Unikalny Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 Jak profesjonalnie nazywa się narzędzie, które pozwoli mi za jednym razem przeciąć linkę hamulcową tak, by się nie rozwarstwiła? Jakby przecinało ładnie pancerzyki, to byłoby lepiej.
tobo Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 ja to zwę obcinaczka do pancerzy i chyba tez taka jest oficjalna nazwa
dejot Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 Nie spotkałem się ze specjalną oficjalną nazwą... Nożyce do linek i drutów stalowych.
omen Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 http://www.allegro.pl/item450883392_nowe_o...uper_mocne.html najzwyklejsze OBCINACZKI. :]
matheus Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 skoro już jesteśmy przy temacie linek to co robicie jak wam się zrobi tzw. krowi ogon z linki ?
omen Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 obcinam, albo staram się to uratować. Jak się uda to wzdłuż załatwiam to cyną i lutownicą, kończąc końcówką. Jeśli się już nie da to wymieniam linkę. Przecież to nie takie drogie, roboty 5 minut.
Lobster Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 skoro już jesteśmy przy temacie linek to co robicie jak wam się zrobi tzw. krowi ogon z linki ? Wymieniam na nową :]
matheus Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 no ale na przerzutkach nie jest juz takie 5min bo trzeba wyregulowac, a wlasnie mi zrobil sie taki ogonek na razie taśma izolacyjna i kropelka super glue działa idealnie zrobił się taki mały korek
MarcinGoluch Napisano 9 Października 2008 Napisano 9 Października 2008 Jak profesjonalnie nazywa się narzędzie, które pozwoli mi za jednym razem przeciąć linkę hamulcową tak, by się nie rozwarstwiła? Jakby przecinało ładnie pancerzyki, to byłoby lepiej. Szlifierka kątowa . Ja od pewnego czasu nie podchodzę do linki/pancerza bez szlifierki. Sekunda i zrobione piekne końcóweczki. Zero rozwarstwień czy zniekształceń pancerza. Pozdrawiam! Marcin
dejot Napisano 9 Października 2008 Napisano 9 Października 2008 Dobre cążki do cięcia linek i żaden ogon nie powstaje Na wierzch aluminiowa końcówka albo kropelka super glue (całkiem ciekawy pomysł przyznaje)
cyklista Napisano 9 Października 2008 Napisano 9 Października 2008 Do skracania linek używam nożyc do cięcia blachy. Niestety do pancerzy nadają się średnio, ponieważ potrafią je zgnieść.
saucio Napisano 9 Października 2008 Napisano 9 Października 2008 Ja kupiłem sobie do tego normalne obcinaczki do drutu LUX Profi Plus w OBI i tną rewelacyjne. A końcówki robię z kleju na gorąco Super glue nie testowałem. A co do cyny i lutownicy to i owszem ale sposób juz nie działa przy linkach nierdzewnych
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.