Pulse Napisano 5 Października 2008 Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Witam, Planuje zmiane piasty w przednim kole. Kolo jest idealne, szprychy tez. Do tej pory spotykalem sie z opiniami, ze przy takiej operacji powinno sie wymienic szprychy na nowe ale ostatnio w jednym serwisie uslyszalem ze mozna zmienic piaste i zaplesc ja na starych szprychach. Co sadzicie o takim rozwiazaniu? Czy to dobry pomysl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbike Napisano 5 Października 2008 Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Raczej nie ma zadnych przeciw wskazan co do zaplatania na uzywanych szprychach pozatym ze osoba zaplatajaca bedzie miala wiecej roboty Przynajmniej z taka opinia spotykalem sie do tej pory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 5 Października 2008 Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Mam przednie koło zaplatane na używkach (cieniowane DT Comp) i nie narzekam - od złożenia kół nic się nie dzieje, cały czas proste. Tylne zaplatałbym jednak na nowych - tak samo jeśli szprychy są mocno cieniowane - typu DT Revo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Października 2008 Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Jeżeli nie są uszkodzone mechanicznie to ja bym się nie bawił w ich wymianę. Mam zaplecione tylne kółko w szosie na starych cieniowanych szprychach i nic się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.