Skocz do zawartości

[rama] Kona Dawg 2006: co warta jest ta rama?

KubaKRK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Interesuje mnie co sądzicie o ramie Kona Clump Lite 7005 takiej jak np. ta: http://www.akiworld.co.jp/kona2006/bikes/2K6_DAWG_1300.jpg

mam szansę na okazyjny zakup i zastanawiam się, czy mogę na niej zbudować rowerek freeridowy. Jak ma się jej wytrzymałość??

Osobiście jestem posiadaczem Kony Stinky z 2007 i jestem bardzo zadowolniony :D

Rowerek na w/w ramce miał by być dla mojej dziewczyny.

Napisano

Tylko, że z ramami amortyzowanymi do 4X jest jakoś tak, że jak są do niego dedykowane, to w praktyce sprawdzają się w SS, natomiast do ścigania świetnie nadają się ramki AM i to niekoniecznie wyższej klasy (patrz-> Giant Trance).

Napisano

Mam ofertę za 500 zł.... myślę, że chyba warto, zwłaszcza, że rama nie przeszła żadnych katuszy w swojej przeszłości, ogólnie jeżdżona była tylko jeden sezon. Potem poszła w odstawkę, bo kumpel przesiadł się na Stinky-ego.

Napisano

Za 500 zł to z pewnością warto. Tożto prawie darmo.

P.S. Mógłby ktoś ze Stinkym wysłać mi na priva wymiar zewnętrzny śruby w głównej osi obrotu? Chodzi o szerokość kołnierza tej części w którą wkręca się śrubę. Bo mam takową i nie wiem czy to od Stinkiego czy od Staba.

Napisano

Kupiłem. Ale pojawia się kolejny problem... Ostatnio wypadłem z obiegu... i nie wiem jaki amortyzator wsadzić do tej ramki.... budżet do 1700 zł

• 7 miesięcy temu...
Napisano

witam,

Przepraszam, że odnawiam temat, ale przyszedł taki czas, że trzeba się z ramą rozstać. Problem dotyczy tego, że nie mam pojęcia za ile powinienem ją sprzedać. Stan igła, w zestawie damper Fox Vanilla R. Rama nie była katowana, powiedział bym nawet, że była traktowana z wielkim szacunkiem. Jeżeli mogę prosić o jakieś sugestie to będę bardzo wdzięczny.

Ważne jest również chyba to, że rama ma jeszcze prawie 3 lata gwarancji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...