marychu Napisano 30 Września 2008 Napisano 30 Września 2008 Witam jestem posiadaczem od paru dni roweru z tarczami hydraulicznymi Cannondale Coda Expert. Chce wymienić płyn bo ledwo zipią ale nie wiem czy olej mineralny czy dot 4. Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Pytanie jeszcze jakie klocki do tych hamulców. Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki.
wildix Napisano 30 Września 2008 Napisano 30 Września 2008 zazwyczaj pisze na pokrywach zbiorniczków, btw jakiego koloru jest obecny płyn?
pudeleQ Napisano 30 Września 2008 Napisano 30 Września 2008 Do Cody z tego co pamiętam olej mineralny.
marychu Napisano 30 Września 2008 Autor Napisano 30 Września 2008 Nie posiadam zbiorniczków tylko śrubki odpowietrzające na klamkach. Poprzedni właściciel mówił że lał dot1. Po spuszczeniu była odrobina żółtego badziewia.
kopaczus Napisano 3 Października 2008 Napisano 3 Października 2008 Nawet z ciekawości spojrzałem dzisiaj na butelki z płynem do Cody. Niestety, nie ma tam żadnych informacji odnośnie składu i czym to można zastąpić. Ale sam bym nalał jakiegoś DOTa 4 raczej.
Schwefel Napisano 3 Października 2008 Napisano 3 Października 2008 Wiesz od oleju mineralnego nie powinno się nic stać. W drugą stronę jest gorzej bo jak zalejesz hample pod mineralny DOTem to masz po uszczelkach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.