Anitor Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 Witam. Składam koło 24 Single Tracka. Wszystko mam tylko brakuje mi jednej części, a mianowicie piasty. Zastanawiam się nad wyborem lecz nie wiem sam. Od dłuższego czasu oglądam Piastę "NS BIKES - Piasta COASTER SS [2008]". Czy polecacie tą piastę na tył? A może preferujecie inna do 200zł? Proszę o szybko odpowiedź.
Mod Team bogus Napisano 2 Października 2008 Mod Team Napisano 2 Października 2008 W tej cenie ciężko będzie ci coś znaleźć dużo lepszego. Możesz jeszcze poszukać Novateca, który jest tańszy a wyjeżdża z tej samej fabryki.
Anitor Napisano 2 Października 2008 Autor Napisano 2 Października 2008 Wiesz ja nie potrzebuje Piasty do lekkiego sportu... Kolega ostatnio Novateca Roz.... w cztery dupy...
Mod Team bogus Napisano 2 Października 2008 Mod Team Napisano 2 Października 2008 Ale ja nie napisałem nic o lekkim sporcie. Piszę tylko, że te piasty wyjeżdżają z tej samej fabryki. Moim zdaniem to dobry wybór jak za tą cenę, choć można dostać piastę o podobnych parametrach nieco taniej.
MrJ Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 Znaczy trzeba SingleSpeeda? Cena wyższa, ale moim zdaniem warto: DARTMOOR S-FORCE - używa go co prawda dziewczyna (sic wszyscy szowiniści! ) bo siostra ma Tina, ale piasta przeżyła połowę tegorocznego PP DH bez zająknięcia Z ostatniej chwili: jeśli się zdecydujesz xtra oferta: http://www.allegro.pl/item446208441_nowa_p..._ot_czarna.html - znam sprzedającego osobiście i ręczę że dostaniesz co chcesz, a lepszej ceny NIKT nie zaoferuje Z tym że z jego "uchwytnością" jest czasem różnie, zwłaszcza kiedy sezon zbliża się do końca tak jak teraz
Anitor Napisano 3 Października 2008 Autor Napisano 3 Października 2008 Hmmm.. Trochę ciężka... Ale jak patrząc wizualnie to chyba się na nią zdecyduje.
MrJ Napisano 4 Października 2008 Napisano 4 Października 2008 Lekka nie jest - fakt. Ale po 1sze ma oś skręcaną na śruby - nie do ruszenia przy poziomych hakach i tarczy 190mm co wcale takie oczywiste nie jest Po 2gie - waga 300g dla niektórych piast SS (Novatec) to bujda zupełna - piasta waży jak każda inna, ponad 400g BEZ zacisku (miałem jedną na wadze), a taka np. NS COASTER PRO - z tym że z driverem a nie zębatką to już ponad 500g, więc tu się niczego nie urwie Ale jeszcze raz, co do wytrzymałości, ceny a tej ofercie i ewentualnych z nią problemów w razie gdyby padła - polecam rzeczonego sprzedawcę... bo sam mam od niego połowę (albo i lepiej ) swoich części - z tym że nie muszę allegrować bo sklep stoi pod bokiem
MrJ Napisano 4 Października 2008 Napisano 4 Października 2008 Tak, ale ma driver a nie zębatkę - w razie awarii wydamy nie 20, a 140PLN!!! Oryginalny do Dartmoora K-Force - nie znam aktualnych cen co do złotówki i innych ofert, w razie gdybym się machnął o 5kę to pardon - choć niektórzy bardziej cenią sobie właśnie drivera, ale to inna zupełnie sprawa. Pisałem o "teoretycznej wadze" Novateca a nie NSa - 300g to liczą piasty szosowe a nie do street/dirt. A co do wyboru NS/Dartmoor popytaj znajomych o plusy i minusy zębatki i drivera. Gdybyś zdecydował się na zębatkę to nadal polecam Dartmoora bo mam z nim bezpośrednią styczność. Ale gdyby driver... to zarówno K-Force'a Dartmoora jak i ten NS to już pod 300PLN (z przesyłką) podchodzą. W cenie 200 - Dartmoor S-Force jak z początku. PS. Co do jeszcze jednej piasty - NS Coaster SS - NIE Coaster PRO! - za 139PLN - okazja faktycznie jest, ale ten akurat model ma swoje fochy związane z łożyskowaniem i kupując go zawsze się trochę ryzykuje. Tak czy inaczej - powodzenia w szukaniu!
Anitor Napisano 4 Października 2008 Autor Napisano 4 Października 2008 Hmmm. A co powiesz na używaną piastę ROMED QUILL? Mam okazje kupić
Xard Napisano 5 Października 2008 Napisano 5 Października 2008 NS coaster SS jest dobrą piastą. Miałem już dwie;) Pierwsza z 2005 roku chyba - sama piasta nie miała żadnych problemów, natomiast przy drugiej zmiane wolnobiegu niestety urwany został gwint ( tzn. cała część piasty na której jest gwint ). W nowszych modelach chyba wyeliminowali ten problem. Teraz mam SS z 2007 roku i pod względem piasty jest ok. Na pewno warto i do 200zł dostaniesz tylko kopie NSa.
Anitor Napisano 6 Października 2008 Autor Napisano 6 Października 2008 Ale co powiecie na Rmeda Quill ? Jeździłem na niej dziś.. po prostu wypas
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.