Skocz do zawartości

[rower]Grand Canyon 9.0 - co przemawia za a co przeciw?

r00d

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

czy ktoś mógłby udzielić mi jakichkolwiek informacji dotyczących Grand Canyona 9.0?

Przeszukując fora rowerowe natknąłem się tylko na kilka wzmianek odnośnie tej firmy (pewne propozycje, alternatywy kupna) jednak nikt nie poświęcił więcej czasu i tekstu na opisanie tak producenta jak poszczególnych jego produktów.

Spotkałem się również opinią, iż marki takie jak Radon, Transalp czy Canyon właśnie to fenomenalne rozwiązanie dla osób, które rezygnując z lansu decydują się za niższą kwotę zostać posiadaczami bicykla o tych samych a czasem korzystniejszych osiągach, bogatszej specyfikacji. Czy jest to poprawne rozumowanie?

Czy jako poszukujący roweru do XC; turystyki typu: rower, plecak namiot, karimata, śpiwór, góry; szlaków leśnych, żwirowych, polnych, mazurskich, nadmorskich mogę śmiało zaryzykować kupno Grand Canyona 9.0?

http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/eq...AFQMh#equipment

bardzo proszę o wyrażenie swoich opinii na temat jaki poruszyłem co mam nadzieje bardzo mi pomoże :)

pozdrawiam.a

Napisano

czyżby nikt nie znał tego producenta? sprawa dotyczy tego, że info jest jakieś na stronie Canyona ale to tylko w formie promocji a ja poszukuje opinii użytkowników albo "kogoś kto gdzieś zasłyszał".

Napisano

bardzo uznana w niemczech marka prowadząca sprzedaż bezposrednią. wpływa to na korzystny stosunek jakość cena tych rowerów. firma oferuje duzo za sensowne pieniądze.

co do jakości niekoniecznie tego roweru ale rowerow canyona moze sie wypowiedziec xanagaz - uzywa canyona torque - fulla - pomoze ci ocenic jakosc chocby ramy, spawow, lakieru.

Napisano

OK, zostałem wywołny to jazda. Jakość spawów - w sumie nie mam nic do zarzucenia, wyglądają solidnie, spawy są równomiernie położone i schludnie, no ale np. Pixonowi się nie podobają, woli swoje błyszczące jak psu jajka poisonowe. Co do lakieru, mówią, że jest anoda, pewnie gdzieś tam jest, na pewno na rurach górnej, dolnej i podsiodłowej oraz na tylnych widełkach. Mam jeszcze takie wstawki... darujmy sobie ten temat bo Ty tego problemu nie będziesz miał. Jak dla mnie anoda jest dobrej jakości. Górne widełki wahacza obił mi już trochę łańcuch, ale nie ma jakichś śladów aluminium które by sobie z pod spodu wystawało, po prostu są takie jakby wgniecenia w lakierze (swoją drogą to miejsce trzeba zabezpieczyć). Mogę się już coś nt. ich jakości obsługi klienta wypowiedzieć bo wysłałem u nich manetkę na gwarancję. Najpierw sam próbowałem majstrować przy manetce, napisałem im to, a oni to przyjeli na gwarę i już chyba do mnie nowa jedzie bo dostałem od nich info, że coś do mnie wysłali, obym miał rację. Na maile czasami odpisują długo (kilka dni) ale sprawy niecierpiące zwłoki załatwiają szybko. W sumie to tyle co miał bym na ich temat do powiedzenia. Na razie nic złego na temat ramy napisać nie mogę. Chociaż jest pewien szczegół, wygięta śruba trzymająca damper, na szczęście udalo mi siędostać za darmo taką śrubę w Łodzi, więc nie jest źle, co nie zmienia faktu, że takie śruby nie powinny się krzywić.

Jak chcesz coś więcej na temat tych rowerów to wchodzisz tutaj i masz tam informacji trochę http://www.mtb-news.de/forum/forumdisplay.php?f=124 przepuść przez translator http://translate.google.com/translate_t?hl=pl# i masz wystko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...