Rulez Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 (edytowane) Była rozważana przez chwilę ale nie chcę się zachowywać jak baba, która co 15 minut zmienia koncepcję - zostaje kucyk i już Słusznie , trzeba objeździc nowe cydo, w końcu jest to mimo wszystko bardzo porządna rama. Generalnie rozbierałem juz Manitacze, włącznie z przekładaniem bebechw i przeróbką tłumika , jednak na przeglądy gwarancyjne wysyłałem do serwisu, ale Minety jeszcze nie ruszałem, na razie chodzi. Wymiana oleju w tłumiku to nie problem, sam tłumik też nie jest skomplikowany. Edytowane 2 Marca 2010 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 2 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 No i właśnie chyba zawiozę do wigwamu na serwis. Przy okazji - zważyłem kucyka 17". Z nabitymi miskami sterów i Monarchem 3084g, bez Monarcha ale ze śrubami trzymającymi damper 2826g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 2 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Klaniam, No nie da sie ukryc ze te wszystkie krzywki i ogniwka swoje waza... 2.880 to moj Pryszcz ma z damperem i zaciskiem sztycy. Tez 17"... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 (edytowane) A moja 2713 gr, bez misek z 1 śrubą dampera w rozm. 19" Edytowane 2 Marca 2010 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 (edytowane) A moja 2750g ze sterami damperem L(20"). Licytujemy się.... to teraz ktoś z carbonem Edytowane 3 Marca 2010 przez got3n Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Jutro napiszę ile moja nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 moj ibis z tlumikiem wazy ok 2750 gram, sl 2450 wg producenta, jednak z tego co mi podawali to nie za bardzo mi sie zgadza hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Jutro napiszę ile moja nowa A co nowego zapodałeś?? Jak myślicie, będzie dobrze działać w kucyku? Cloud Nine Cult Bikes chce za niego 1390 peelenów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 (edytowane) No to waży 3118 gram w rozmiarze L, z damperem i zaciskiem sztycy . Rozumiem że jest cięższa niż ramy 17", ale że jest cięższa od 20" Gianta Trance Jak myślicie, będzie dobrze działać w kucyku? Tobo lubi takie egzotyki, niech coś skrobnie. Edytowane 4 Marca 2010 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Już z Tobo przedyskutowałem na gg tego wybryka i jeszcze chwilkę poczekam z decyzją Może uda wyrwać się z upustem przy okazji oddania starego dampra w zamian. To jaką ramkę teraz zapodałeś? Też horst czy coś bardziej fikuśnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 (edytowane) Jedeń gość co się udziela w tym temacie napisał o niej : Fuuuuujjjjjj!!!! To ja Cie wtedy nie znam Nie wiem czy się nie pośpieszyłem z zakupem (chociaż i tak w domu wojna) , bo teraz jest Turner do wyrwania http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=49576 I Kucyki jeszcze tańsze : http://www.chainreactioncycles.com/Brands.aspx?BrandID=1129&PartnerID=3118 Edytowane 4 Marca 2010 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 w końcu się zdecydowałeś Expert cy cuś wyżej? I gdzie obrazki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Dokładnie to się nazywa : Stumpjumper FSR Pro Frame M5 http://img26.imageshack.us/img26/9987/dscf6120u.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Klaniam, Zatem to oficjalne. Moze mi sie Pan Panie Rulez od dzis przestac klaniac... Zrobilem sobie wstepne oszacowanie projektu Sultan i ... dam sobie siana. Nawet po ekonomicznie przyzwoitej taniosci musialbym wypaskudzic prawie 2400£ aby postawic sprzet na kolach ktore nota-bene i tak posiadam. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 na razie Panie Ivan to ja mam wojnę w domu, przestanę się Panu kłaniać jak dojdę do siebie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 nie miala baba problemu, to sobie Szpeca kupila... