Mod Team Pixon Napisano 30 Września 2008 Mod Team Napisano 30 Września 2008 Sprawa wygląda następująco. Koła plus inne drobiazgi będę kupować w jednym sklepie dlatego liczę na rabat. W tej chwili wybrałem następujące części z czego one mają być złożone. piasty: przód: XTR HB-M970 140g tył: XTR FH-M970 270g obręcz: Mavic XC 717 x2 840g szprychy: DT Revolution black 286g nyple: DT alu 20g Waga piast jest bez oryginalnych zacisków, ponieważ te po kupnie będę sprzedawał, a założę coś na imbus. Łączna waga kół z zaciskami 1580 g. Jak z wytrzymałością tych kół? Chyba pojeżdżą dłużej niż np. seryjny komplet XT (24 szprychy - brak sztywności), wszelkie Mavici do kwoty ok 1000 zł oraz komplet kół American Classic o te=>http://www.sklep.bikestacja.pl/product_info.php?products_id=1929 A może gdzieś można taniej, przy zachowaniu wytrzymałości, ale jednocześnie nie podnoszeniu masy sprzętu. Ogólnie mój cel był złożenie kół do 1500g. Jednak za te fundusze jest to nierealne, żeby były one trwałe, gdyż najsłabszym ogniwem będzie piasta.
Xanagaz Napisano 30 Września 2008 Napisano 30 Września 2008 Ostatnio też lookam na koła i takie coś wylookałem http://smartbikeparts.com/search_details.php?itm=WE2361 Nie wiem jak bardzo waga jest zaniżona, wiem, że problemy z dostępnością, z recenzjami i w ogóle mało o nich wiadomo, a przecież ich waga i cena za jaką je kupujemy powinny spowodować dość duży szum w Świecie. 1392g za 869PLN, Czyli teoretycznie można za 1000PLN kupić coś poniżej 1.5kg A propo tych pias, to podobno to jest Tune, przynajmniej z przodu.
rszturo Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 Xanagaz, piasty są firmowe suna, leciutkie: przód 80g, tył 240g z alu bębenkiem, ale nie wiem czy w Polsce dostaniesz te koła za mniej niż 1000 zł.
Xanagaz Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 http://209.85.135.104/translate_c?hl=pl&am...LQAdl_oPA6w-eMg Oblookaj tą stronkę i podziękuj 1179PLN.
Mod Team Pixon Napisano 1 Października 2008 Autor Mod Team Napisano 1 Października 2008 To teraz zlicz wagi i zobaczysz, że to wcale nie taka okazja cenowo/wagowa. Nie licząc piast oczywiście które wychodzą tutaj za pół darmo i są faktycznie lżejsze od kompletu który ja zaproponowałem, wszystko inne jest już cięższe. I to dużo np. szprychy (+200g), obręcz również cięższa (na dwóch 50g), za alu nyple również dopłata. To już prędzej te koła z pierwszego linku były by lepsze jeżeli chodzi o stosunek cena/masa, chociaż stanowią one wielką niewiadomą. A ja testerem nie chce zostać Sorry mistrzu, ale do całowania cię po stopach to ta oferta jeszcze nie wystarcza .
Xanagaz Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 Mistrzu, tak jak powiedziałeś, ściągasz koła, sperzedajesz to gówno co okrąża piasty i dajesz tam inne gówno jakie chcesz. Na przykłd EQ 21 350g (99PLN x2) za sztukę albo UFO 370g (139PLN x2) za sztukę, a ten cały sh*t kupisz w 7anna produkcji jakże niesamowitego SunRingle, tylko nie wiem czy mam myć te stopy czy nie Elo, elo 32150 :]
Mod Team Pixon Napisano 1 Października 2008 Autor Mod Team Napisano 1 Października 2008 To teraz szybkie podliczenie: Kupuje te koła za powiedzmy ok. 1200 zł. Zostawiam piasty i cieszę się lekkim kompletem za xxx zł ? Obręcze jeszcze jako tako dało by radę sprzedać. Nowe ze sklepu kosztują 85 zł, może ja sprzedałbym je za 80 zł. Jednak nie sądzę z racji tego, że są srebrne, a teraz każdy woli składać na czarnych. Czyli na obręczach mam 150 zł w kieszeni. Zatem cena piast już jest w okolicach 1050 zł. I teraz zaczynają się schody szprychy Niro 2.0 co to jest ? Niby ze stajni DT, jednak w polsce nikt o tym nigdy nie słyszał, więc bym musiał niezły bajer wcisnąć, żeby to sprzedać. Dajmy na to, że ktoś by się skusił choć wątpię żebym znalazł jelenia na nie dajmy na to, że bym je wystawił po 0,8 zł sztuka. To na całym komplecie 64szt. zarobił bym 51 zł W tej chwili piasty kosztują już, albo wciąż aż! 1000 zł. W sumie i tak dobry wynik, bo piasty wychodzą taniej niż w Polsce o ok. 180 zł. Ale to i tak za dużo bo komplet kół jest wtedy ponad moją granicę cenową.
Xanagaz Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 Jeszcze, aby dobić, trzeba doliczyć koszty wysyłki. Czyli wychodzi na to, że musisz nie jeść przez miesiąc i Twoja granica cenowa znacznie się przesunie do góry, ale nic na siłę
ukaniex Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 Pixon nie myślałeś o EQ 21? Są tańsze ,lżejsze i wcale nie takie złe jak to wszyscy piszą. Sam jeżdżę na 717 i myślę by zmienić na EQ ze względu na wagę i cenę. BTW. bikestacja ma koła xtr/717/comp za 999zł na alledrogo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.