nabial Napisano 1 Października 2008 Udostępnij Napisano 1 Października 2008 czy takie prowadzenie linki przedniej przerzutki jak np tu: http://www.bicicleteshop.com/index.php?tar...roduct_id=30159 czyli pod rama tam gdzie osadza sie najwiecej syfu mocno wplynie na dzialanie przerzutki? wg mnie jest to porazka chocby dlatego ze watpie iz w przypadku uszkodzenia "prowadnicy" linki znajdujaca sie pod mufa znajde w sklepie zamiennik czy moje obawy sa sluszne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKowalczyk Napisano 1 Października 2008 Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Można dostać zamiennik kosztujący jakieś grosze ( może 200-300 groszy). Co do pracy się nie wypowiem, bo dolny ciąg mam tylko w szosówce, a wiadomo, że syf tam inny niż w MTB. PS. Tak przyszłościowo jakbyś kupił 29er to mam oponki do sprzedania;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 1 Października 2008 Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Porazka chyba nie jest jesli te rozwiazanie stosuja spec i cannon, ujezdzam pierwszego od ponad 2.5 lat i nigdy sie nad tym nie zastanawialem, wszystko dziala jak nalezy. Co do prowadnicy to ciezko mi sobie wyobrazic aby to zniszczyc, aczkolwiek jest to mozliwe. Zadales mi zadanie domowe, musze sprawdzic jak jest z dostepnoscia tego 'czegos'. (MarcinKowalczyk byl szybszy ) a tak poza tym to pozdrowienia dla gliwic, mieszkalem tam wiekszosz mojego zycia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 1 Października 2008 Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Poza "kwestią usyfiającą" problemów bym nie widział. Oczywiście uszkodzić taką prowadnicę można, ale to już przypadek skrajny. Zresztą od czego mamy wynalazki kropelkopodobne Ja tak skleiłem nadpękniętą prowadnicę w moim fullu GT (odziedziczoną po poprzednim właścicielu) i działa bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 1 Października 2008 Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Tak jak poprzednicy, w moim Felcie nigdy nie miałem z tym problemów. Wydaje mi się, że na siłę szukasz problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 1 Października 2008 Udostępnij Napisano 1 Października 2008 niektorzy mowia ze 'kto szuka nie bladzi'.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybula Napisano 1 Października 2008 Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Jakby byly problemy z syfem to zawsze mozna na dlugosc niezabezpieczonej linki zalozyc koszulke termokurczliwa (tak zeby linka luzno sie w niej poruszala). Albo kupic oryginalne kondonki zbierajace syf (chyba jagwire takie robi). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 1 Października 2008 Udostępnij Napisano 1 Października 2008 (...)czy moje obawy sa sluszne? Nie, nie są - jedynie linki i część pancerza będą zbierać więcej syfów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.