Skocz do zawartości

[łańcuch] Narrow

matheus

Rekomendowane odpowiedzi

W systemach Shimanowskich są stosowane dwie szerokości łańcucha

* normalny - 7.1-7.8 mm., długość ogniwa: 1/2"�3/32" - przeznaczona do napędów 6,7,8 - mio biegowych - UG,HG,IG

* superwąski - 6.6 - 6.8 mm., długość ogniwa: 1/2"�11/128" - przeznaczony do napędów 9-cio biegowych. - Superwąski HG (Super Narrow)

czy to to ? :)

ja mam lancuch ug21 bodajze na 6-7-8 rzedow i do niego spinka to narrow niby z angielskiego waska :)

shimano se wymyslilo pokrecona terminologie bo by sie wydawalo ze na 6 rzedow to sie powinno nazywac gruby lub seroki (wide, broad) a tu masz lancuch narrow ktory jest najszerszy a inne niby super narrow lol

shimano jest pokrecone

ja mam lancuch ug21 bodajze na 6-7-8 rzedow i do niego spinka to narrow niby z angielskiego waska ;)

shimano se wymyslilo pokrecona terminologie bo by sie wydawalo ze na 6 rzedow to sie powinno nazywac gruby lub seroki (wide, broad) a tu masz lancuch narrow ktory jest najszerszy a inne niby super narrow lol

shimano jest pokrecone

A wszyscy zapominają o łańcychach na SS które są sporo szersze od tych do wielu biegów.

Poza tym zanim nastały czasy 6 biegów były jeszcze wielobiegi z 5-ma a nawet 4-ma zebatkami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...