolony jak jeszcze korzystałem z serwisu. Ten na Św. Ducha lepiej faktycznie omijać szerokim łukiem. Buga też ma przyzwoity serwis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
INsejn Napisano 26 Marca 2011 Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 A najlepiej kółka zaplata w tym sklepie Piotrek. Więc uderzać do niego jakby co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 witam O MK Bike to już pisali nie raz że "dobry" sklep. Niestety sam sie o tym niedawno przekonałem, zamawiałem kask ( zachciało mi się Speca) - podałem jaki chce i kolor - wszystko dokładnie. Dostałem od razu info, że będzie max tydzień, w między czasie poprosiłem żeby ( jeżeli jest taka możliwość) załatwili inny model dla porównania, a ja na 100 % kupie 1 kask i jeszcze buty. Zgodzili się kaski miały przyjść razem. W czwartek jestem w sklepie a mam 20 parę km, kto mieszka w 3 city to wie jakie są korki o 16-17, oczywiście dostałem tel że są na miejscu, fakt są ..., ale nie te z które zamawiałem , " o kurde nie zapakowali - będą za tydzień" . dobra, nie mam kasku ale się przebujam ten tydzień. Kolejny czwartek - dostałem info - jest przesyłka kasków nie ma. Za tydzień - bo dostawa z zagranicy itd. Za tydzień byłem w sklepie akurat była dostawa - zamówionych znowu nie ma , to ja już bardzo dziękuje, Następnego dnia, odpaliłem kompa , zamówiłem kask w Łodzi i w poniedziałek najprawdopodobniej dostawa. I taniej .. Oczywiście można winę zrzucić na dystrybutora z Czech, ale co mnie to obchodzi.. Do Topola Kółka najlepiej zaplata Pan Marek Szerszyński ( Alter Sopot ) , a także Michał ze sklepu w Gdyni - MTBikes na Wilekopolskiej. W jednym i drugim przypadku będziesz bardzo zadowolony. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
INsejn Napisano 31 Marca 2011 Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Dostałem od razu info, że będzie max tydzień... Ja czekałem na Speca Devianta prawie 3 tygodnie i w końcu zrezygnowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.