Rulez Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Jakaś super lekka też nie jest, ale liczy się niestety całość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 6 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 słowa nie ma o damperze ... ani jego braku No ale to takietam nieistotne dywagacje. Turnery nigdy nie pobijaly rekordow wagowych takze wszystko zgodnie z tradycja. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 (edytowane) Nowy Kucyk łoblatany To znaczy prawie, bo 26 km w siodle (łoj, zadek boli...) a 4 z buta, oto dlaczego: Ale za to stworzyłem nową prze... sztycę z regulacją Dobrze że haki dawali w nadmiarze do ramy, to i było co założyć więc śmiga sprzęt dalej. Ale jednak Tajwan to Tajwan Edytowane 28 Marca 2010 przez Janisław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 28 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Brawo Jasiu, sie znaczy Janislawie Co Ty zes najlepszego nawyprawial z tym hakiem i przerzutka? Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 29 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Tjuning optyczny i wagowy Bez haka jest jakieś 10g lżej, a łańcuch to dodatkowe -280g. Że już nie wspomnę o złotej spince... Akurat jechałem przez przecinkę i lekko dokręcałem. Nawet zauważyłem że jakaś grubsza gałąź wystrzeliła spod przedniego koła, ale przez myśl mi nie przemkło że może się rzucić na tylną przerzutkę... Chrupnęło, stuknęło i finito. Przerzutka przetrwała bez najmniejszego urazu, nawet się franca nie rozregulowała. A już miałem cichą nadzieję, że trzeba będzie jednak kupić X0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 29 Marca 2010 Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 (edytowane) Hak to raczej jakiś nietypowy ? Jeśli stara rama jeszcze nie sprzedana ... Edytowane 29 Marca 2010 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 29 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Hak taki... zakrzywiony http://derailleurhanger.com/images/DH_77_BIG.jpg Strachu nie ma bo z rowerem 2 lata temu dostałem zapasowy, więc już podmieniony. Ale chyba pobiegnę do ślusarza dorobić ze dwa jeszcze na zapas... W US & A wołają sobie 22 baksy za sztukę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 29 Marca 2010 Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 W US & A wołają sobie 22 baksy za sztukę. Złodzieje z USA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adass Napisano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 scie sie chopy rozpisali 2szt Konikow na forum a tu 8 stron do przeczytania rok prawie juz minal od ostatniego wpisu,wiec najwyzszy czas uzupelnic dzienniczek bo tu same zmiany ! wiec po kolei... oczywiscie wylecialy Highrollery ,przednia nawet sie buja na Allegro,ale zamiast upatrzonych Fat Albertow ,pojawily sie WTB.Weir na przodzie i Moto na tyl.Obie w wersji Race kupione za mlaka. osz F**k jak to jezdzi Weir faktycznie szybko zapycha sie blotem ,ale mimo to trzyma ! i to lepiej niz czysty Roller .Moto na tyle tez spisuje sie super.Dosc powiedziec,ze jeszcze ani raz sie nie zagrzebalem i ani razu nawet kolo nie zabuksowalo . Recon tez odlecial w sumie tez jeszcze na Allegro zamiast tego dorwalem czarnego Talasa '10 140 RLC no i w koncu podjechalem do konca taka sciezke co musialem z buta robic.wajcha na 100 i jadziem .pol obrotu a jaka roznica prawde mowiac mam go od 2 tygodni wiec nie do konca umiem go jeszcze ustawic ,ale jestesmy na dobrej drodze zeby sie dogadac przy okazji pojawily sie Hopy.15QR z przodu. prawde mowiac jakos nie czuje roznicy w sztywnosci ,ale za to jak wyglada no i ten terkoczacy tyl.wypas w zimie wymienilem lozyska korby.prawe bylo jeszcze w dobrym stanie,ale lewe prawie calkiem sie rozpadlo.w Enduro wolaja za koplet 20$ wiec grzech nie wymienic przy okazji wymienilem wszystkie lozyska w zawieszeniu,ale raczej profilaktycznie niz faktycznie potrzebnie.leza teraz w woreczku "na wszelki wypadek" no i tyle. Sprzedales Janislaw ta 17 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamos05 Napisano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) 2szt Konikow na forum... Jest i trzecia sztuka http://img249.images...ronresized.jpg/ http://img41.imagesh...onresized2.jpg/ Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez Adamos05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adass Napisano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 no ,widzialem na emtb moj konik byl tam pierwszy ale do tej pory go tam nie pokazalem,musze to w koncu zmienic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 19 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Sprzedales Janislaw ta 17 ? No już prawie Wrzuciłbyś jakieś fotki jak toto wygląda teraz. Ja na chwilę obecną zakończyłem inwestowanie w rower, no może jeszcze się w wakacje skuszę na i7 jak już będzie dostępne. A teraz tylko jazda! