Rulez Napisano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 (edytowane) Tak wstępnie, powoli zaczynam myśleć o Turnerze, zobaczymy co z tego wyniknie Ze specyfikacji Spota na 2008 wynika, że był tam RP 23, geo akurat pod 515 mm (Minuta 140 mm) http://www.turnerbikes.com/08fivespot.html Edytowane 26 Sierpnia 2009 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Hehe, ciekawa koncepcja Przy DW-Linku już raczej zostanę, bo co jak co ale ten system jest niemożliwy! To może przywieźć każdemu po ramce z US & A w przyszłym roku? Hurtowo będzie taniej Tak z ciekawości - ktoś wie czemu Turner zmienił zawieszenie z Horsta na jednozawias? Przeca to jakby krok w tył... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 To może przywieźć każdemu po ramce z US & A w przyszłym roku? Hurtowo będzie taniej Gdyby to było możliwe, to już zbieram kasę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 26 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Tak z ciekawości - ktoś wie czemu Turner zmienił zawieszenie z Horsta na jednozawias? Przeca to jakby krok w tył... Sprawa prosta... Kasa... Ostatnie Horsty Turner'a wyszly w 2006 roku. Wtedy wlasnie Spec opatentowal Horsta jako FSR i zaczal domagac sie oplat licencyjnych. A ze patent obowiazuje w Hamburgerowie, a Turner ciagle buduje swoje bajki tamze wlasnie... Faux bar TNT nie byl pono taki zly. Uzytkownicy wypowiadaja sie pozytywnie. Dwa lata TNT - 2007 i 2008 a potem DW-Link Pryszcz z DW-Linkiem jest opisywany jako agresywniejszy sprzet niz TNT i Horst. Oficjalnie mozna tam zenic amora 160mm Pisza o nim jako o Mini-RFX'ie A to juz jest naprawde duuuzo... Dzieki Janislaw ale ja zostane (przynajmniej na razie...) przy Horscie. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 (edytowane) Widać, że Turner nie zmienia geometrii, mimo różnych systemów zawieszeń (2005): http://www.turnerbikes.com/Catalog/Turner2005old.pdf Z tego co zauważyłem u Janisława, DwLink pochłania naprawdę niewiele energii i łatwiej startuje przy depnięciu. Edytowane 27 Sierpnia 2009 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 27 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 po co poprawiac cos co jest dobre? Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 (edytowane) A jednak zmienili, w 2010 ramka ma już inne geo No nie do końca, wsadzili wyższy amor, to i kąty się zmieniły, jednak rama krótsza o 8 mm. Edytowane 28 Sierpnia 2009 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Z tego co zauważyłem u Janisława, DwLink pochłania naprawdę niewiele energii i łatwiej startuje przy depnięciu. To fakt, ale coś za coś... Jako że kucyk leży odłogiem za sprawą Mańka, a 4 litery już mi się przyzwyczaiły do fulla, przed weekendem porwałem bratowego Cake'a do lasu No i jednozawias ze Swingerem chociaż o mniejszym skoku to jednak lepiej wybiera "liście" i na małych nierównościach jest bardziej komfortowy. Tyle że buja jak cholera, a mnie jako że to jednorazowa jazda nie chciało się bawić z SPV. No i ogromna różnica przy pokonywaniu większych kamyków i korzeni - Iron połyka z cichym mlaśnięciem, a Gary najpierw się zapada po czym wybija w powietrze. Ivan, złożyłeś już Spota czy cały czas podziwiasz jak pięknie wygląda nieruchomy i milczący?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 31 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Klaniam, Wlasnie dlatego mimo potencjalnej mozliwosci wybrania Spota na DW-Link'u zdecydowalem sie na Horsta. Bo jak mowia Homers DW-Link jest fajowy i agresywny ale to wlasnie Horst wybiera przyslowiowe liscie No z checia bym juz oblatal Pryszcza ale jak kalkuluje nie bedzie to wczsniej niz na wiosne. Zbyt duzo nakladow mnie czeka, nawet jakbym skanibalizowal czesc komponentow z Inbred'a Najwiekszy wydatek to oczywiscie amor i przynajmniej przednie kolo. Mam juz kilka pomyslow w temacie, jeden niestety bardziej kosztowny od drugiego... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Wlasnie dlatego mimo potencjalnej mozliwosci wybrania Spota na DW-Link'u zdecydowalem sie na Horsta. Nooo... Ale podejrzewam, że czterokrotna różnica w cenie też miała pewien wpływ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 1 Września 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Nooo... Ale podejrzewam, że czterokrotna różnica w cenie też miała pewien wpływ ... marginalny Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 1 Września 2009 Udostępnij Napisano 1 Września 2009 (edytowane) 4-ro zawias Horst nie jest zły (zero kopania w pedały), wiem coś o tym (a zwłaszca, że rama za 399 Euro) choć moja rama jest dosyć twarda jak na Horsta.