Skocz do zawartości

[rower rozbudowa]Nowy amor, koła i hamulce.

Bagno

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Myślałem o widelcu sztywnym ale pomysł upadł w związku z czym chcę dokonać poniższej modyfikacji swojego pojazdu.

1. Reba Race 100mm bez manetki (z pompką),

2. Mavic crossride disc,

3. Avid juicy 5 185/160.

Za taki zestaw w jednym ze sklepów w bólach może dostanę za 2500zł z pełnym montażem. Co myślicie o cenie i komponentach?

Czy jest sens np dokładać do Juicy 7? Inne pomysły?

W sumie zależy mi na tym by części były "z miasta" bowiem sam nie zmontuje wszystkiego i ewentualne zyski z kupna "z poza" mogą zostać zniwelowane przez zapłacenie później za montaż.

Pozdrawiam.

Napisano

Konkretnych odpowiedzi i opinii szukaj w tematach o danych częściach.

Co do amorka - ile ważysz, jak chcesz jeździć, ile wydać, jaka waga... Dyskusję pozostawiam otwartą.

Koła - gotowy zestaw: Fulcrum RedMetal5 - szukaj na alledrogo, cena niższa niż Crossride, waga też, wytrzymałość podobno baaardzo przyzwoita - szukaj w dziale "testy" :P

Hamulce - jeśli porównujemy ceny w PL to w podobnej (może nieco wyżej) są Hayesy Stroker, w sporo niższej nowe, ale już chwalone Shimano SLX.

Ode mnie tyle - dasz dokładniejsze info co i jak, bardziej pomożemy! :D

Napisano

Ważę 75kg +/-3kg w zależności od pływów i faz księżyca ;-) Jeżdżę tak, no średnio-zaawansowanie..Bardzo lubię śmigać po Sudetach i raczej nie przewiduję większego poziomu trudności. Na co dzień drogi polne, leśne, trochę piachu, błota, no i asfaltu.

SLX by mi pasowały choćby ze względu na niższą cenę jednak coś czytałem o ich słabych tarczach(?) no i w ogóle widziałem większość poleca avidy zamiast shimano.

Co do ceny, wiadomo im mniej tym lepiej..Powiedzmy że nie chciałbym za wszystko przekroczyć te 2500zł.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...