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Rulez, czym Stumpjumper FSR Pro Frame M5 rozni sie od Stumpjumpera FSR Expert 2010? Czy to jest to samo? Wyglada za######iscie, moj ma byc za tydzien w sklepie. Jak zmontujesz caly rower to napisz jak to lata, bo jestem bardzo ciekawy. Za tydzien musze wybrac EX9 czy Stump FSR Expert. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 (edytowane) Kiedyś Jeremi Przybora powiedział, że kobieta jest najlepszym przyjacielem człowieka, ale to nieprawda ... Najlepsze jest to , że nie objeździłem tej ramy przed zakupem, a geometria jest nieco nietypowa Rulez, czym Stumpjumper FSR Pro Frame M5 rozni sie od Stumpjumpera FSR Expert 2010 Rama jest taka sama, nie wiem kiedy poskładam, jeszcze muszę ostatnią jazdę przed rozbiórką na starym zaliczyć , a śniegiem sypnęło ... pzdr. Edytowane 4 Marca 2010 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 5 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 (edytowane) Klaniam, Zatem to oficjalne. Moze mi sie Pan Panie Rulez od dzis przestac klaniac... HAŃBAAA!!! Zrobilem sobie wstepne oszacowanie projektu Sultan i ... dam sobie siana. Nawet po ekonomicznie przyzwoitej taniosci musialbym wypaskudzic prawie 2400£ aby postawic sprzet na kolach ktore nota-bene i tak posiadam. Szacunek... I. Rama sułtana 1420 funta, amor od naczelnego dilera tanich części (Tobo), koła masz, napędu i hamulca na początek nie potrzebujesz bo i po co - z napędem to se każdy potrafi jeździć. A za to jaki oryżinal by powstał Rulez - całkiem fajnie to wygląda, ciekawym działania foksiastego braina. Ciut ciężkawa, ale przynajmniej to nie ja będę mieć najcięższą ramkę Edytowane 5 Marca 2010 przez Janisław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 (edytowane) Ciut ciężkawa, ale przynajmniej to nie ja będę mieć najcięższą ramkę No nie wiem : Przy okazji - zważyłem kucyka 17". Z nabitymi miskami sterów i Monarchem 3084g Teraz masz 19", ja ważyłem z zaciskiem sztycy, miski sterów do mojej nie przychodzą koła masz Jeśli już, to ma tylko jedno koło 29" - przednie (jeśli go nie rozbebeszył/ sprzedał). Edytowane 5 Marca 2010 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Klaniam, Ja juz bycmoze sie starzeje oraz to i owo umyka mojej percepcji ale skoro napisalem: Nawet po ekonomicznie przyzwoitej taniosci musialbym wypaskudzic prawie 2400£ aby postawic sprzet na kolach ktore nota-bene i tak posiadam. To sie znaczy ze komus tu dzialania wojenne takze na postrzeganie wplywaja Jeśli już, to ma tylko jedno koło 29" - przednie (jeśli go nie rozbebeszył/ sprzedał). A z reszta co ja sie tu produkuje do jakiegos specjalisty Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 (edytowane) Tak to jest, jak się czyta po łebkach Dzisiaj już spokojniej, jak na razie tylko oglądam sprzęcior, czekam na nowe pancerze, i ostatnią traskę na starym, rama nie jest lekka, ale nowy Turner bez dampera (tak rozumiem z opisu) w rozm. LG waży 3,170 kg. Edytowane 5 Marca 2010 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Tak to jest, jak się czyta po łebkach Wlasnie w/ a nie w/o... Sultan L z RP23 3229g Spot L z RP23 3175g Jak juz zauwazylem. Te wszystkie ogniwka, krzywki i inny szmelc swoje wazy... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 (edytowane) Ja patrzyłem tu : http://www.turnerbikes.com/010/010spot.html , w zakładce Geometry jest podana waga ramy "frame weight", słowa nie ma o damperze Ale nie jestem maniakiem niskiej wagi, wystarczy jak jest rozsądna. Edytowane 5 Marca 2010 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 O widze że kolor "sraczki przez duże S" ma teraz troszkę inny odcień Rama sama w sobie pewnie ciężka nie jest ale damper i owszem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi