Tadziuu Napisano 30 Września 2008 Napisano 30 Września 2008 Siemka wam ;] Dobra więc tak... mam problem bo szukam fajnych kólek do streetu w przystępnej cenie. Słyszałem, ze Obręcze SingleTack i do tego szprychy DT Champion będą ok... Co o tym myślicie? Od razu pisze, ze piasty już mam, a mianowicie są to : -Tył : NS Coaster 2008 -Przód : NS Roller jakiś tam rocznik ^^ A i jeszcze jedno... kolo ma byc na 26' i żeby było jak najsztywniejsze. Czekam na odpowiedzi. ;]
mane Napisano 30 Września 2008 Napisano 30 Września 2008 Single track nada się tylko na przód. Na tył lepiej zainwestuj w double tracka lub lżejszego s-type'a/mtx'a 33. St na tył jest zbyt słabą obręczą, szczególnie do ht. Piasty są dobre (aczkolwiek na przód ośka 20 by się przydała). A są na 32 czy na 36 otw.? A i jeżeli chodzi o szczegóły to koło 24" jest sztywniejsze od 26".
Tadziuu Napisano 30 Września 2008 Autor Napisano 30 Września 2008 No i wlasnie o to chodzi... nie wiem czy brac na 24' czy na 26'... a kolka sa na 36 szprych. Bo jest taka sprawa ... na razie mam duala i troche robie pod street... amorek Marzocchi Bomber Z1 DropOff z 2002 r... rama jakas tam hawk 14' i tam singlespeed i te bzdety... ale w zime czaje sie na kupno ramki i sztywnego widelca. Rama to NS Suburban na 24' kola lub na 26' i widelec NS rns... i co by bylo pod to najlepsze ?? No i pod ten widelec bym musial zmienic piaste bo na razie mam na sztywna os... czyli w gre wchodzi jeszcze piasta na przod...
mane Napisano 30 Września 2008 Napisano 30 Września 2008 Na Twoim miejscu zostałbym przy amorku ze sztywną osią. Suby z amorami widziałem i geo wyglądało na przyzwoite. A amora zawsze możesz obniżyć troszkę. A wybór 24 vs 26 to już Twoja decyzja. 24 podobno bardziej zwinne. 26 rzadziej spotykane w streecie bo jest moda na 24.
Tadziuu Napisano 30 Września 2008 Autor Napisano 30 Września 2008 Dobra...tyle ze mam pekniecia pod korona na tym amorku.. na szczescie sie nei poszezaja... lecz dzis zaczelo je slychac... pstrykaja co jakis czas np przy hamowaniu lub stawaniu na przednim kole... robi to dosyc glosno ; / Szczerze to boje sie czy cos przypadkiem nie pierdyknie mi np przy ladowaniu lub przy 180...Amorek ma nowy olej , gestosc 10 W i sprezyny obwiniete tasma izolacyjna dla wiekszej ztywnosci ^^ ( patent wbrew moim przekonaniom dziala ;] ) a jego skok wynosi 130mm.... I Seryjnie chetnie bym go wymienil...
mane Napisano 30 Września 2008 Napisano 30 Września 2008 No to albo wymiana korony, albo inny amor czy wideł. Ale wtedy od razu lepiej coś wybierz, żeby potem piasty nie zmieniać. Chyba, ze nie masz funduszy.
Tadziuu Napisano 30 Września 2008 Autor Napisano 30 Września 2008 Wlasnie o to chozi ze fungusze mam i daltego sie czaje na ten sztywny widel z ta ramka.. no i do tego te kola stery i piasta przod... ^^ No dobra to dzeki..jesli chodzi o kola to kwestie mam juz wyjasniona... Jak czegos nie bede wiedzial to spytam sie w przeznaczonym do tego dziale.. dzieki :* ^^
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.