Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

słowa nie ma o damperze :)

... ani jego braku B)

No ale to takietam nieistotne dywagacje. Turnery nigdy nie pobijaly rekordow wagowych takze wszystko zgodnie z tradycja.

Szacunek...

I.

• 4 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

Nowy Kucyk łoblatany :D

To znaczy prawie, bo 26 km w siodle (łoj, zadek boli...) a 4 z buta, oto dlaczego:

dsc01731280x850.th.jpg

dsc01741280x850.th.jpg

Ale za to stworzyłem nową prze... sztycę z regulacją :D

dsc0175850x1280.th.jpg

Dobrze że haki dawali w nadmiarze do ramy, to i było co założyć więc śmiga sprzęt dalej. Ale jednak Tajwan to Tajwan :voodoo:

Edytowane przez Janisław
Napisano

Tjuning optyczny i wagowy :P

Bez haka jest jakieś 10g lżej, a łańcuch to dodatkowe -280g. Że już nie wspomnę o złotej spince... :icon_mrgreen:

Akurat jechałem przez przecinkę i lekko dokręcałem. Nawet zauważyłem że jakaś grubsza gałąź wystrzeliła spod przedniego koła, ale przez myśl mi nie przemkło że może się rzucić na tylną przerzutkę... Chrupnęło, stuknęło i finito.

Przerzutka przetrwała bez najmniejszego urazu, nawet się franca nie rozregulowała. A już miałem cichą nadzieję, że trzeba będzie jednak kupić X0 :whistling:

Napisano (edytowane)

Hak to raczej jakiś nietypowy ?

Jeśli stara rama jeszcze nie sprzedana ...

Edytowane przez Rulez
  • 2 tygodnie później...
Napisano

scie sie chopy rozpisali ;)

2szt Konikow na forum a tu 8 stron do przeczytania

rok prawie juz minal od ostatniego wpisu,wiec najwyzszy czas uzupelnic dzienniczek :D

bo tu same zmiany !

wiec po kolei...

oczywiscie wylecialy Highrollery ,przednia nawet sie buja na Allegro,ale zamiast upatrzonych Fat Albertow ,pojawily sie WTB.Weir na przodzie i Moto na tyl.Obie w wersji Race kupione za mlaka.

osz F**k jak to jezdzi :thumbsup: Weir faktycznie szybko zapycha sie blotem ,ale mimo to trzyma ! i to lepiej niz czysty Roller .Moto na tyle tez spisuje sie super.Dosc powiedziec,ze jeszcze ani raz sie nie zagrzebalem i ani razu nawet kolo nie zabuksowalo .

Recon tez odlecial :D w sumie tez jeszcze na Allegro :D

zamiast tego dorwalem czarnego Talasa '10 140 RLC :yes:

no i w koncu podjechalem do konca taka sciezke co musialem z buta robic.wajcha na 100 i jadziem .pol obrotu a jaka roznica :thumbsup:

prawde mowiac mam go od 2 tygodni wiec nie do konca umiem go jeszcze ustawic ,ale jestesmy na dobrej drodze zeby sie dogadac

przy okazji pojawily sie Hopy.15QR z przodu.

prawde mowiac jakos nie czuje roznicy w sztywnosci ,ale za to jak wyglada :D

no i ten terkoczacy tyl.wypas

w zimie wymienilem lozyska korby.prawe bylo jeszcze w dobrym stanie,ale lewe prawie calkiem sie rozpadlo.w Enduro wolaja za koplet 20$ wiec grzech nie wymienic

przy okazji wymienilem wszystkie lozyska w zawieszeniu,ale raczej profilaktycznie niz faktycznie potrzebnie.leza teraz w woreczku "na wszelki wypadek"

no i tyle.

Sprzedales Janislaw ta 17 ?

Napisano

Sprzedales Janislaw ta 17 ?

No już prawie :)

Wrzuciłbyś jakieś fotki jak toto wygląda teraz.

Ja na chwilę obecną zakończyłem inwestowanie w rower, no może jeszcze się w wakacje skuszę na i7 jak już będzie dostępne. A teraz tylko jazda!

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Napisano

Można dostac hak do przerzutki do IH 6Point6 w Polsce ?? Pytam się bo do ramy dostałem tylko jeden (który notabene jest już lekko skrzywiony) a zapasowy hak wypadałoby posiadac...są haki do Sundaya ale po pierwsze są inne po drugie kosztują majątek. A może są jakieś haki z innych brandów które sa podobne ??

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

Z angielskiego ebajca bedzie chyba szybciej i w sumie na jedno wyjdzie kosztowo...

Niestety... Mialo sie stalke to byl jeden hak na cale zycie, teraz trzeba sie wykosztowywac na aluminiowe wynalazki :)

Szacunek...

I.

Napisano

Albo przerobic jakiś inny, podobny hak na hak Ironowy...i chyba tak zrobie, kupie jakiś podobny do seryjnego hak i go doszlifuje w garażu :)

Napisano

A ja po pierwszym rwaniu zaopatrzyłem się w zapas 3 haków.

Wyszło z przesyłką po 20 baksów za sztukę, więc jeszcze tragedii ni ma a przynajmniej jak urwę po raz kolejny to będzie co założyć.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Panowie,ma ktos rozpiske srub zawieszenia ?

Najbardziej potrzebuje parametry sruby dolnego ,najnizszego linku

Z gory dzieki

Pozdrower ;)

Napisano

Nie mam pojęcia czy cieniowany czy nie, ale na fotce bardziej wygląda jak szlif niż faktycznie wgniecenie od uderzenia... Bardzo groźnie to nie wygląda.

Co do ramki z allegro - widać że nie była jakoś szczególnie oszczędzana, w stanie jak na zdjęciach dałbym max 1700-1800zł.

Z pozytywnych rzeczy to fakt że jest to rocznik 2008, w mojej opinii sporo lepiej wykonana niż nowsze - lepszy lakier, wykończenie poszczególnych elementów.

Aha, no i gość też przyciął w ciula z wagą tej ramy - moja 17" z damperem i miskami sterów miała ponad 3kg, więc wątpię żeby 19" była lżejsza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...