matheus Napisano 8 Października 2008 Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Witam, jak w temacie mam łańcuch Narrow i nie wiem czy jest dobry czy warto go wymienić i czy jest dobry do kasety 9 rzędowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobster Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Czy łańcuch "narrow" w terminologii skitmano to czasem nie jest poprostu łańcuch do kaset 9sp ? [nie używam łańcuchów sh wiec nigdy się tym nie interesowałem, ale wydaje mi się że tak jest...] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matheus Napisano 9 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2008 W systemach Shimanowskich są stosowane dwie szerokości łańcucha * normalny - 7.1-7.8 mm., długość ogniwa: 1/2"�3/32" - przeznaczona do napędów 6,7,8 - mio biegowych - UG,HG,IG * superwąski - 6.6 - 6.8 mm., długość ogniwa: 1/2"�11/128" - przeznaczony do napędów 9-cio biegowych. - Superwąski HG (Super Narrow) czy to to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 ja mam lancuch ug21 bodajze na 6-7-8 rzedow i do niego spinka to narrow niby z angielskiego waska shimano se wymyslilo pokrecona terminologie bo by sie wydawalo ze na 6 rzedow to sie powinno nazywac gruby lub seroki (wide, broad) a tu masz lancuch narrow ktory jest najszerszy a inne niby super narrow lol shimano jest pokrecone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 ja mam lancuch ug21 bodajze na 6-7-8 rzedow i do niego spinka to narrow niby z angielskiego waska shimano se wymyslilo pokrecona terminologie bo by sie wydawalo ze na 6 rzedow to sie powinno nazywac gruby lub seroki (wide, broad) a tu masz lancuch narrow ktory jest najszerszy a inne niby super narrow lol shimano jest pokrecone A wszyscy zapominają o łańcychach na SS które są sporo szersze od tych do wielu biegów. Poza tym zanim nastały czasy 6 biegów były jeszcze wielobiegi z 5-ma a nawet 4-ma zebatkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.