(ale ja akurat nie lubię kanap) Jednak trochę mi brakuja mi tego startu Kucyka chociaż rama ramie nie jest równa i sprzęt Ivana na pewno będzie się inaczej prowadził (samo umieszczenie tłumika w jego konstrukcji powoduje większą miękkość). Ivan, co do składania, to faktycznie lepiej poczekać i kupić odrazu docelowo dobre podzespoły. Janisław, muszę stwierdziś, że Ivan ma jak na razie ,<puk,puk,puk> szczęśliwą rękę - Mineta chodzi bez problemów. Edytowane 1 Września 2009 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Ej, nie macie ochoty zrobić jakichś jazd próbnych na różnych ramkach? Brać rowerki w góry i jazda, kto na co ma ochotę Ja osobiście jeszcze nie śmigałem w życiu na Horście, a chętnie przetestowałbym i ten system Co do amorka - widać kwestia sztuki albo rocznika, jak by nie było ja mam ten rok wcześniejszy... No ale mam nadzieję że po naprawie będzie już latał jak złoto. Tylko ciekawe na kiedy go zrobią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 2 Września 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Ej, nie macie ochoty zrobić jakichś jazd próbnych na różnych ramkach? Brać rowerki w góry i jazda, kto na co ma ochotę Ja osobiście jeszcze nie śmigałem w życiu na Horście, a chętnie przetestowałbym i ten system Co do amorka - widać kwestia sztuki albo rocznika, jak by nie było ja mam ten rok wcześniejszy... No ale mam nadzieję że po naprawie będzie już latał jak złoto. Tylko ciekawe na kiedy go zrobią... nie no ochota to jest jak wszyscy diabli... Ino budzet juz tak rozciagniety ze trzeba bedzie pykac pomalenku. Nawet w najslabszej wersji musze kupic amora zeby postawic Pryszcza na kolach... Jaskies stare zapasowe komponenty by sie trafilo mimo to Maniek to wydatek okolo 500 funciorow. Niestety promocje sie pokonczyly i sa dostepne tylko modele 2009 w cenie sugerowanej... Nie wykluczam jednak ze moglibysmy jakbogiallach pozwola spotkac sie w jakims radosnym miejscu na weekend, gdzies tak na wiosenke i zrobic tesciki porownawcze. Tylko najpierw poskladac to-to trzeba do kupy... A jak mnie sie zdawa tylko Rulez ma aktualnie sprawny rower Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 2 Września 2009 Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Mam sprawny, i mam nadzieję, że tak zostanie co najmniej do wiosny , wstępnie jesytem zainteresowany takim testem, gdy poskładasz pryszcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Września 2009 Udostępnij Napisano 2 Września 2009 wtedy i ja sie na wiosne moze dorzuce z moja paskuda i spuchnietym rozmiarowo z przodu kolem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Września 2009 Udostępnij Napisano 7 Września 2009 No to może być całkiem przyjemnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 7 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2009 No i Mariano dojechał po naprawie Dzisiaj dopiero odebrałem i zamontowałem bez jazd próbnych jeszcze, ale tak na sucho wygląda że zrobiony - z automatu już się nie chowa. Zmienili też linkę od IT bo starą ciut poszarpałem przy demontażu. Ale co najbardziej cieszy, to że nie wiem jak ale coś ze skokiem zrobili bo teraz w pełni 140 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Września 2009 Udostępnij Napisano 7 Września 2009 (edytowane) No to się spisali, niezbyt często amory wykorzystują cały skok. No i wrócił dosyć szybko. Teraz konieczna powtórka wyjazdu - w celu sprawdzenia Edytowane 7 Września 2009 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 7 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2009 No właśnie planuję Góry Sowie na ostatni weekend września, tylko pogodę trzeba sprawdzić A w sumie to nawet nie wiem co zrobili z tym amorkiem, bo żadnego service loga nie dostałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Września 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2009 ... grunt ze zrobili A ja ciagle bez amora... A cisnienie rosnie w postepie geometrycznym... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 14 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Japier... Teraz znowu coś strzela z tego amora... Wczoraj zrobiłem traskę maratonu Kwidzyńskiego i tak gdzieś w połowie drogi zaczęło coś się tłuc z widelca. Prawdopodobnie coś z tą blokadą nie teges, bo właśnie zaczęło to występować po tym jak chciałem ją przetestować i zacząłem kręcić w różne pozycje. I teraz przy małych, szybkich nierównościach występuje takie głuche stukanie... Chyba mój pierwszy i ostatni widełek Manitou Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 16 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Ok, Manit obiecał przysłać zestaw naprawiający (mam nadzieję że nie będzie to jedynie odpowiedniej wielkości młotek ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 17 Września 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Oj Janislaw, Janislaw... Jak bys czytal posty popelnione przeze mnie w temacie Minuty to bys wiedzial ze platforma Absolute stuka po zalaczeniu. Pomaga wymiana igly w damperze. I faktycznie Manitou wysyla ja za friko, wraz z instrukcja montowania. Poza tym ze stuka nie robi nieczego zlego, aczkolwiek potrafi to zjadowic... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Września 2009 Udostępnij Napisano 18 Września 2009 (edytowane) Nie da się ukryć, że Ivan o tym napomykał, jak i o igle , mój Maniek nie stuka pom zał. platformy, tylko coś trzeszczy i nie mogę zlokalizować czy to na sterach czy na koronie, na razie jednak trzeszczy słabo, więc się zbytnio nie przejmuję, za to mocno trzeszczy jarzemko sztycy i to mnie wkurza Edytowane 18 Września 2009 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi