Bagno Napisano 4 Października 2008 Napisano 4 Października 2008 Witam, Myślałem o widelcu sztywnym ale pomysł upadł w związku z czym chcę dokonać poniższej modyfikacji swojego pojazdu. 1. Reba Race 100mm bez manetki (z pompką), 2. Mavic crossride disc, 3. Avid juicy 5 185/160. Za taki zestaw w jednym ze sklepów w bólach może dostanę za 2500zł z pełnym montażem. Co myślicie o cenie i komponentach? Czy jest sens np dokładać do Juicy 7? Inne pomysły? W sumie zależy mi na tym by części były "z miasta" bowiem sam nie zmontuje wszystkiego i ewentualne zyski z kupna "z poza" mogą zostać zniwelowane przez zapłacenie później za montaż. Pozdrawiam.
MrJ Napisano 4 Października 2008 Napisano 4 Października 2008 Konkretnych odpowiedzi i opinii szukaj w tematach o danych częściach. Co do amorka - ile ważysz, jak chcesz jeździć, ile wydać, jaka waga... Dyskusję pozostawiam otwartą. Koła - gotowy zestaw: Fulcrum RedMetal5 - szukaj na alledrogo, cena niższa niż Crossride, waga też, wytrzymałość podobno baaardzo przyzwoita - szukaj w dziale "testy" Hamulce - jeśli porównujemy ceny w PL to w podobnej (może nieco wyżej) są Hayesy Stroker, w sporo niższej nowe, ale już chwalone Shimano SLX. Ode mnie tyle - dasz dokładniejsze info co i jak, bardziej pomożemy!
Bagno Napisano 4 Października 2008 Autor Napisano 4 Października 2008 Ważę 75kg +/-3kg w zależności od pływów i faz księżyca ;-) Jeżdżę tak, no średnio-zaawansowanie..Bardzo lubię śmigać po Sudetach i raczej nie przewiduję większego poziomu trudności. Na co dzień drogi polne, leśne, trochę piachu, błota, no i asfaltu. SLX by mi pasowały choćby ze względu na niższą cenę jednak coś czytałem o ich słabych tarczach(?) no i w ogóle widziałem większość poleca avidy zamiast shimano. Co do ceny, wiadomo im mniej tym lepiej..Powiedzmy że nie chciałbym za wszystko przekroczyć te 2500zł. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.