Xanagaz Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 Zazdroszczę tym co mają kluby więc zakładam "swój" Na początku ja i moja wersja freeride kamikadze Pewnie i tak zliczę na palcach rowery Canyona na tym forum, ale ważne, że jest klub
Mod Team Pixon Napisano 7 Listopada 2008 Mod Team Napisano 7 Listopada 2008 Nono jeszcze ktoś 3 i możecie spokojnie założyć stowarzyszenie canyonowej trójcy ;] Bartex ile ten ścigant waży ?
nagast Napisano 8 Listopada 2008 Napisano 8 Listopada 2008 Trzech będzie na pewno, a może i więcej Ja czekam na Canyona, jeszcze tydzień lub dwa i z klubu Meridy wypadnie jedna osoba
Xanagaz Napisano 8 Listopada 2008 Autor Napisano 8 Listopada 2008 Canyon - das is gut, w sumie jak na Polske to fajnie mieć niszowy rower, którego trudno szukać u nas w kraju, co innego na zachodzie, tam to normalka. Oby więcej. Mogę trochę o ich rozpatrywaniu gwarancji napisać. Zepsuła mi się manetka XT, trochę przy niej grzebałem ale stwierdziłem, że sam tego nie zrobię i wysłałem do nich. Oni przyjeli i OK, czekam miesiąc i piszę do nich co jest? Oni coś tam, że z magazynem mają problem czy z zaopatrzeniem, i akurat wtedy kiedy im maila wysłałem oni do mnie manetkę zaadresowali i za jakieś 3-4 dni była u mnie. Czyli w sumie gdyby nie ta obsuwka z terminem wszystko byłoby perfekcyjnie Druga sprawa to wygięta śruba trzymająca damper (ta bliżej suportu). Trochę byłem zdziwiony jak zacząłem się brać za wyjmowanie tłumika, że ta śruba tak ciężko się kręci. Potem rozkminiłem, że musi być krzywa. Odkręciłem z gwintu i resztę pracy wykonałem śrubokrętem i młotkiem tzw. multitool Pojechałem do sklepu metalowego i akurat mieli śrubkę o prawie takich samych parametrach jak fabryczna, więc jakby nie było trochę "lame" z ich strony, że śrubki, a właściwie śruby, się krzywią, a z drugiej strony dobrze, że można taką bez problemu dostać. Muszę też przyznać, że mają tanie haki do przerzutek, dla mojej ramy jest to chyba coś około 9 euro, więc taniocha Oczekiwanie na rower się przedstawia następująco. Fakturę wystawili 30.04, wysłali 15.05, w Polsce był 19.05 i potem do mnie do chaty go wysłali ale nie pamiętam kiedy go odebrałem. Miałem go na pewno przed 22.05. Czyli czas oczekiwania jakieś 21-22 dni.
nagast Napisano 8 Listopada 2008 Napisano 8 Listopada 2008 u mnie dostawa się przeciągnęła... Zamówiłem jeden model przed zapłatą zmieniłem zdanie i wysłałem maila o zmianę zamówienia. Bez odpowiedzi. Dostałem fakturę. Zadzwoniłem. Automat z nagranym tekstem o inwentaryzacji która skończyła się tydzień temu. Napisałem kolejne maile. Przyszła odpowiedź (po tygodniu), że ok zmienią zamówienie i przeprosinami, bo tacy są zawaleni robotą teraz :/ Wpłaciłem kasę - Euro poszybowało w górę o ponad 50gr - rower mocno zdrożał i teraz czekam.. mam nadzieję że przynajmniej z nim nie będzie problemów
Gość BarteX88 Napisano 8 Listopada 2008 Napisano 8 Listopada 2008 Szczerze powiedziawszy nie wiem ile waży ale szacuję na ok. 10,5 kg. Jeszcze jedna fotka, tym razem czysty
Xanagaz Napisano 8 Listopada 2008 Autor Napisano 8 Listopada 2008 Weź lepiej jakiś aparat dorwij a nie telefon, no chyba, że to było zrobione aparatem.
Gość BarteX88 Napisano 8 Listopada 2008 Napisano 8 Listopada 2008 już nie pamiętam. a Co za ciemne czy jak ? bo u mnie jest dobry balans, a to co przysłałeś to strasznie jasne...
