Kubus18 Napisano 4 Października 2008 Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Witam. Po bardzo wielu dyskusjach i godzinach przeglądania różnych forów internetowych ostatecznie zdecydowałem się na ściągnięcie roweru zza Wielkiej kałuży. Zdecydować muszę się do jutra. Do wyboru mam Cannondale Prophet 600 niebieski http://www.cannondale.com/bikes/06/CUSA/model-6VE6.html lub Cannondale Prophet 800 w kolorze czerń http://www.cannondale.com/bikes/05/ce/model-5ve8.html Różnica między modelami to 700 zł...Teraz pytanie do was. Głowna różnica między modelami to brak hamulców hydraulicznych u 600 i trochę w napędzie. Jednak wg. mnie ważna różnica, o której nie dużo wiem, czyli tłumienie TPC w 800 i Flud Flow w 600. Duża różnica? Warto dopłacać kilkaset złotych do hydraulików(które w 600 i tak bym wymienił) i tego właśnie tłumienia? Pozdrawiam p.s.Na mtbr.com Leftiego wychwalają zarówno w modelu 600 jak i 800... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 4 Października 2008 Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Nie wiem jak to jest w Leftym ale biorąc pod uwagę, że Cannon bierze tłumiki od Manitou to różnica między TPC a FFD jest zauważalna, oczywiście na korzyść tego pierwszego. Jeżeli cię tylko stać na droższy model to celuj w niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 4 Października 2008 Udostępnij Napisano 4 Października 2008 TPC lepiej tłumi, więc sam taki bym brał. Różnice są jednak znaczne między tymi modelami, m.in. inny damper - Fox i Manitou. Aktualnie Cannon nie bierze tłumików od Manitou, teraz są Fox, Rock Shox i własne rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 4 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2008 No właśnie, lepszy Fox float R czy Manitou Radium? Musze się jeszcze z tym przespać, w końcu 800 zł(bo taka jednak różnica) drogą nie chodzi Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.