matheus Napisano 4 Października 2008 Napisano 4 Października 2008 Jak w temacie, zastanawiam się nad kupnem czarnego kasku ze względu estetycznego i teraz mam pytanie czy kolor ma duże znaczenie bo jak wiadomo czarny kask będzie pobierał więcej ciepła niż na przykład biały i czy w czarnym się nie zagotuje Wiadomo czym więcej otworów tym lepiej, ale mi głównie chodzi o kolor. Uppss sorki za zły dział, prosiłbym o przeniesienie jakiegoś moda do odpowiedniej kategorii
Ecia Napisano 4 Października 2008 Napisano 4 Października 2008 Spokojnie, nie będzie inaczej, niż w kaskach o innym kolorze. Mój Rycerz jeździ w czarnym kasku i jeszcze mu mózg nie wyparował . Przez tak grubą skorupę nie przeciśnie się żaden ponadnormatywny promień słońca . Zwłaszcza, że przecież większość kasków ma błyszczącą powłokę. Pozdrówko uspokajające
madek Napisano 4 Października 2008 Napisano 4 Października 2008 Mam czarny kask i nie narzekam, wentylacja robi swoje Nie ma sie co martwic
jerry1234 Napisano 4 Października 2008 Napisano 4 Października 2008 Ja również mam czarnego Giro Indicatora; w sierpniu byłem w Italii i mózg nie wyparował :> ps. polecam tej hełm !
Klosiu Napisano 5 Października 2008 Napisano 5 Października 2008 Kolor kasku nie ma najmniejszego znaczenia; jest zrobiony z pianki podobnej do styropianu i to jest znakomita izolacja cieplna. Co najwyzej zewnetrzna powierzchnia bedzie sie grzac bardziej, ale nic z tego ciepla nie przedostanie sie do wewnatrz.
Patryke Napisano 5 Października 2008 Napisano 5 Października 2008 A ja mam matowy (tylko że ciemny zielony) i latem w pełnym słońcu nie czułem jakiejś tragicznej różnicy.
1415chris Napisano 5 Października 2008 Napisano 5 Października 2008 Mozna by rowniez zapytac czy rower koloru czarnego nie bedzie nagrzewal sie bardziej niz rower np. koloru srebrnego. Kask jak najbardziej czarny i jest jak najbardziej ok (moze to dlatego ze to s-works ) pozdrawiam
Mod Team bogus Napisano 5 Października 2008 Mod Team Napisano 5 Października 2008 Mam ciemno-granatowy kask i jest ok.
Orzech89 Napisano 5 Października 2008 Napisano 5 Października 2008 Miałem czarny, mam biały, wszystko jest w porządku. Nic się nie grzeje jakoś drastycznie.
matheus Napisano 5 Października 2008 Autor Napisano 5 Października 2008 Mozna by rowniez zapytac czy rower koloru czarnego nie bedzie nagrzewal sie bardziej niz rower np. koloru srebrnego.Kask jak najbardziej czarny i jest jak najbardziej ok (moze to dlatego ze to s-works ) pozdrawiam jasne, ze bedzie sie bardziej nagrzewal tyle, ze roweru nie nosisz na glowie dzieki za odpowiedzi juz wszystko wiem
QWEY564 Napisano 5 Października 2008 Napisano 5 Października 2008 Cała prawda: Kolor kasku nie ma najmniejszego znaczenia; jest zrobiony z pianki podobnej do styropianu i to jest znakomita izolacja cieplna. Co najwyzej zewnetrzna powierzchnia bedzie sie grzac bardziej, ale nic z tego ciepla nie przedostanie sie do wewnatrz. nic dodać nic ująć PS Mam czarny kask Giro, nieraz jeździłem w "największe upały"... było OK
nikodem Napisano 6 Października 2008 Napisano 6 Października 2008 melduje się posiadacz czarnego matowego kasku lazera i twierdzi, że wszystko jest jak najbardziej OK
Morpheo Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 Czarny Trek Vapor 3 - również sprawdzony w upały. I wszystko w normie.
Schwefel Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 To proponuje dalej nie nabijać postów, bo już wszystko wiadomo.
IVANVII Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 Czarny kask dobrze pasuje do ciemnego garnituru
Schwefel Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 Widać niektórzy nie rozumieją po polsku
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.