Xanagaz Napisano 8 Listopada 2008 Autor Napisano 8 Listopada 2008 U mnie jest bardzo ciemne, nie widzę jaki amor z przodu jest, jak korba się nazywa i co za przerzutka z tyłu, no ale jak chcesz
Gość BarteX88 Napisano 8 Listopada 2008 Napisano 8 Listopada 2008 Reba team, korba XT a z tyłu x.9 btw. czy ktoś z posiadaczów canyona na tym forum był na uphillu race śnieżka ? Widziałem tam fulla canyona i dlatego pytam
Rulez Napisano 8 Listopada 2008 Napisano 8 Listopada 2008 To zdjęcie to straszna lipa , niedoświetlone, duuuże ziarno, brak ostrości ... Sam rower - OK.
Gość BarteX88 Napisano 10 Listopada 2008 Napisano 10 Listopada 2008 To zdjęcie to straszna lipa , niedoświetlone, duuuże ziarno, brak ostrości ... odczepcie sie wreszcie od tego zdjecia. Nie komentowac.
nagast Napisano 6 Grudnia 2008 Napisano 6 Grudnia 2008 To już oficjalnie wchodzę do klubu ze swoim RC wczoraj przyszedł, złożyłem i przetestowałem czekam na maratony
Gość BarteX88 Napisano 4 Lutego 2009 Napisano 4 Lutego 2009 Nieźle wyposażony. Czekam na foto z terenu
Vagrant Napisano 22 Kwietnia 2009 Napisano 22 Kwietnia 2009 Witam! To i ja zaprezentuję swoją brykę, której posiadaczem jestem od dosłownie 2 dni Wygląda super, jeszcze lepiej się jeździ:
nagast Napisano 22 Kwietnia 2009 Napisano 22 Kwietnia 2009 długo nic ale w końcu się pojawił kolejny Canyon Mój wczoraj dopiero przeszedł poważną górską próbę w Janowicach. Spisał się na medal. Podjazdy długi łatwy - jestem mocniejszy (tak myślę więc może dla tego nie odczułem różnicy wagi. Swój podjazd testowy wjechałem szybciej niż na sztywniaku. Zero problemów z jakimś tam bujaniem Podjazdy strome i techniczne - na 100% wcześniej nie było tak łatwo świetnie się wspina Zjazdy - na razie mogę napisać tylko jedno słowo - Komfort! Jechał po wszystkim, a łatwo nie było (m.in. zjazd z Bolczowa)
Gość BarteX88 Napisano 17 Czerwca 2009 Napisano 17 Czerwca 2009 Po zmianach kosmetycznych. Siodełko, owijka, rogi no i koszyk
Vagrant Napisano 17 Czerwca 2009 Napisano 17 Czerwca 2009 Świetnie się prezentuje. A ten koszyk najlepszy Gdzieś go dostał??
Gość BarteX88 Napisano 17 Czerwca 2009 Napisano 17 Czerwca 2009 kupiłem Koszyk firmy Elite, ale tylko pod swoje bidony pasuje, reszta wypada. Twój Canyon też ładny, ahh ta nówka Jednak muszę przyznać że trochę żałuję że nie wziąłem białej ramki, fajniej by się teraz rower prezentował Aha, myślę jeszcze nad przemalowaniem Reby na biało, ALE nie wiem czy można bo golenie magnezowe są. Może ktoś zorientowany się wypowie na ten temat ? Chciałbym jeszcze dodać że prawie wszyscy posiadacze Canyonów (prócz Xanagaza) są z Dolnegośląska
Vagrant Napisano 17 Czerwca 2009 Napisano 17 Czerwca 2009 Chciałbym jeszcze dodać że prawie wszyscy posiadacze Canyonów (prócz Xanagaza) są z Dolnegośląska Też to zauważyłem W sumie mamy niedaleko do siebie. Nasuwa mi to pewną myśl o spotkaniu - zlocie. Może na którymś maratonie ??
Gość BarteX88 Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 Będę teraz w niedzielę w Lubinie, a potem w Krakowie (ale to na 50% bo za daleko). A reszta z was ?
MMB Napisano 13 Lipca 2009 Napisano 13 Lipca 2009 gratuluję ładnych maszyn. ja się zastanawiam nad kupnem Grand Canyona AL 6.0
BSzneider Napisano 24 Sierpnia 2009 Napisano 24 Sierpnia 2009 Wspaniale! Planuje zakup XC Nerve 6. Euro, spadaj! Czy wszystko zalatwialiscie po niemiecku czy mozna po angielsku? Pozdrawiam!
Xanagaz Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Napisano 25 Sierpnia 2009 Po angielsku wszystko załatwiałem bez najmniejszych problemów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.