Skocz do zawartości

[Hamulec] Narzędzie do przecinania linek i pancerzy

Unikalny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak profesjonalnie nazywa się narzędzie, które pozwoli mi za jednym razem przeciąć linkę hamulcową tak, by się nie rozwarstwiła? Jakby przecinało ładnie pancerzyki, to byłoby lepiej.

Napisano

obcinam, albo staram się to uratować. Jak się uda to wzdłuż załatwiam to cyną i lutownicą, kończąc końcówką. Jeśli się już nie da to wymieniam linkę. Przecież to nie takie drogie, roboty 5 minut.

Napisano

no ale na przerzutkach nie jest juz takie 5min ;) bo trzeba wyregulowac, a wlasnie mi zrobil sie taki ogonek :D na razie taśma izolacyjna i kropelka super glue działa idealnie ;) zrobił się taki mały korek

Napisano
Jak profesjonalnie nazywa się narzędzie, które pozwoli mi za jednym razem przeciąć linkę hamulcową tak, by się nie rozwarstwiła? Jakby przecinało ładnie pancerzyki, to byłoby lepiej.

Szlifierka kątowa :). Ja od pewnego czasu nie podchodzę do linki/pancerza bez szlifierki. Sekunda i zrobione piekne końcóweczki. Zero rozwarstwień czy zniekształceń pancerza.

Pozdrawiam!

Marcin

Napisano

Ja kupiłem sobie do tego normalne obcinaczki do drutu LUX Profi Plus w OBI i tną rewelacyjne. A końcówki robię z kleju na gorąco :) Super glue nie testowałem. A co do cyny i lutownicy to i owszem ale sposób juz nie działa przy linkach nierdzewnych :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...