KubaKRK Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 Witam, Interesuje mnie co sądzicie o ramie Kona Clump Lite 7005 takiej jak np. ta: http://www.akiworld.co.jp/kona2006/bikes/2K6_DAWG_1300.jpg mam szansę na okazyjny zakup i zastanawiam się, czy mogę na niej zbudować rowerek freeridowy. Jak ma się jej wytrzymałość?? Osobiście jestem posiadaczem Kony Stinky z 2007 i jestem bardzo zadowolniony Rowerek na w/w ramce miał by być dla mojej dziewczyny.
Schwefel Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 Powodzenia życzę to typowa rama enduro, świadczy nawet o tym symboliczny skok 125mm który teraz w XC nie jest czymś nadzwyczajnym.
Adifeq Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 To jest ramka do AM... W 4X by dała radę, ale w cięższych zastosowaniach już nie...
wastedqba Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 Kona miała ramkę do 4X... Na Dawgu skaczą. Widziałem właśnie dziewczyny które przerabiają Dawgi na lekkie FR ale to raczej bez sensu. Geometria nie ta. Lepiej powalczyć z Coilerem.
Adifeq Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 Tylko, że z ramami amortyzowanymi do 4X jest jakoś tak, że jak są do niego dedykowane, to w praktyce sprawdzają się w SS, natomiast do ścigania świetnie nadają się ramki AM i to niekoniecznie wyższej klasy (patrz-> Giant Trance).
KubaKRK Napisano 7 Października 2008 Autor Napisano 7 Października 2008 Mam ofertę za 500 zł.... myślę, że chyba warto, zwłaszcza, że rama nie przeszła żadnych katuszy w swojej przeszłości, ogólnie jeżdżona była tylko jeden sezon. Potem poszła w odstawkę, bo kumpel przesiadł się na Stinky-ego.
wastedqba Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 Za 500 zł to z pewnością warto. Tożto prawie darmo. P.S. Mógłby ktoś ze Stinkym wysłać mi na priva wymiar zewnętrzny śruby w głównej osi obrotu? Chodzi o szerokość kołnierza tej części w którą wkręca się śrubę. Bo mam takową i nie wiem czy to od Stinkiego czy od Staba.
KubaKRK Napisano 9 Października 2008 Autor Napisano 9 Października 2008 Kupiłem. Ale pojawia się kolejny problem... Ostatnio wypadłem z obiegu... i nie wiem jaki amortyzator wsadzić do tej ramki.... budżet do 1700 zł
Schwefel Napisano 9 Października 2008 Napisano 9 Października 2008 Żeby nie zepsuć aż nadto geometrii to raczej Pike'a a tak już po maksie to Domain U-turn.
nigga91 Napisano 10 Października 2008 Napisano 10 Października 2008 a ja bym ci sugerował marzocchi 66 150mm spokojnie zmiescisz sie w 1700zł
wastedqba Napisano 10 Października 2008 Napisano 10 Października 2008 Ta ramka jest pod amor 130mm. Stąd Pike albo Z1. 66 jest fajne ale za duże trochę.
KubaKRK Napisano 26 Maja 2009 Autor Napisano 26 Maja 2009 witam, Przepraszam, że odnawiam temat, ale przyszedł taki czas, że trzeba się z ramą rozstać. Problem dotyczy tego, że nie mam pojęcia za ile powinienem ją sprzedać. Stan igła, w zestawie damper Fox Vanilla R. Rama nie była katowana, powiedział bym nawet, że była traktowana z wielkim szacunkiem. Jeżeli mogę prosić o jakieś sugestie to będę bardzo wdzięczny. Ważne jest również chyba to, że rama ma jeszcze prawie 3 lata gwarancji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.