Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

o-to-wlasnie...

W tescie Pryszcza na DWL'u stwierdzili ze wlaczanie PP to poprostu kryminalne przestepstwo gdyz uposledza aktywnosc zawiasu.

No ale niektorzy lubia jak im full pod tylkiem sztywnieje, co-nie Rulez :wallbash:

Szacunek...

I.

Napisano

Nie mogę teraz tego trafić ale na jakimś hamerykanckim forum wyczytałem, że do IH był specjalnie ustawiany Porpedal w tych Floatach R, tak żeby optymalnie działał z DW-Linkiem.

I to ma jakiś tam sens, bo w R nie można wyłączyć PP. Ale w takim RP23 możesz ustawiać platformę jak chcesz.

Napisano (edytowane)
No ale niektorzy lubia jak im full pod tylkiem sztywnieje, co-nie Rulez

Tak, HorstLink a nie DWLink :rolleyes: i sztywnieje na asfalcie czy innym gładkim , a nie na na wybojach :)

Ponadto zmulający Propedal to nie Brain ;)

Edytowane przez Rulez
Napisano (edytowane)

Ale też, ja nie taka ramę chcę nabyć ;) (dla mnie IH 19" jest minimalnie za krótki i niestety ma podsiodłówkę 30 mm) pasował by mi inny DW Link, ale drogie cholerstwo ;)

Edytowane przez Rulez
Napisano

Hmmm, albo nie umim znaleźć, albo nie podają w jakiej specyfikacji chcą go ożenić za 11 klocków.

Samarama w US jest za dwa i pół tysiąca baksów, więc nawet kusząco...

Napisano (edytowane)

Kosmiczne ceny :(, ale jak się nie ma kasy .. to można pomażyć :D

IronHorse wychodzi przy tym prawie darmo :)

I tym sposobem zbliżam się do aluminiowego Speca ;)

Edytowane przez Rulez
Napisano

Właśnie patrząc na ceny to wychodzi że Iron to taka marketowa wersja DW-Linka :)

Rulez, a myślałeś o czymś takim?

Wczoraj będąc w samotni trafiłem na test Dune'a z tym samym zawieszeniem i podobno bardzo interesujące rozwiązanie. A do tego marka taka nietutejsza :(

Napisano

Hmmm, albo nie umim znaleźć, albo nie podają w jakiej specyfikacji chcą go ożenić za 11 klocków.

Samarama w US jest za dwa i pół tysiąca baksów, więc nawet kusząco...

... wiem - wychodzi ok 7,5 tys. jednak do tego trzeba doliczyc przesylke - nie wiem ile, no moze tanio to 100-200 zeta. no i jeszcze wujek albo ciotka w stanach przydaliby sie byc - co by cla nie placic. jesli sie wpadnie to cena rosnie o ile? w sumie chyba clo i podatek ok 30 procent... wtedy juz robi sie srednio ciekawie czyli pod dyche w zlociszach.

ja bym porownal ceny santy w polsce (najnizsze chyba na swiecie) i ceny ibisa - czyli blur lt karbon vs ibis mojo. tu juz chyba sie stosunki wyrownuja, z korzysca dla santy bo jest w polsce znana. za lt karbona chilecki chce ponad 7 klockow ten sam skok. niestety nie ma ibisa alu - zapewne bylby tanszy.

sugerowalem rulezowi ze moj jest na sprzedaz - no ale on nie chce oczonego niebieskiego :)

Napisano (edytowane)
Rulez, a myślałeś o czymś takim?

Nie jest tak całkiem dobrze oceniany, w dodatku rama swoje waży , a ja już latka mam :)

no ale on nie chce oczo######nego niebieskiego

Ramy nie chciał bym raczej przemalowywać.

Właśnie, a jak jest z przemalowaniem takiej ramki? Wykonalne czy można zapomnieć?

Wykonalne, przecież rama jest malowana, jednak trzeba dobrego fachowca, żeby na tylu załamaniach powierzchni zacieków nie narobił.

Można te zedrzeć lakier - tak jak Spec Saussera, wtedy będzie orginalny carbon :verymad:

Edytowane przez Rulez
Napisano

Właśnie, a jak jest z przemalowaniem takiej ramki? Wykonalne czy można zapomnieć?

Jak możesz to podrzuć na priv jaka cena Cie interesuje za ptoka ;)

przemalowanie jest możliwe - dlaczego nie? na mtbr w poddziale ibisa jest ciemnozielony ibis, producent ramy wsparł nawet projekt firmowymi naklejkami, oczywiście bez gwarancji.

Napisano

Mam tylko wagę łazienkową i ona nie chytała masy MKIII, a pani w spożywczaku nie chciała przyjąć jej na swój sprzęt <_<

Zważę całego jak już poskładam...

Albo jak znajdę wcześniej wagę to zważę 17", bo duża już ze szpejem stoi.

Napisano (edytowane)

A niby jak ma być oblatany jak pilota ni ma? :)

20 marca ostatni wyjazd snowboardowy to i przygotowania idą w tym kierunku...

Zresztą co tu się tłumaczyć - będzie oblatany jak to zrobię i już :)

A jeszcze w związku z inną opcją, nie wiem czy i tej ramy nie wystawić na sprzedaż...

Rulez - specjalnie dla Ciebie zapożyczę wagę kuchenną i jutro zrobię co trzeba.

Edytowane przez Janisław
Napisano

Była rozważana przez chwilę ale nie chcę się zachowywać jak baba, która co 15 minut zmienia koncepcję - zostaje kucyk i już :icon_wink:

Rulez, małe pytanko do Ciebie - sam serwisujesz Mineciaka czy dajesz do jakiegoś warsztatu.

Coś mi się zdaje że mój coraz bardziej tępy się robi - jakby za duże tłumienie było...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...