Skocz do zawartości

[V-brake] Linka się nie cofa

Unikalny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Mam taki problem. Kupiłem sobie nową linkę, fajkę i gumkę do V-brake'a, bo stare były zużyte. Zamontowałem i po naciśnięciu hamulca linka się ciągnie, ale potem nie wraca (wraca, ale minimalnie) przez co klocki dociskają koło i nie mogę dalej jechać. Wtedy muszę ręcznie rozepchnąć klocki i już śmiga, ale znowu na krótko. O co chodzi? Robiłem to 10 razy i działało, a tu nagle taki problem...

Napisano

A zmieniałeś razem z linką pancerz? Bo być może jest już tak brudny, że zmiana linki nic nie daje.

Napisano

Ściągnij pancerz i nasmaruj go jakimś olejem i powinno być ok jeśli nie jest zbyt mocno zużyty, tzn popękany czy coś takiego. Albo jak chcesz i możesz to lepiej kup nowy bedzie na pewno dobrze działać ale też przy okazji go nasmaruj, ja zawsze tak robie i pewnie nie tylko ja stąd ;)

Napisano

tylko nie olejem, przez chwilę będzie super, ale potem jak dostanie się pył i piach będzie jeszcze gorzej. Wymień pancerz/linkę na nowy, potem w trakcie użytkowania możesz przeczyszczać ją za pomocą np. preparatu WD40

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...