Skocz do zawartości

[rower] Trance X czy moze cos bardziej pod XC? ok 5 tysiecy zł

Filus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak się składa że Cube AMS Pro posiada taką Rebe , czyli automatycznie rower posiada taką mozliwość !!!

Proponuje pojezdż sobie na samej Rebie może to ci coś wyjaśni , najlepiej bez kół i z nie dociętą rurą sterową .

Oczywiscie ze inne rowery tez mogą miec Rebe Race z systemem Uturn , ja przedstawiam propozycje roweru o skoku zawieszenia 100 mm , z mozliwoscią zmiany przedniego 85-115 ze sportową geometrią .

Napisano

Panowie, nie jestem modem ale mysle, ze mam cywilne prawo zwrocic Wam uwage. Jest to juz ktorys temat w ktorym mam 'przyjemnosc' czytac Wasze, delikatnie mowiac wymiany zdan, ktore zasmiecaja tylko dany watek. Wezcie sobie na wstrzymanie. Pozdrawiam.

Napisano

Ostrzegam - już mało dyplomatycznie: jeśli jeszcze raz zobaczę posty w stylu tych usuniętych, obaj dyskutanci odpoczną sobie od forum na naprawdę długich urlopach.

Napisano

na razie maraton dla mnie moze byc w pewnym sensie wyzwaniem i bd startowl w nim wlasnie dla wyzwan i dobrej zabawy jesli jednak kiedys mi sie to bardziej spodoba moze zaczne sie scigac na bardziej powaznie ( jeszcze mam duzo czasu ) no to wtedy polowal bym na jakiegos lepszego "ściganta" a na razie wystarczy mi cos w stylu roweru jaki mi zaproponował harry-peek

Napisano

A tak wracając do tematu - pisząc o "zwykłym Horście" miałem na myśli to, że ten system zawieszenia jest już niemłody i niepozbawiony wad - dziś "high-tech" są systemy o wirtualnej osi obrotu jak VPP, Maestro, krajowy Cypox Duncona itp. - ale jednocześnie prosty w konstrukcji i łatwo dostępny za niewielkie pieniądze, nawet już w rodzimym Krossie :)

Do tego dochodzi jeszcze jeden aspekt - cały czas podawane są tu ceny rowerów / ram NOWYCH. A czasami za naprawdę niewielką kasę można znaleźć sprzęty typu "dostałem na urodziny ale nie chce mi się jeździć" - okazje trafiają się rzadko ale jednak SĄ.

PS. Może to i jednozawias ważący 14kilo do AM/Enduro a nie XC/AM/maraton, ale po pierwsze dostajesz sprzęt bardzo oryginalny (że też już mam fulla :) ), a po drugie włożysz weń może tysiaka (na korbę, koła w postaci obręczy, szprych i opon, może hamulce czy kokpit choć to już detale) i schodzisz na wadze w okolice "trzynastki z haczkiem albo i mniej" dla skoku 140/140 - patrz Cannondale Prophet Wooyka w dziale "sprzedam" :angry2::D :D

Napisano
Bo tytuł tematu świadczy, że nie o taką cenę mu chodziło :icon_mrgreen:

Ale moze w miedzyczasie zmolestowal swinkie skarbonkie? No co by tu nie mowic, titusy fajne sa ;-)

Napisano
Czyli - Titus Motolite za 10 980 zł ???

No widzisz, pare postow wyzej tak precyzyjnie potrafiles wyznaczyc roznice miedzy skokiem ramy a skokiem roweru :icon_mrgreen:

W cenniku jest jeszcze jeden ML znacznie tanszy. Dodatkowo cennik byl liczony dla wyzszego kursu$, nie wspominajac juz o jakimkolwiek rabacie.

MrJ, to fakt od kiedy skonczyla sie ochrona patentowa w Europie, system upowszechnil sie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...