Skocz do zawartości

[Łańcuch] cn7701 rozkuty i wygięty, błagam o pomoc!

almaster

Rekomendowane odpowiedzi

Więc. Wczoraj regulowałem swoje przerzutki tylne. Dziś jade i po około 16 minutach łańcuch się rozpada, tzn. rozkuwa. Nie mam spinki,więc co mogło być przyczyną i czy da się coś z tym zrobić? Nie miałem w nim spinki, był po prostu jakoś skuwany w serwisie,nie znam się. Łańcuch kupiony 2 miesiące temu, niestety przepadł mi paragon więc gwarancji nie mam, a pieniędzy na nowy też:/:rolleyes: Próbowałem go spiąć i udało się,ale jedna końcówka jest tak ugięta że nie przechodzi przez kółko przerzutki. Myślałem by przybić to jakoś młotkiem,ale czy dałoby to coś? Zupełnie nie wiem co mam robić. Więc proszę o pomoc,bardzo!

Problem w tym że nie ma ponoć spinek do xtr-a. Też zastanawiam się od czego mógł się rozkuć.Chyba raczej nie od regulowania... Musiał być wygięty,i gdy chciał przejść przez kółko przerzutki zachaczał się,i w końcu rozkuł. Pojadę do serwisu,i mi to mam nadzieję na miejscu zrobią. To dobrze jeśli nie będzie za krótki. Ale strasznie się dziś wystraszyłem,bo jestem zupełnie bez kasy. I mówcie co chcecie,ale dla mnie 60zł to było dużo. Dobrze wiedzieć że da się zrobić tanio.Dzięki!

shimano normalnie coraz lepsze czesci robi zeby xtr sie tak rozwalil? a moze w cos udrezyles jak sie moglo ugiac ogniwo od jezdzenia? nie wierze

od uderzenia zgiąć ogniwo ?

a może po prostu był źle spięty przez serwis co ?

do XTRa pasuje każda spinka Srama złota czy też connexa na 9 biegów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...