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel_P Napisano 2 Maja 2010 Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Jaki rozmiar ramy polecalibyscie dla kobiety- wzrost 164cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adass Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Jaki rozmiar ramy polecalibyscie dla kobiety- wzrost 164cm. 15 cali tu masz akuratny http://www.downcycles.com/store/2008-iron-horse-mkiii-comp-p-914.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamos05 Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Można dostac hak do przerzutki do IH 6Point6 w Polsce ?? Pytam się bo do ramy dostałem tylko jeden (który notabene jest już lekko skrzywiony) a zapasowy hak wypadałoby posiadac...są haki do Sundaya ale po pierwsze są inne po drugie kosztują majątek. A może są jakieś haki z innych brandów które sa podobne ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adass Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 raczej nie,zostaje chyba tylko Pilo http://www.pilo.co.il/Ironhorse_.aspx albo troszke taniej na amerykanskim ebay-u ew.jak ktos ma namiary na haki to poprosze ,sam chetnie dokupie do mojego ,bo w wielokrotne prostowania nie chce sie juz bawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 28 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Klaniam, Z angielskiego ebajca bedzie chyba szybciej i w sumie na jedno wyjdzie kosztowo... Niestety... Mialo sie stalke to byl jeden hak na cale zycie, teraz trzeba sie wykosztowywac na aluminiowe wynalazki Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Można se wyprodukować hak stalowy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamos05 Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Albo przerobic jakiś inny, podobny hak na hak Ironowy...i chyba tak zrobie, kupie jakiś podobny do seryjnego hak i go doszlifuje w garażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 A ja po pierwszym rwaniu zaopatrzyłem się w zapas 3 haków. Wyszło z przesyłką po 20 baksów za sztukę, więc jeszcze tragedii ni ma a przynajmniej jak urwę po raz kolejny to będzie co założyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adass Napisano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Panowie,ma ktos rozpiske srub zawieszenia ? Najbardziej potrzebuje parametry sruby dolnego ,najnizszego linku Z gory dzieki Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majster Napisano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Witam! Mam pytanie: czy tylny trójkąt w mkIII jest cieniowany? Zastanawiam się czy kupić http://www.allegro.pl/item1079558091_iron_horse_mkiii_elite_no_trance_reign_blur_enduro.html i martwi mnie trochę ten wgniot (zdjęcie 2gie od dołu). Przy okazji jak myślicie, ile warto dać za tą ramę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Nie mam pojęcia czy cieniowany czy nie, ale na fotce bardziej wygląda jak szlif niż faktycznie wgniecenie od uderzenia... Bardzo groźnie to nie wygląda. Co do ramki z allegro - widać że nie była jakoś szczególnie oszczędzana, w stanie jak na zdjęciach dałbym max 1700-1800zł. Z pozytywnych rzeczy to fakt że jest to rocznik 2008, w mojej opinii sporo lepiej wykonana niż nowsze - lepszy lakier, wykończenie poszczególnych elementów. Aha, no i gość też przyciął w ciula z wagą tej ramy - moja 17" z damperem i miskami sterów miała ponad 3kg, więc wątpię żeby 19" była lżejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Wygląda to, jak by rama przejechana była jakąś kątówką (mocno i głęboko zeszlifowana) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majster Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Myślisz że jest się czym martwić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi