Skocz do zawartości

[Piasty] NS Coaster SS czy inna do single tracka ok. 200 zł - pomoc w wyborze piasty

Anitor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Składam koło 24 Single Tracka. Wszystko mam tylko brakuje mi jednej części, a mianowicie piasty. Zastanawiam się nad wyborem lecz nie wiem sam. Od dłuższego czasu oglądam Piastę "NS BIKES - Piasta COASTER SS [2008]". Czy polecacie tą piastę na tył? A może preferujecie inna do 200zł?

Proszę o szybko odpowiedź.

• Mod Team
Napisano

Ale ja nie napisałem nic o lekkim sporcie.

Piszę tylko, że te piasty wyjeżdżają z tej samej fabryki.

Moim zdaniem to dobry wybór jak za tą cenę,

choć można dostać piastę o podobnych parametrach nieco taniej.

Napisano

Znaczy trzeba SingleSpeeda? Cena wyższa, ale moim zdaniem warto: DARTMOOR S-FORCE - używa go co prawda dziewczyna (sic wszyscy szowiniści! :P ) bo siostra ma Tina, ale piasta przeżyła połowę tegorocznego PP DH bez zająknięcia :icon_mrgreen:

Z ostatniej chwili: jeśli się zdecydujesz xtra oferta: http://www.allegro.pl/item446208441_nowa_p..._ot_czarna.html - znam sprzedającego osobiście i ręczę że dostaniesz co chcesz, a lepszej ceny NIKT nie zaoferuje :wub:B):yes: Z tym że z jego "uchwytnością" jest czasem różnie, zwłaszcza kiedy sezon zbliża się do końca tak jak teraz ;)

Napisano

Lekka nie jest - fakt. Ale po 1sze ma oś skręcaną na śruby - nie do ruszenia przy poziomych hakach i tarczy 190mm co wcale takie oczywiste nie jest ;)

Po 2gie - waga 300g dla niektórych piast SS (Novatec) to bujda zupełna - piasta waży jak każda inna, ponad 400g BEZ zacisku (miałem jedną na wadze), a taka np. NS COASTER PRO - z tym że z driverem a nie zębatką to już ponad 500g, więc tu się niczego nie urwie :)

Ale jeszcze raz, co do wytrzymałości, ceny a tej ofercie i ewentualnych z nią problemów w razie gdyby padła - polecam rzeczonego sprzedawcę... bo sam mam od niego połowę (albo i lepiej ;) ) swoich części - z tym że nie muszę allegrować bo sklep stoi pod bokiem :)

Napisano

Tak, ale ma driver a nie zębatkę - w razie awarii wydamy nie 20, a 140PLN!!! Oryginalny do Dartmoora K-Force - nie znam aktualnych cen co do złotówki i innych ofert, w razie gdybym się machnął o 5kę to pardon :D - choć niektórzy bardziej cenią sobie właśnie drivera, ale to inna zupełnie sprawa.

Pisałem o "teoretycznej wadze" Novateca a nie NSa - 300g to liczą piasty szosowe a nie do street/dirt. A co do wyboru NS/Dartmoor popytaj znajomych o plusy i minusy zębatki i drivera. Gdybyś zdecydował się na zębatkę to nadal polecam Dartmoora bo mam z nim bezpośrednią styczność. Ale gdyby driver... to zarówno K-Force'a Dartmoora jak i ten NS to już pod 300PLN (z przesyłką) podchodzą. W cenie 200 - Dartmoor S-Force jak z początku.

PS. Co do jeszcze jednej piasty - NS Coaster SS - NIE Coaster PRO! - za 139PLN - okazja faktycznie jest, ale ten akurat model ma swoje fochy związane z łożyskowaniem i kupując go zawsze się trochę ryzykuje.

Tak czy inaczej - powodzenia w szukaniu! :P

Napisano

NS coaster SS jest dobrą piastą. Miałem już dwie;) Pierwsza z 2005 roku chyba - sama piasta nie miała żadnych problemów, natomiast przy drugiej zmiane wolnobiegu niestety urwany został gwint ( tzn. cała część piasty na której jest gwint ). W nowszych modelach chyba wyeliminowali ten problem. Teraz mam SS z 2007 roku i pod względem piasty jest ok. Na pewno warto i do 200zł dostaniesz tylko kopie NSa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...