Gość Napisano 3 Października 2008 Udostępnij Napisano 3 Października 2008 tak się właśnie zastanawiam, bo mam korbę truvativ firex. i mam też koronkę od shimano xt 08 środkową. i tak się zastanawiam czy będzie pasować, bo moja juz jest lekko starta. Mieszaliście może w ten sposób napęd? piszcie piszcie. interesują mnie zwłaszcza blaty kompozytowo/stalowe 32z shimano w innych korbach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 3 Października 2008 Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Ja w Firexie mam 36T Deore albo LX-a (nie pamiętam już). Truvativ stosuje ten sam rozstaw co Shimano. Tak więc koronka z XT równiez powinna pasować, a skoro masz i korbę, i koronke, to najlepiej by było przymierzyć 100% pewnosci nie mam, bo czasem się różne "kwiatki" zdarzają, na przykład 26T Shimano już mi nie pasowała, ale to nie była wina korby Truvativa, tylko zewnętznych łożysk pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Października 2008 Udostępnij Napisano 3 Października 2008 ale mam truvativ firex GXP 3.3 i mam koronke XT od modelu 2008. ciekawe rozmiar 32. nie chodzi mi o rozstaw 104 tylko ten kompozyt na xt poszerza ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 3 Października 2008 Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Jeśli tylko rozstaw śrub pasuje to możesz mieszać U siebie mam blat Truvativa, środkowa alu z jakiegoś Race Face'a, najmniejsza z jeszcze innej korby, wszystko działa jak trzeba, łańcuch nie ma oporów przy zmianie przełożeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.