Rulez Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 To nie Cube posiada możliwość zmiany skoku (rama takiej możliości nie ma) - tylko zamontowany tam amor , i wiele rowerów ma amory ze zmianą skoku. Możliwość zmiany skoku mają np. Titus, Rockmachine, czy Poison Prosphor T , czy np. taki Crest : http://www.bike-x-perts.com/product_info.p...ducts_id/138986
mwegrzyn Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 Tak się składa że Cube AMS Pro posiada taką Rebe , czyli automatycznie rower posiada taką mozliwość !!! Proponuje pojezdż sobie na samej Rebie może to ci coś wyjaśni , najlepiej bez kół i z nie dociętą rurą sterową . Oczywiscie ze inne rowery tez mogą miec Rebe Race z systemem Uturn , ja przedstawiam propozycje roweru o skoku zawieszenia 100 mm , z mozliwoscią zmiany przedniego 85-115 ze sportową geometrią .
Rulez Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 Rama Cube nie posiada mozliwości zmiany skoku , a sama zmiana skoku do 115 z przodu, to nie wszystko
mwegrzyn Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 Nikt nie pisał o tym że rama posiada mzliwośc zmiany skoku . Nie ma systemu u turn w damperach Foxa , no ale faktycznie mogło cie to wprowadzić w błąd , hehe.
harry-peek Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 Panowie, nie jestem modem ale mysle, ze mam cywilne prawo zwrocic Wam uwage. Jest to juz ktorys temat w ktorym mam 'przyjemnosc' czytac Wasze, delikatnie mowiac wymiany zdan, ktore zasmiecaja tylko dany watek. Wezcie sobie na wstrzymanie. Pozdrawiam.
Ecia Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 Ostrzegam - już mało dyplomatycznie: jeśli jeszcze raz zobaczę posty w stylu tych usuniętych, obaj dyskutanci odpoczną sobie od forum na naprawdę długich urlopach.
Filus Napisano 2 Października 2008 Autor Napisano 2 Października 2008 na razie maraton dla mnie moze byc w pewnym sensie wyzwaniem i bd startowl w nim wlasnie dla wyzwan i dobrej zabawy jesli jednak kiedys mi sie to bardziej spodoba moze zaczne sie scigac na bardziej powaznie ( jeszcze mam duzo czasu ) no to wtedy polowal bym na jakiegos lepszego "ściganta" a na razie wystarczy mi cos w stylu roweru jaki mi zaproponował harry-peek
Rulez Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 wystarczy mi cos w stylu roweru jaki mi zaproponował harry-peek Czyli - Titus Motolite za 10 980 zł ???
Rulez Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 Bo tytuł tematu świadczy, że nie o taką cenę mu chodziło
MrJ Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 A tak wracając do tematu - pisząc o "zwykłym Horście" miałem na myśli to, że ten system zawieszenia jest już niemłody i niepozbawiony wad - dziś "high-tech" są systemy o wirtualnej osi obrotu jak VPP, Maestro, krajowy Cypox Duncona itp. - ale jednocześnie prosty w konstrukcji i łatwo dostępny za niewielkie pieniądze, nawet już w rodzimym Krossie Do tego dochodzi jeszcze jeden aspekt - cały czas podawane są tu ceny rowerów / ram NOWYCH. A czasami za naprawdę niewielką kasę można znaleźć sprzęty typu "dostałem na urodziny ale nie chce mi się jeździć" - okazje trafiają się rzadko ale jednak SĄ. PS. Może to i jednozawias ważący 14kilo do AM/Enduro a nie XC/AM/maraton, ale po pierwsze dostajesz sprzęt bardzo oryginalny (że też już mam fulla ), a po drugie włożysz weń może tysiaka (na korbę, koła w postaci obręczy, szprych i opon, może hamulce czy kokpit choć to już detale) i schodzisz na wadze w okolice "trzynastki z haczkiem albo i mniej" dla skoku 140/140 - patrz Cannondale Prophet Wooyka w dziale "sprzedam" :D
wkamil Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 Bo tytuł tematu świadczy, że nie o taką cenę mu chodziło Ale moze w miedzyczasie zmolestowal swinkie skarbonkie? No co by tu nie mowic, titusy fajne sa ;-)
harry-peek Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 Czyli - Titus Motolite za 10 980 zł ??? No widzisz, pare postow wyzej tak precyzyjnie potrafiles wyznaczyc roznice miedzy skokiem ramy a skokiem roweru W cenniku jest jeszcze jeden ML znacznie tanszy. Dodatkowo cennik byl liczony dla wyzszego kursu$, nie wspominajac juz o jakimkolwiek rabacie. MrJ, to fakt od kiedy skonczyla sie ochrona patentowa w Europie, system upowszechnil sie.
Rulez Napisano 3 Października 2008 Napisano 3 Października 2008 To co , jest w cenie 5000 ??? (dobrze, że mamy na forum dealera , można się czegoś dowiedzieć)
harry-peek Napisano 3 Października 2008 Napisano 3 Października 2008 Wtedy bylby to sponsoring, bo musielibysmy do niego doplacic Ale nie jest to 11k.
Rulez Napisano 3 Października 2008 Napisano 3 Października 2008 No właśnie , bo nawet w Stanach nie jest tani (bez cła , VAT i transportu).... http://www.bigringcycles.com/ProductDetail...=titusmotolite1
harry-peek Napisano 6 Października 2008 Napisano 6 Października 2008 Ale jak by nie bylo to w poblizu 5k.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.