Skocz do zawartości

[kask] Czy czarny kask to dobry wybór ?

matheus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie, zastanawiam się nad kupnem czarnego kasku ze względu estetycznego i teraz mam pytanie czy kolor ma duże znaczenie bo jak wiadomo czarny kask będzie pobierał więcej ciepła niż na przykład biały i czy w czarnym się nie zagotuje :D

Wiadomo czym więcej otworów tym lepiej, ale mi głównie chodzi o kolor.

Uppss sorki za zły dział, prosiłbym o przeniesienie jakiegoś moda do odpowiedniej kategorii

Napisano

Spokojnie, nie będzie inaczej, niż w kaskach o innym kolorze. Mój Rycerz jeździ w czarnym kasku i jeszcze mu mózg nie wyparował :D .

Przez tak grubą skorupę nie przeciśnie się żaden ponadnormatywny promień słońca B) . Zwłaszcza, że przecież większość kasków ma błyszczącą powłokę.

Pozdrówko uspokajające :)

Napisano

Kolor kasku nie ma najmniejszego znaczenia; jest zrobiony z pianki podobnej do styropianu i to jest znakomita izolacja cieplna. Co najwyzej zewnetrzna powierzchnia bedzie sie grzac bardziej, ale nic z tego ciepla nie przedostanie sie do wewnatrz.

Napisano

Mozna by rowniez zapytac czy rower koloru czarnego nie bedzie nagrzewal sie bardziej niz rower np. koloru srebrnego.

Kask jak najbardziej czarny i jest jak najbardziej ok (moze to dlatego ze to s-works :))

pozdrawiam

Napisano
Mozna by rowniez zapytac czy rower koloru czarnego nie bedzie nagrzewal sie bardziej niz rower np. koloru srebrnego.

Kask jak najbardziej czarny i jest jak najbardziej ok (moze to dlatego ze to s-works :))

pozdrawiam

jasne, ze bedzie sie bardziej nagrzewal tyle, ze roweru nie nosisz na glowie :D

dzieki za odpowiedzi juz wszystko wiem

Napisano

Cała prawda:

Kolor kasku nie ma najmniejszego znaczenia; jest zrobiony z pianki podobnej do styropianu i to jest znakomita izolacja cieplna. Co najwyzej zewnetrzna powierzchnia bedzie sie grzac bardziej, ale nic z tego ciepla nie przedostanie sie do wewnatrz.

nic dodać nic ująć

PS Mam czarny kask Giro, nieraz jeździłem w "największe upały"... było OK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...